Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak ustawić blokadę oraz ilość?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dosyć ważne dla mnie pytanie dotyczące mojego serwera. Tworzymy serwer z grupką kumpli, gdzie wszystko jest obmyślane jak ma co wyglądać. Jesteśmy podzieleni na 2 wioski po 5 osób, zaczynamy jakby od czasów prehistorycznych po czasy teraźniejsze. Każda wioska jest doświadczona w czymś innym, np wioska w której jestem ja ma możliwość hodowli oraz uprawy pola, w każdej wiosce jest jeden gracz który jest handlowcem. A druga wioska np. specjalizuje się w kopalnictwie i możemy wymieniać się dobytkiem, czyli my dajemy im żarcie, a oni dają nam coś z kopalni. Właśnie tutaj rodzi się moje pytanie, czy można ustawić tak aby nasza wioska mogła np. kopać tylko do 40 poziomu kratek (poniżej nie możemy gdyż "Niby nie mamy doświadczenia") Natomiast 2 wioska aby nie mogła hodować zwierząt oraz nie mogli by mieć żadnego pola. 

Pewnie ktoś powie, że lepiej jest powiedzieć wszystkim aby oni nie hodowali a my nie kopali, lecz to nie jest takie łatwe. Zawsze każdego korci do czegoś więc chce aby wszystko było pewnie ustawione. Z góry dziękuję za pomoc i chęci :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...