Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki dla gracza CS

Eko123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się na kupnem słuchawek.

Pytanie brzmi czy słuchawki pod USB mają gorszy dźwięk niż te na jacka?

Oraz które są lepsze: 

A4-Tech Gaming Bloody G501

czy 

Plantronics GameCom 780 

???

Opublikowano

Na początek napisz budżet na słuchawki.

Po za tym te to słuchawki "dla graczy" na ogół są znacznie słabsze od tych bez tego napisu. I te podane przez ciebie też nie są za specjalne.

Nie można jednoznacznie powiedzieć że słuchawki na USB będą miały gorszy dźwięk, gdyż przy USB nie ma znaczenia jaką masz kartę dźwiękową a jedynie jaka jest wbudowana w słuchawki. W przypadku tych na jack karta dźwiękowa znaczenie już ma jeśli chce się zrobić naprawdę dobry system audio to słuchawki na jack będą lepsze.

Opublikowano

Mam na słuchawki 160-70 zł i potrzebuję na już więc raczej więcej nie uzbieram. 

Kartę dźwiękową mam zintegrowaną z płyty ASRock Fatal1ty H87 Performance czyli Realtek ALC-1150

A jeśli chodzi o serię Bloody Gaming to mam z tego myszkę i jest na prawdę bardzo dobra.

Opublikowano

To proponował bym superlux hd 681/668b, shure srh240. Znacznie lepsze od tych podanych.

Te słuchawki "dla graczy" nie różnią się niczym od innych słuchawek prócz znaczka i napisu. A cena przez ten znaczek jest znacznie wyższa od innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...