Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox360 czy jest sens?

Makyura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest sens aby kupić xbox 360? jak tak to jakiego? i czy z cenami gier jest drogo czy tanio? i jak x360 wypada w stosunku do ps3?

Opublikowano

Nie polecam xboxa 360. Zakup PS3 o wiele lepszy wybór w media-markt są teraz na wyprzedaży.

Co  Ty kurwa pierdolisz.Jak już oceniasz to podawaj argumenty.

Co do tematu.

Ceny Konsol i gier na nie są takie same.Różni je tylko tryb multi , abonamenty , system gier ruchowych.

Chcesz kupić Xboxa360 wybierz model Slim.

Chcesz PS3 wybierz Slim lub Super Slim. 

Dysk przynajmniej 250 GB

Opublikowano

Nie polecam xboxa 360. Zakup PS3 o wiele lepszy wybór w media-markt są teraz na wyprzedaży.

Ale jak z FPS'ami podobno na ixa 360 jest ich więcej i podobno lepsza grafika itd.

Co  Ty kurwa pierdolisz.Jak już oceniasz to podawaj argumenty.

Co do tematu.

Ceny Konsol i gier na nie są takie same.Różni je tylko tryb multi , abonamenty , system gier ruchowych.

Chcesz kupić Xboxa360 wybierz model Slim.

Chcesz PS3 wybierz Slim lub Super Slim. 

Dysk przynajmniej 250 GB

Właśnie jak bym miał kupywać to z dyskiem 500 GB tylko niewiem czy 360 czy ps3 grałem u znajomego na ps3 i grało się całkiem przyzwoicie

Opublikowano

Ale jak z FPS'ami podobno na ixa 360 jest ich więcej i podobno lepsza grafika itd.

Grafika się nie różni , każda z konsol ma swoje specjalnie zrobione ekskluzywne tytuły , reszta gier bez zmian 

Miałem PS3 , mam Xboxa360.Co do kontrolera MOIM zdaniem lepszy jest ten od Xboxa.

Opublikowano

ale też został system płatności 

na xie musisz kupować xbox live gold ale to nie problem 

a na ps3 masz darmowe ale są nie stabilne serwery 

na xie masz 2 darmowe gry co miesiąc 1 i 16 dnia miesiąca "teraz jest saints row 3"

a jak się nie myle to na psie wypożyczasz gry ale musisz przed tym podać karte kredytową 

a strone pada, od xboxa jest lepszy 

jest większy, lepsze pusty itd

miałem ps3 ale nie przyszedł mi do gustu i kupiłem xa i jestem zadowolony 

xih3gEBG.png

Opublikowano

ale też został system płatności 

na xie musisz kupować xbox live gold ale to nie problem 

a na ps3 masz darmowe ale są nie stabilne serwery 

na xie masz 2 darmowe gry co miesiąc 1 i 16 dnia miesiąca "teraz jest saints row 3"

a jak się nie myle to na psie wypożyczasz gry ale musisz przed tym podać karte kredytową 

a strone pada, od xboxa jest lepszy 

jest większy, lepsze pusty itd

miałem ps3 ale nie przyszedł mi do gustu i kupiłem xa i jestem zadowolony 

A te gry które dostaje na xa są na zawsze?

Opublikowano

Ja osobiście posiadam xboxa S nówka sztuka, spalił się po paru miesiącach. Trafiłem na wadliwy egzemplarz, a co do kontrolera to grałem na tym od pski i od xklocka. Mnie wygodniej się grało na xie. 

Opublikowano

Kontroler od xboxa o niebo lepszy i wytrzymalszy (rzucam moim o sciany i nic, dalej dziala jak nowy :>). Na xboxa musisz płacić xbox live gold, aby grać w gry online (koszt. ok 120 zł rocznie, czyli da sie wytrzymac.) w zamian za to masz 2 darmowe gry miesięcznie. Czasem trafią się na prawdę fajne tytuły (ostatnio był Hitman Absolution (pełna polska wersja), Sleeping Dogs, Dead Island, teraz jest Saints Row 3 i czytałem gdzies ze w przyszlosci ma byc Halo ktoras z czesci) gry masz oczywiscie na zawsze. Na xboxie masz stabilniejsze serwery (np. w fife 14 xbox ma calkiem osobne serwery, a ps3 i pc dziela je ze soba). Ogolnie, jesli nie jest problemem dla Cb placenie abonamentu (ktory w zasadzie drogi nie jest) to polecam Ci xboxa. Sam go mam od 2-3 lat i jestem bardzo zadowolony, tak jak kolega wyżej pisał kup Slima 250gb +.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Jak masz dobrego kompa na którym chodzą ci gry to nie kupuj. Dla paru gier się nie opłaca chyba że koniecznie chcesz zagrać w gta5, rdr itd. Najlepiej kupić slima, ceny gier trochę spadły bo wyszło ps4 i xbox one ale i tak nowe gry są drogie. 

Opublikowano

Jak masz dobrego kompa na którym chodzą ci gry to nie kupuj. Dla paru gier się nie opłaca chyba że koniecznie chcesz zagrać w gta5, rdr itd. Najlepiej kupić slima, ceny gier trochę spadły bo wyszło ps4 i xbox one ale i tak nowe gry są drogie. 

Komp nie jest nie wiadomo jaki BF3 chodzi prawie na ultra a BF4 na automatycznych to na BF3 mam ze 100+fps o ile dobrze pamietam (przy wiekszej zadymie na mapie) i BF4 gdzieś 70+ ale wiadomo fajnie było by mieć konsolke

Opublikowano

Komp nie jest nie wiadomo jaki BF3 chodzi prawie na ultra a BF4 na automatycznych to na BF3 mam ze 100+fps o ile dobrze pamietam (przy wiekszej zadymie na mapie) i BF4 gdzieś 70+ ale wiadomo fajnie było by mieć konsolke

To masz bardzo dobrego kompa, jak chcesz mieć tylko konsole żeby mieć to ci się szybko znudzi bo prawie we wszystko zagrasz na pc. Jak masz kase i nie masz co z nią robić a chcesz koniecznie pograć w rdr lub gta 5 to możesz kupować, twój wybór. 

Opublikowano

A wiec co zalety i wady : 

Zaleta x360 to ze duzo wiecej osob wlasnie gra na x360 a zaleta ze trzeba placic na Xbox Live. A na PS3 multiplayer jest za free ale tam dla mnie smierdzi pustkami :) 

Ja szczerze polecam Xbox bo sporo osob mozna spotkac a Xbox Live nie jest taki drogi :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie jest drogi ale i tak, że trzeba płacić za coś co powinno być darmowe jak gra multiplayer. Ten abonament tak jak i ps+ powinien być dla osób które chcą otrzymywać dodatkowe gry, wcześniejszy dostęp itd, ale nie za gre multiplayer. Na xbox 360 w popularnych grach zawsze kogoś do gry znajdziesz, na ps3 nie wiem ale też nie powinno być problemu skoro internet jest bezpłatny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...