Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 do Monitora co i jak ?

Hubciu001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem Play Station 3 w pokoju mam mały telewizor takiego dinozaura i no nie powiem przez RGB grafika jest jaka jest, i teraz mam zamiar kupić monitor 19'' - 21,5 '' ale do czego go podłącze tak wiem może to głupie ale ja posiadam laptopa co prawda miałem PC ale to dawno.. I teraz tak do czego ten monitor podłączyć żeby działał .. Rzecz jasna PS3 chcę podłączyć przez HDMI i myślę że będzie mi się lepiej grało na monitorze 19'' - 21,5 '' przez HDMI niż na klocku przez RGB..

Także do czego go mam podłączyć ? xD

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Postaraj się pisać bardziej zrozumiale, używaj przecinków tam gdzie trzeba, a tam gdzie nie trzeba, czyli przed "i" nie używaj. ;]

Z tego co udało mi się jakoś zrozumieć, chcesz po prostu podłączyć PS3 do monitora. Najłatwiej będzie przez HDMI bo bez żadnych dodatkowych kabli (przy DVI czy innych prawdopodobnie musiałbyś osobno dźwięk dać). Jednak nie bardzo rozumiem o co chodzi Ci z laptopem?

Napisz jeszcze raz na spokojnie Twoją wypowiedź ;]

Opublikowano

Ok. To jeszcze raz. Bardziej zwięźle i zrozumiale.. Chciałbym zakupić monitor, aby grać na PS3 przez HDMI... Nie mam PC odrazu mówię.. I teraz czy Monitor potrzebuje podłączenia do PC lub do zasilania (jakiego kolwiek) ? Czy poprostu podłączam PS3 do gniazdka potem tym HDMI do monitora i gram ?

Przepraszam, że poprzednia wypowiedź była niezrozumiała ale pisałem to na szybko ;] Myślę że powyższa wypowiedź jest bardziej zrozumiała :)

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Aby podłączyć konsole ps3 potrzebujesz przejściówki dvi hdmi. Zakupisz ją w granicach 5-15 zł.

Przy okazji jeśli nie masz głośników w monitorze to również potrzebujesz przejściówki, bo co to za gra bez dźwięku :p . Życzę miłego grania :)

Opublikowano

@Up. Potrzebowałby przejściówki, jeśli monitor nie miałby wyjścia HDMI.

Jak będziesz miał monitor z HDMI, to podłączasz PS3 i monitor do zasilania, oraz łączysz konsolę i monitor kablem HDMI. Monitor nie potrzebuje żadnego sygnału aby działać, oprócz zasilania. Oczywiście aby wyświetlał cokolwiek, musi mieć jakiś sygnał, w tym wypadku będzie to PS3.

Opublikowano

Mhm... Wiele monitorów jakie widzę to są z wyjściem DVI bez HDMI, ale będę szukał dalej.. Co do głośników to postaram się kupić, żeby były wbudowane w monitor ale jak się nie uda to najwyżej kupię tę przejściówkę jak kolega ''FIFA'' napisał ;]

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

To do jakiej ceny szukasz monitora? podaj maksymalna kwote, a pomoge Ci znalesc cos dobrego.

Skoro nie maja HDMI, to obraz przesylasz przez DVI przez przejsciowke HDMI meska --> DVI zenska

A dzwiek mozesz miec z glosnikow podlaczonych przez przejsciowke audio kompozyt (chinch) ---> mini jack. Sluchawki tez beda dzialac. Kwestia tylko ustawienia wyjscia dzwieku w ustawieniach.

Przejsciowki nie sa drogie, jednak majac monitor bez glosnikow (roznica w cenie jednak jest) i jakbys chcial miec dzwiek i tak musialbys miec przejsciowke do audio.

Wiec jak masz glosniki, ktore mozesz uzyc, lub chcesz grac na sluchawkach, nie szukaj monitora z glosnikami.

@pisze z telefonu, sorka za bledy

Opublikowano

Błędy błędami, ale co do tego wyjścia DVI i tej przejściówki.. Czy obraz będzie się czymś różnił gdy podłącze przejściówkę DVI ----> HDMI niż bym bezpośrednio podłączył do HDMI ? Znaczy przejściówki to nie problem, żeby podłączyć głośniki, bo na słuchawkach wygodniej mi się gra na PC niż na PS3.

Także tak jak @up napisałeś różnica cenowa jest pomiędzy monitorami z głośnikami a tymi bez.. Jak raczej pozostanę przy tym bez ;]

A co do ceny to jakieś max 200 zł .. Nie chcę kupywać nowego ponieważ on ma mi służyć wyłącznie do grania a zakupiłem PS3 + 2 gry także budżet poszedł... Nie chce nowego ale ten używany żeby jakoś się trzymał i jakoś 20-24'' ..

LIKE

LIKE

LIKE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...