Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące podświetlania i asysty

Szokron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak wiadomo głównym celem scouta jest podświetlanie czyli odkrywanie pozycji wroga więc moje pierwsze pytanie czy po przez samą obserwacje przeciwnika zaliczy mi to jak obserwacje czy muszę być pierwszą osobą która wyświeciłem ten czołg 

Następne pytania to asysty od uszkodzenia rozumiem że muszę podświetlać kogoś żeby mi zaliczyło asystę czyli obrażenia po moim podświetleniu a jednak zauważyłem w 50% bitew że tak nie jest przykładowo grałem 56 -16 wyjechałem do przodu na mapce kryłem się za budynkiem i cały czas odsłaniałem przeciwnika wyjeżdżając się i kryjąc z powrotem

Oczywiście jak nie wyjeżdżałem to przeciwnik znikał dzieliło mnie jakieś 100m a z 500m za mną byli moi i strzelali w nich byłem 100% pewny że będzie as pancerny bo wyświeciłem tak z 10 czołgów i zostały zniszczone a najbliżsi sojusznicy byli 500 m za mną

Otóż zdziwienie po meczu wyświecony czołg 1 i 1000 dmg od asyst a powinno być minimalnie 4000

To nie jest pierwsza sytuacja mam tak praktycznie ciągle jestem jedynym czołgiem z przodu przeważnie lekkim a na drugim końcu mapy jest  mój team i tylko jak wyjeżdżam z ukrycia to widać że to ja odsłaniam a nie  kto inny a po meczu wynik nędzny

Jedyne co zauważyłem to pełnie asyst  dostaje tylko wtedy kiedy jestem pierwszą osobą która odkryła dany czołg no ale nie będę co bitwę jechał na pała żeby odkryć 5 czołgów i może łaskawie ktoś z mojej drużyny w nich strzela więc bardzo proszę o pomoc

Ps: Nie zakładał bym tak głupiego tematu gdyby to była błaha sprawa lecz lubię grać lekkimi czołgami i liczę zawsze na dobre wyniki a często przy bardzo dobrych meczach okazuje się że prawie nic nie zrobiłem co jest niemożliwe jeśli ktoś chce zobaczyć powtórkę z przykładowych bitew to niech napisze to poszukam 

Opublikowano

nie musisz byc pierwsza osoba ktora wyswieci czolg

niestety system ten jest zjebany i czesto nie zalicza dmg odpowiedniej osobie albo nawet nikomu go nie zalicza

niestey funkcja spotera jest bardzo nie wdzieczna bo albo nikt nie strzala do tego co wyspotujesz albo system prawie nic ci z tego nie zalicza

trzeba sie z tym pogodzi i modlic sie by kiedys to naprawiono (choc watpie by to sie kiedys stalo

860331433165800174608.png

Opublikowano

Jeżeli stoi troszkę dalej od Ciebie np. czołg średni, który ma optykę to on również będzie spotował. Nie możesz stać za kamieniem, ponieważ Twój obszar widzenia się zmniejsza, a inne czołgi z teamu mają większe szanse na wyspotowanie.
Wszystko też od załogi oraz modułów jakie Ty masz i Twój sojusznik z teamu, bo wcale nie musi to być czołg lekki by spotował. :)

Opublikowano

z tego co mi wiadomo to dmg z asysty liczy sie dla ciebie tylko przez kilka pierwszych sekund( nie pamietam ile) potem tak jak zauwazyles nie jest przyznawany juz nikomu z tym pierwszym zauwazeniem przeciwnika jest troche inaczej za pierwsze zauwazenie dostajesz X jesli podswietlisz go 2 raz po kims innym juz mniej 

signature.png

Opublikowano

Dobra dzięki może kiedyś ktoś się za to weźmie bo w takim razie wyniki po bitwie są w sumie losowe i nie wystarczy zrobić dobry mecz ale trzeb liczyć też na łut szczęścia 8( Do zamknięcia

Opublikowano
Jak wiadomo głównym celem scouta jest podświetlanie czyli odkrywanie pozycji wroga więc moje pierwsze pytanie czy po przez samą obserwacje przeciwnika zaliczy mi to jak obserwacje czy muszę być pierwszą osobą która wyświeciłem ten czołg 

Za podświetlanie zalicza Ci tylko wtedy, gdy podświetlasz jako jedyny. Gdy wyświetlisz jako 1, są za to inne bonusy.

Następne pytania to asysty od uszkodzenia rozumiem że muszę podświetlać kogoś żeby mi zaliczyło asystę czyli obrażenia po moim podświetleniu a jednak zauważyłem w 50% bitew że tak nie jest przykładowo grałem 56 -16 wyjechałem do przodu na mapce kryłem się za budynkiem i cały czas odsłaniałem przeciwnika wyjeżdżając się i kryjąc z powrotem

Najwyraźniej nie podświetlałeś go jako jedyny.

Otóż zdziwienie po meczu wyświecony czołg 1 i 1000 dmg od asyst a powinno być minimalnie 4000

Podświetlał ktoś ich jednocześnie z Tobą.

Jedyne co zauważyłem to pełnie asyst  dostaje tylko wtedy kiedy jestem pierwszą osobą która odkryła dany czołg no ale nie będę co bitwę jechał na pała żeby odkryć 5 czołgów i może łaskawie ktoś z mojej drużyny w nich strzela więc bardzo proszę o pomoc

Nie ma czegoś takiego.

Dobra dzięki może kiedyś ktoś się za to weźmie bo w takim razie wyniki po bitwie są w sumie losowe i nie wystarczy zrobić dobry mecz ale trzeb liczyć też na łut szczęścia 8( Do zamknięcia

W każdej dobrej bitwie trzeba mieć szczęście, lecz jeszcze bardziej przydają się umiejętności. Zapraszam Cię do naszego projektu, w którym nauczymy Cię jak spotować.

http://www.mpcforum.pl/topic/1202917-zapisy-projekt-zagraj-z-mentorem-czyli-weterani-ucza-newbie/

Zamykam, tak jak prosiłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...