Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia w Anglii-Testy językowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem w 2 klasie liceum, i już trzeba wybrać studia, wcześniej planowałem politechnikę rzeszowską, ale bez pomocy finansowej rodziców będzie to trudne.

Wydaje mi się że Middlesex University of London będzie odpowiedni dla mnie i dla moich możliwości (będę próbować też na inne ale to będzie awaryjne na który się dostanę jeśli chodzi o maturę) powiem szczerze że trochę olałem sprawę na początku LO, ale to da się naprawić, może mi ktoś powiedzieć kto się na tym zna, jak się dobrze przygotować do testów językowych? jakie książki kupić aby się tego porządnie nauczyć? I jeśli ktoś ma jakieś ciekawe informacje ogólne dotyczące studiów to też bym bardzo prosił :)

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Chodzi Ci o to jak się szybko angola nauczyć? Ja bym na twoim miejscu wyjechał tam. Tak się języka uczy najlepiej i najszybciej. Jak nie masz możliwości finansowych to przykładać się na lekcjach lub na korki. ;)

Opublikowano

Do Anglii? No to widzisz. Tam się szybko nauczysz, zapewniam.

Opublikowano

jezyka nauczysz sie szybko tam jak bedziesz w ich otoczeniu najlepiej zakoleguj sie z jakims ziomkiem z polskim co tam studiuje ;p

410701400406615815990.png

Opublikowano

Najlepiej to mieszkać w Anglii - poziom egzaminów i wiedza, która tam jest znacznie różni się od tej "polskiej".

Jeśli nie mieszkasz w Anglii, to z książek opanujesz jedynie podstawy gramatyki, słówka, idiomy itd, co wcale nie daje ci pewności, że po angielsku się dogadasz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...