Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Malphite vs Singed

Kenwayuch

Co wolisz?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki champ?

2. 2. Która łatwiejsza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Malphite będzie zdecydowanie lepszy.

+dobry pod tanka,

+dobry dmg,

+pasywka blokuje kilka obrażeń,

+ult przydatny w tfach,

+slow,

+tankowaty.

A singedem tylko uciekasz i w late jest useles.

Opublikowano

Malphite będzie zdecydowanie lepszy.

+dobry pod tanka,

+dobry dmg,

+pasywka blokuje kilka obrażeń,

+ult przydatny w tfach,

+slow,

+tankowaty.

A singedem tylko uciekasz i w late jest useles.

Szczerze? Grałem malphite'm zrobiłem build z dobrej stronki i jakoś dobrze mi się nie grało...

@dodałem nowe opcje do ankiety

amqou1.png

Azb3sT^

Opublikowano

Szczerze? Grałem malphite'm zrobiłem build z dobrej stronki i jakoś dobrze mi się nie grało...

@dodałem nowe opcje do ankiety

Być może, ale na pewno jest on lepszy od singeda.

Opublikowano

Build z MobaFire xD ?

Ja ci osobiście polecam Sion'a.

-Duże DMG

-Stun

-Tarcza

-Idealny na topa

-Dzięki Q ma świetne ganki.

Opublikowano

Nie polecam ci siona postac ktora obok urgota i poppy juz dawno wypadla z mety. I tam ktorys up pisze ze singed tylko ucieka, a co ma robic taka ma mechanike i jak sie umie to wykorzystac to sie przyjemnie gra i patrzy jak goni cie 4 osoby ktore musza odpuscic bo inaczej pqdna jest to specyficzna postac trzeba zlapac jej styl gry. Co do malp vs singed zalezy co wolisz jesli przydatnosc w tf to malp jesli fun z gry i mocny top to singed.

Opublikowano

Nie polecam ci siona postac ktora obok urgota i poppy juz dawno wypadla z mety. I tam ktorys up pisze ze singed tylko ucieka, a co ma robic taka ma mechanike i jak sie umie to wykorzystac to sie przyjemnie gra i patrzy jak goni cie 4 osoby ktore musza odpuscic bo inaczej pqdna jest to specyficzna postac trzeba zlapac jej styl gry. Co do malp vs singed zalezy co wolisz jesli przydatnosc w tf to malp jesli fun z gry i mocny top to singed.

Chodzi mi głównie o to, że w teamfightach dużo nie pomoże. A tym bardziej gry nim nie wyccarujesz ;-)

Opublikowano

Jak w temacie głosujcie i piszcie. Zastanawiam się nad nimi.

Polecam Tobie Siona ,według mnie jest dużo łatwiejszy ,na początku ( z runami ) może mieć z 120 AD ( z E ).

Zbiera się mu życie ( +3 na maksymalnym poziomie ) za miniona ,więc jak się na farmi ,a gra długo trwa jest OP.

Niestety nie jest zbyt mobilną postacią tak jak np. Shyvanna , Renekton więc musi budować itemy typu : Randuin , Botrk.

Łatwy push z Q ma stuna , a z W tarczę.

Z R ma ogromnego lifesteala  i dodaję mu się prędkość do ataku.

Można też go pod AP budować ,dzięki przelicznikom z tarczy ( W ) oraz dużego przelicznika ze stuna ( Q ).

Łatwa farma.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Singed słaby ? Można tak poobijać w team fighcie że pała wymięka :D wpadasz w adc przerzucasz go a reszta teamu go dosłownie zjada :) Biegasz z trutką wokoło każdego (a w lacie małego dmg to nie zadaje) i po kilku sec będą musieli spieprzać bo low hp :)

Opublikowano

Singed w late game słaby? lol Wbiegasz w 5ciu typa łapiesz ich adc/apc i wrzucasz twojemu teamowi = GG, jedyny problem z singedem jest taki że łatwo go pocisnąć w early...

Trudno polecić tu jakąkolwiek postać, bo jeśli chcesz carrować gry, o wiele lepiej spisuje się tutaj taki yasuo/kha'zix/jax/lb/lucian/wukong, jak ogarniesz grę każdym z tych champów to masz free wina w każdej grze..

W każdym razie z tych 4 postaci wybrałbym Singeda, bo jest wkurwiający, tankowaty, duży movement speed i bardzo łatwo dzięki niemu wygrać grę w late.

Opublikowano

Szczerze? Malphite chyba odpada bo miałem staty 2/1/4

A normalnie to mam po 10/2/12... Jakoś nie chce mi się nim grać...

amqou1.png

Azb3sT^

Opublikowano

1 ulti malp i po teamfighcie proste. a singedem biegasz biegasz średnio przydatny. postać dla cierpliwych. sion zupełnie poza metą. można się pobawić ale na normalach nie na rankedach...

sygna2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam sivir

+ult do gonienia lub do escape

-na początku słabo z maną

+gdy masz włączone "e" i wtedy ktoś cię trafi że skilla to otrzymujesz troche many

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...