Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kassadin na midzie ( PATCH 4.7) warto nim grać ?

Rogers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. tak jak w temacie. Jakie są wasze odczucia,warto nim grać teraz na midzie? Wg mnie jest całkiem ok tylko early ma strasznie słabe.

Opublikowano

twoje pytanie brzmi, czy warto nim grac na midzie, więc odpowiadam: kurwa, a gdzie inaczej byś chciał nim grać? Adc wątpie.
Lecz zwykle zdarza się że ludzie zadają źle zlozone pytanie, wiec zakladam, że chodzi ci czy W OGÓLE się nim opłaca grać, odp: Tak, opłaca się - jest to nadal mocna postać, lecz jak zawsze niezbalansowana, musisz troche pograc aby podłapać jak się nim teraz gra.

Opublikowano

Źle złożyłem pytanie. Racja. Tak jak piszesz chodzi mi o to czy w ogóle nim warto grać.

Opublikowano

tanka? ja składam się MANA AP. Wg mnie granie nim pod mana tanka na midzie jest troche bez sensu :).

Opublikowano

Kassadin, tarcza z q, wyczepiste ulti, slow na e, niby po nerfach się nie nadaje na mida, ale moim zdaniem i tak jest nadal op na midzie.

Opublikowano

Był nerfiony, ale teraz został poprawiony i całkiem przyjemnie się gra. Moim zdaniem można nim wiele ugrać, a jeśli ktoś nie wie czy da sobie nim radę to polecam zagrać nim normala bo jest on teraz w rotacji =)

Opublikowano

Kupujesz kropelke, roa, lich bane, rabadon, void staf i sorce i kosisz. Twój dmg zaczyna się po złożeniu lich bane, a po nastakowaniu kropelki i ulepszeniu jej dostajesz w sumie ok 160ap.

Przed chwilą zrobiłem staty 20/4, wystarczy że przetrwasz early.

y6eft.gif

Opublikowano

Opłaca się, ale nie uzalezniaj się od tej many pod ulti, bo i tak malutko będziesz z niego bił.

Dokładnie chodzi mi o budowanie 2-3 itemów na manę, strasznie nie opłacalne, gdyż przeliczniki na ulti są strasznie małe, a W przywraca dużo many.

Jeden duży item na manę, wybierasz, Rod Of Ages, bądź Archangel.

Jasne, budując dwa idzie też ugrać, ale early game z tymi itemami ? Kurewsko słaby, nic a nic nie robisz przed 20 minutą, dlatego buduj go pod wybrany item. 

Możesz też zbudować gauntleta zamiast lichbane jak enemy ad jest feednięty.

Dla mnie to dalej bardzo viable pick, Jak grasz duoq i twój kumpel to jungler i cię feeduje to naprawdę łatwo ci potem wycarryować drużynę.

Opublikowano

Moja ocena kassadina na midzie to 2/10 kappa. (lee był afk 5min) 

ddBMomr.jpg

roamujesz po 6lvl i się feedujesz. many masz po rodzie i kropelce pod dostatkiem.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Hmmm...

Kassa jest dalej dobry ale już nie na każdego polecam brać go na np.ahri gdy puszcza nam q to my q i nie tracimy nic hp ale już np na veigara, teemo nie polecam ;)

Opublikowano

Hmmm...

Kassa jest dalej dobry ale już nie na każdego polecam brać go na np.ahri gdy puszcza nam q to my q i nie tracimy nic hp ale już np na veigara, teemo nie polecam ;)

Dupa. Tracimy i to dużo. Może jak q leci do nas to i tracimy mało, ale jak wraca to tracimy dużo - true dmg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...