Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

15fps

zFalse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc, podczas grania mam 15-20fps.

Procesor : Intel® Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz 1.40GHz

Ram : 4GB

Karta graficzna: Intel® HD Graphics 3000

Opublikowano

Nie oczekuj więcej od integry ;)

Ni zgodziłbym się z tb bo mam słabsza kartę i wyciągam te 30-40fps na spokojnie a na 2 lapku mam tą samą karte i nawet 80-100fps jest wiec to musi być inna przyczyna :/

ZWV6YlN.jpg?1

Opublikowano

Ni zgodziłbym się z tb bo mam słabsza kartę i wyciągam te 30-40fps na spokojnie a na 2 lapku mam tą samą karte i nawet 80-100fps jest wiec to musi być inna przyczyna :/

To istnieją gorsze karty? Mój komp sprzed 7 lat ma lepszą :)

Opublikowano

Zainstaluj OptiFine, przeczyść komputer, przypisz 2GB ramu do komputera (64 bitowy system), zmień paczkę zasobów na taką, z najmniejszą rozdzielczością.

Opublikowano

Poczytaj o ViRGE S3 i MDA. To takie przykłady słabych kart graficznych, polecam nieco bardziej zagłębić się w historię PC. ;)

Przecież ten GPU Intela, który posiada zFalse to żadna tragedia, przesadzasz. Tym bardziej, że Minecraft bardziej wykorzystuje CPU, aniżeli GPU.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Z takim słabym CPU może być cięźko. Jednak możesz spróbować wykonać parę czynności, a możliwe że dodadzą parę klatek. ;)

- Defragmantacja dysku. Najlepiej za pomocą pakietu TuneUp Utilities.

- Skasowanie plików tymczasowych (Windows + R -> %temp% a następnie skasowanie całej zawartości tego folderu.)

- Ustawienie jak najwydajniejszego wyglądu tzn. Standarowy styl windows oraz wyłączenie efektów wizualnych animacji itd.

- Zaktualizowanie wszystkich sterowników, oczywiście tylko wtedy gdy jakieś są nieaktualne.

- Oczyszczenie rejestru.

- Wyłączenie zbędnych procesów typu skype,gg itd.

- Jeśli posidasz 64 bitowy system warto przypisać dla minecraft'a więcej ram'u oczywiście zależy to również od systemu. Każdy system ma inne wymogi i na jednym możesz przypisać więcej ram'u dla programu a na drugim już mniej. (Windows Vista,7 i 8 - 3072 mb, Windows XP - 3500mb).

Na koniec możesz spróbować grać za pomocą game booster'a który de facto powinien dać kilka klatek. ;)

Opublikowano

A widzisz w 8 letnim laptopie :D za 1500zł :P

Poczytaj o ViRGE S3 i MDA. To takie przykłady słabych kart graficznych, polecam nieco bardziej zagłębić się w historię PC.  ;)

Przecież ten GPU Intela, który posiada zFalse to żadna tragedia, przesadzasz. Tym bardziej, że Minecraft bardziej wykorzystuje CPU, aniżeli GPU.

Lecz GPU też jest tu ważne 

Z takim słabym CPU może być cięźko. Jednak możesz spróbować wykonać parę czynności, a możliwe że dodadzą parę klatek.  ;)

- Defragmantacja dysku. Najlepiej za pomocą pakietu TuneUp Utilities.

- Skasowanie plików tymczasowych (Windows + R -> %temp% a następnie skasowanie całej zawartości tego folderu.)

- Ustawienie jak najwydajniejszego wyglądu tzn. Standarowy styl windows oraz wyłączenie efektów wizualnych animacji itd.

- Zaktualizowanie wszystkich sterowników, oczywiście tylko wtedy gdy jakieś są nieaktualne.

- Oczyszczenie rejestru.

- Wyłączenie zbędnych procesów typu skype,gg itd.

- Jeśli posidasz 64 bitowy system warto przypisać dla minecraft'a więcej ram'u oczywiście zależy to również od systemu. Każdy system ma inne wymogi i na jednym możesz przypisać więcej ram'u dla programu a na drugim już mniej. (Windows Vista,7 i 8 - 3072 mb, Windows XP - 3500mb).

Na koniec możesz spróbować grać za pomocą game booster'a który de facto powinien dać kilka klatek.  ;)

To może pomóc lecz ja bym dodał przeczyszczenie komputera "Odkrzuaczem" i "CCleaner" oraz GameBooster już chyba do Mc nie działa odkąd wprowadzili Lunchery :/

ZWV6YlN.jpg?1

Opublikowano

Chciałbym wam jeszcze powiedzieć, że jakiś miesiąc temu miałem stałe 120 fps bez optifine, dopiero od jakiegoś czasu mam te maks 20. Zaraz zabiore się za wasze porady i powiem, czy to co dało.

Opublikowano

dobra to kolej na mnie

Masz laptopa?

Jeśli tak podaj nazw pełną sprawdze se go na necie

ustawienia na mimimalnych?

powyłączaj wszystkie niepotrzebne aplikacje typu gg net jak masz włączony

ja mam lapka i właśnie z niego pisze mam na nim grafe intel hd 4000 czyli mocniejszą niż twoja a fps'y miałem prawie takie same bo 20-25

potrzebny mi model twojego urządzenia (jak masz lapka jeśli nie to nie pomogę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...