Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatkowanie i spadki FPS...

bueno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Tak jak w temacie , ale prosze nie pisac zebym kupił nowego kompa 
oraz ze to problem internetu bo jestem pewien ze tak nie jest
pc
4gb ramu
karta graficzna 1 gb
procesor 3.2ghz

a internet 40mb/s

gdy zmieniam grafike na najgorszą rowniez nie ma roznicy fps spadaja strasznie gra poprostu slajduje 

dziekuje i pozdrawiam 

Opublikowano

Tez miałam duże lagi kiedyś na Terze gdy miałam karte Nivida GeForce GT 520 to były lagi głownie na battle,ale odkad mam nowa to widać różnicę.

Opublikowano

Ja mam karte Nvidia GT 430, gram 4/6 i scinki ( lagi to nie pokaz slajdów....) mam tylko w stolicach. Na battlegrandach wszystko jest ok

Opublikowano

Ja mam karte Nvidia GT 430, gram 4/6 i scinki ( lagi to nie pokaz slajdów....) mam tylko w stolicach. Na battlegrandach wszystko jest ok

"GeForce GT 430 – karta stworzona do multimediów, ale raczej nie do grania"

http://pclab.pl/art43499.html

Myślę,że na pewno ma to coś wspólnego z kartą graficzną.To już od Ciebie zależy czy kupisz nową czy zostaniesz przy tej.Ja za swoja Nivide GeForce GTX 650 dałam koło 420 zł i jak na taką cenę to jest bardzo dobra.W sumie jak nie masz problemu z innymi rzeczami,battle,instantami itp a tylko w tych miastach głównych to chyba nie powinieneś tym się tak przejmować bo w tych miastach tak głownie nie przesiaduje się tak za długo.

Żeby grać w Tere bez zbędnych ścinek to należy naprawdę mieć dobrą kartę graficzną.Grafika gry robi swoje ; )

Opublikowano

nie jest to wina karty graficznej 
Kolega ma idetyczny laptop i u niego chodzi super bez scinek wszystko w liściu a u mnie za to jeden wielki dramat 

Opublikowano

Procesor dokladnie :

Intel core i7-4702MQ (4 rdzenie , od 2.20 ghz do 3.20 ghz 6mb cache)
procesor intel i7 4-tej generacji Haswell

a jesli chodzi o zasilacz to nie mam pojecia gdzie to jest napisane haha .
ale tak w innych grach np. jak Lol tez mam podobno sytuacje gram gram 120 fps a nagle bam spada do 5-10 stoi tak okolo minuty i znowu do 120 

mam rownież znajomego ktory ma karte graficzna 512mb procesor 2.4 ghz i o niebo lepiej mu chodzi niz mi 
naprawde prosil bym o pomoc bo nie wiem co mam z tym komputerem robic

Opublikowano

Moze komputer sie przegrzewa. Sprawdz temperatury podczas grania. Polecam udac sie na jakies forum komputerowe. Karta graficzna nie ogranicza procesora?

Opublikowano

nie znam sie na komputerach ale podobno karta graficzna jest jedna z lepszych cos tam 1gb ddr 5 cos takiego jesst napisane 

Opublikowano

Hmm, masz kartę graficzną nVidia? Jeśli tak to spróbuj wyłączyć Synchronizację pionową w Panelu sterowania NVIDIA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...