Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMR

razqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak wynieść mmr ponad średnią bo non stop wygrywam ma dobre staty a jest cały czas podobnie wyświetlone:

Średnie MMR dla tej ligi wynosi 1,490.

1,493

MMR

Normalne MMR, Twoje MMR zależy od tego jak grasz!

Cały czas mam normalne mmr chociaż teraz mam 15 Win streak.

Opublikowano

Jeżeli w silverze będziesz grał na golda to twoje mmr znacznie wzrośnie. Jak będziesz grał na bronzy to będzie roslo ale beznadziejnie.Logika :D

Opublikowano

Witam mam pytanie jak wynieść mmr ponad średnią bo non stop wygrywam ma dobre staty a jest cały czas podobnie wyświetlone:
Średnie MMR dla tej ligi wynosi 1,490.
1,493
MMR
Normalne MMR, Twoje MMR zależy od tego jak grasz!
Cały czas mam normalne mmr chociaż teraz mam 15 Win streak.

A więc jest kilka czynników jakie zdążyłem zauważyć.

1.Grasz z graczami przystosowanymi do twojej ligi

2.Masz 1,490 mmr co znaczy, że jesteś chyba w platynie

3.Jesteś w platynie i nie wiesz jak zaradzić mmr ;D

Ale do rzeczy, mmr można ustabilizować lub zwiększyć poprzez granie meczy duo z osobą o większej dywizji (na logikę jak gramy z osobą z niższej dywizji to nasze mmr spada). Istnieją jeszcze dwa sposoby ale jeden odnosi się do sposobu pierwszego, ponieważ w 1 sposobie jest haczyk, jeżeli gramy z osobą o niższej dywizji np. 5 gier i wbiliśmy promocje do wyższej dywizji, to najlepiej wygrać tę promocję samemu, nie wiem o co chodzi ale dzięki temu moje mmr jeszcze nie spadło. Drugim sposobem jest granie samych duo meczy, dzięki czemu nasze mmr będzie dawało zawsze taką samą ilość punktów, a 3 sposób polega na tym, że jak mamy 100% win rate (można sprawdzić na 

http://op.gg/mmr

) to idzie nam mmr strasznie do przodu.

Opublikowano

Ale do rzeczy, mmr można ustabilizować lub zwiększyć poprzez granie meczy duo z osobą o większej dywizji (na logikę jak gramy z osobą z niższej dywizji to nasze mmr spada). Istnieją jeszcze dwa sposoby ale jeden odnosi się do sposobu pierwszego, ponieważ w 1 sposobie jest haczyk, jeżeli gramy z osobą o niższej dywizji np. 5 gier i wbiliśmy promocje do wyższej dywizji, to najlepiej wygrać tę promocję samemu, nie wiem o co chodzi ale dzięki temu moje mmr jeszcze nie spadło. Drugim sposobem jest granie samych duo meczy, dzięki czemu nasze mmr będzie dawało zawsze taką samą ilość punktów, a 3 sposób polega na tym, że jak mamy 100% win rate (można sprawdzić na

http://op.gg/mmr

) to idzie nam mmr strasznie do przodu.

Żadne mmr nie spada, to tylko zdaje ci się bo wylicza mmr przeciwników. No i zlicza ci sporo starych meczów, gdybyś obliczył mmr z nowych, zobaczyłbyś że masz większe.

Kolega wybijał się do platyny, grając duo z bronzami.

Rezultaty:(przed platyną)

- op.gg pokazywało że ma mmr silverów.

- na moim skrypcie to samo

Po rozegraniu 10 meczów samemu:(plat 5)

- op.gg miał gold 5

- na moim skrypcie wyliczyło mi że jest między plat 5-4

Sam miałem też taką sytuację że samemu wybijając się z golda do platynki na op.gg pokazywało mi gdzieś gold 5-3, pomimo że dobierało mi ciągle minimum gold 1, max d3.

Swoim skryptem wyliczając z ostatnich 10 meczów, miałem plat 3-2.

Nie używając tej strony przez długi czas, pokaże ci prawidłowe mmr, lub jak kolega napisał 100% win ratio, powinno wyliczyć poprawne mmr.

Dawno swojego skryptu nie aktualizowałem, i nie działa, ale mogę naprawić jeżeli chcesz.

@igrek

tak, on jest elo boosterem ;p

Opublikowano

Żadne mmr nie spada, to tylko zdaje ci się bo wylicza mmr przeciwników. No i zlicza ci sporo starych meczów, gdybyś obliczył mmr z nowych, zobaczyłbyś że masz większe.

Kolega wybijał się do platyny, grając duo z bronzami.

Rezultaty:(przed platyną)

- op.gg pokazywało że ma mmr silverów.

- na moim skrypcie to samo

Po rozegraniu 10 meczów samemu:(plat 5)

- op.gg miał gold 5

- na moim skrypcie wyliczyło mi że jest między plat 5-4

Sam miałem też taką sytuację że samemu wybijając się z golda do platynki na op.gg pokazywało mi gdzieś gold 5-3, pomimo że dobierało mi ciągle minimum gold 1, max d3.

Swoim skryptem wyliczając z ostatnich 10 meczów, miałem plat 3-2.

Nie używając tej strony przez długi czas, pokaże ci prawidłowe mmr, lub jak kolega napisał 100% win ratio, powinno wyliczyć poprawne mmr.

Dawno swojego skryptu nie aktualizowałem, i nie działa, ale mogę naprawić jeżeli chcesz.

Hmm, nie sądzisz że to lekki elo boosting z tym wbijaniem platyny brzez bronzy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...