Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Zwiększenie ilości FPS w 9.1

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni jak powróciłem do Wota borykałem się z bardzo marną ilością FPS tj. 6-10 podczas bitwy, a czasami nawet poniżej 5 przez co gra traciła sens. Wykorzystałem wszystkie możliwe(dostępne i legalne) sposoby na poprawę FPS ale nic to nie dało aż do dzisiejszego momentu.

Po napisaniu do Supportu otrzymałem od nich wskazówki które pomogły. Jest godzina 21:10, w pierwsza bitwa w tym dniu - 90 tys osób w grze a tutaj fpsy utrzymują się na minimum 25 normalnie, a w porywach nawet do 90 FPS. 

Chciałbym się z wami podzielić, szczególnie tym co mają podobny problem. 

Sprzęt który używam zakupiłem rok temu także, powinno pójść na średnich ale ja mam ustawione na minimalne wszystko.

Wcześniej warto wykonać kopię folderów res oraz 0.9.0.

Co zrobiłem wcześniej/co użyłem: CCleaner, Malwarebytes Anti-Malware, EFRC, WoT Tweaker oraz WoT Tweaker Plus, Defragmentacja dysku i polecam tutaj ściągnąć Razer Game Boost(który zwiększa wydajność w grze), wyłączyłem Kartę dźwiękową. 

Co kazał zrobić Support:

1) wejść na stronę producenta karty graficznej(w moim przypadku NVIDIA) i poszukać aktualizacje. O dziwo system mi nie pokazywał nowszych, ale przez stronę znalazło lepszy.

2)

Kolejną kwestią są ustawienia gry, które zapisane są w jej głównym folderze. Często po aktualizacji ustawienia się nie odnawiają przez co zaczynają sprawiać kłopoty. Aby rozwiązać ten problem proponujemy użyć programu z poniższego linku:

http://downloads.worldoftanks.ru/support/updates/wot_pref.zip

Pomoże on usunąć plik preferences.

Jeżeli nie ufasz wystarczająco temu programowi możesz usunąć plik samodzielnie przy pomocy skrótu klawiaturowego Windows i „R” a następnie wpisując komendę %appdata%\wargaming.net\WorldOfTanks

Po ponownym zalogowaniu się do gry zostanie utworzony nowy folder więc możliwa będzie gra.
3)

Kolejną kwestią są ustawienia gry, które zapisane są w jej głównym folderze. Często po aktualizacji ustawienia się nie odnawiają przez co zaczynają sprawiać kłopoty. Aby rozwiązać ten problem proponujemy użyć programu z poniższego linku:

http://downloads.worldoftanks.ru/support/updates/wot_pref.zip

Pomoże on usunąć plik preferences.

Jeżeli nie ufasz wystarczająco temu programowi możesz usunąć plik samodzielnie przy pomocy skrótu klawiaturowego Windows i „R” a następnie wpisując komendę %appdata%\wargaming.net\WorldOfTanks

Wiem, że Ameryki nie odkryłem ale szukając na wszystkich forach o tematyce WoT nie znalazłem takich informacji jak Support podał. 
Jeżeli komuś się to pomoże to proszę o napisanie pod tym postem, najwyżej później moderator przeniesie do działu Poradniki.

Wszystkie podane strony internetowe są bezpośrednio związane z stroną World of Tanks, także nie widziałem sensu dodawać jakichś skanów. 
Opublikowano

1. Było już to w jednym z poradników, ale + za radę, żeby wejść na stronę producenta.

2. 2 sposób jest znacznie łatwiejszy. %appdata%, wargaming>WoT i usunąć ten plik.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Zwiększenie ilości FPS w 9.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...