Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lib.NET Minecraft API* <1.7.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chciałem kiedyś napisać launcher minecrafta, udało się ale później nie chciało mi się do niego wracać, więc pomyślałem, że zrobię jakiś pożytek z tego i pomogę wam. Wiem, że macie teraz mode na uber zajebiste majncraftowe launchery to wam się przyda.

Moje 'API'* posiada,

SunnyMC.Zaloguj(Login,Hasło) - Zwraca czy zalogowano uzupełnia zmienne:
SunnyMC.UID ; SunnyMC.USER ;  SunnyMC.Token
***********************************************************************************************
SunnyMC.ListaLib(Lokalizacja libów) - Pobiera 'adresy' do plików i zwraca je jako:
jakis/tam/lib.dll;tam/jakis/inny/lib.dll
Tak aby od razu można było dodać do polecania cmd.
***********************************************************************************************
SunnyMC.JavaPath() - Pobiera lokalizacje javy.
SunnyMC.GetFreeMemory() - Pobiera aktualnie dostępne RAM, dzieli  przez 2 i zwraca dostępne.
SunnyMC.HelpGenerate() - Wyświetla informacje dotyczącą SunnyMC.Generate
SunnyMC.Generate() - Generuje komendę dla uruchomienia minecrafta. Przykład użycia jest w src

Niestety nie ogarniam zbyt .dll bo ich nie piszę nie chce mi się szukać jak to zrobić ale niestety trzeba dopisywać np. SunnyMC.SunnyMC.Generate (tak dwa razy SunnyMC)

Download

https://www.dropbox.com/s/56udlb5uro09d4n/Przyk%C5%82ady%20SunnyMC.7z

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/33bbff3293643edc91df08818497e28735f45d316d55cc5b663241ac734d1444/analysis/1400172668/

* Nie można nazwać tego api bo to tylko parę przydatnych funkcji :)

Opublikowano

Jestem troche nowy w VB. Może mi ktoś powiedzieć jak dodać to do Visual Basic 2010 ? (Bo to chyba jako biblioteke, nie ?)

//Edit

Okej, poradziłem sobie.

Tylko teraz pytanie. Gdzie mogę znaleźć przykłady użycia tych kodów ? Chcę wygenerować kod startowy do MC.

ImQuiet_eune_48_0_nozg.png

Opublikowano

Jestem troche nowy w VB. Może mi ktoś powiedzieć jak dodać to do Visual Basic 2010 ? (Bo to chyba jako biblioteke, nie ?)

//Edit

Okej, poradziłem sobie.

Tylko teraz pytanie. Gdzie mogę znaleźć przykłady użycia tych kodów ? Chcę wygenerować kod startowy do MC.

Jak pobrałeś libke to masz masz już gotowy projekt z zastosowaniem.

A w SunnyMC.HelpGenerate masz msgboxa co za co odpowiada.

Też masz wszystko do góry opisane :)

Opublikowano

Jakoś nie mogę otworzyć tego projektu ;|

Imports SunnyMC
Public Class Form1
    Dim appdatamc As String = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData) & "\.minecraft"
    Dim zalogowano As Boolean = False
    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        If SunnyMC.SunnyMC.Login(TextBox1.Text, TextBox2.Text) = True Then
            MsgBox("Zalogowano!")
            zalogowano = True
        Else
            MsgBox("Złe dane!")
            zalogowano = False
        End If
    End Sub

Private Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click
        If zalogowano = True Then
            RichTextBox1.Text = SunnyMC.SunnyMC.Generate(SunnyMC.SunnyMC.JavaPath() & "\bin\java.exe", SunnyMC.SunnyMC.GetFreeMemory * 2, SunnyMC.SunnyMC.GetFreeMemory, "%appdata%/.minecraft/libraries/natives", SunnyMC.SunnyMC.ListaLib(appdatamc & "\libraries"), appdatamc & "\versions\1.7.9\1.7.9.jar", SunnyMC.SunnyMC.User, SunnyMC.SunnyMC.Token, SunnyMC.SunnyMC.UID, "1.7.9", "1.7.4")
        Else
            MsgBox("Zaloguj się!")
        End If
    End Sub
End Class

Opublikowano
Konwersja z ciągu "Serwer zdalny zwrócił błąd: (403" na typ 'Boolean' nie jest prawidłowa.

Ja tego normalnie nie ogarniam. To chyba nie dla mnie. Nie wiem jak ten kod zrobić... Zrobiłem bez tego "Login" od razu zalogowano = True. I mam kod launchera dodaje go do mojego i tak się nie włącza MC. :|

ImQuiet_eune_48_0_nozg.png

Opublikowano
Konwersja z ciągu "Serwer zdalny zwrócił błąd: (403" na typ 'Boolean' nie jest prawidłowa.

Ja tego normalnie nie ogarniam. To chyba nie dla mnie. Nie wiem jak ten kod zrobić... Zrobiłem bez tego "Login" od razu zalogowano = True. I mam kod launchera dodaje go do mojego i tak się nie włącza MC. :|

Musisz się zalogować, w następnej wersji dodam non premium,

Spróbuj ustawić też zmienne na

SunnyMC.Token = "1234567890qwertyuio"

SunnyMC.UID = "1234567890qwertyuio"

SunnyMC.user = twoj nick

(ręczne nonpremium)

Opublikowano

Coś mi nie działa mam taki bład "Błąd: Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu. (oczywiście no-premium)

I taki kod w VB:

Imports SunnyMC
Public Class Form2
    Dim appdatamc As String = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData) & "\.minecraft"
    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        RichTextBox1.Text = SunnyMC.SunnyMC.Generate(SunnyMC.SunnyMC.JavaPath() & "\bin\java.exe", SunnyMC.SunnyMC.GetFreeMemory * 2, SunnyMC.SunnyMC.GetFreeMemory, "%appdata%/.minecraft/libraries/natives", SunnyMC.SunnyMC.ListaLib(appdatamc & "\libraries"), appdatamc & "\versions\1.7.9\1.7.9.jar", SunnyMC.SunnyMC.User, SunnyMC.SunnyMC.Token, SunnyMC.SunnyMC.UID, "1.7.9", "1.7.4")
    End Sub
    Private Sub Form2_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        SunnyMC.SunnyMC.Token = "0"
        SunnyMC.SunnyMC.UID = "0"
        SunnyMC.SunnyMC.User = "Seba65439"
    End Sub
End Class
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...