Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin/Skrypt - Leveling

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam!

Szukam od wczoraj Pluginu/skryptu, mianowicie potrzebuje czegoś takiego:

- Teleport z wymaganym levelem - czyli, aby teleportować się na inne kordy/mape musisz mieć odpowiedni level. Nieznaleziony.

Nie umiem jeszcze pisać skryptów, ale w wakacje zacznę się uczyć. Wiem, że przynajmniej jeden z powyższych pozycji istnieje w postaci pluginu/skryptu. Byłbym niezmiernie wdzięczny, jeślibyście podali mi nazwy takich pluginów.

Dziękuje, pozdrawiam.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Dodaje Level koło nicku. <-- Nad głową.

Znaleziony.

SpeechBubbles - jedną linkę zmieniasz w Config.

Display: '&b[&6%LEVEL&b][&6%PLAYER&b]'

Opublikowano

- Losowy drop z moba z możliwością ustawienia szansy i itemów zenchantowanych.

Plugin nazywa sie CookieMonster

Opublikowano

CookieMonster nie jest na wersje 1.7.2, znalazłem MysticMobs, ale mam problem z nim, wszystkiego próbowałem, mimo ustawionej wartości "1" dropi mi po dwa przedmioty.

Wszystko znalazłem, tylko jeszcze te teleporty z wymaganym levelem nie mogę znaleźć nigdzie.

Opublikowano

Został mi tylko jeden plugin do znalezienia, podejrzewam, że taki nie istnieje, jest możliwość napisania czegoś takiego w Skript ? A może ktoś umie szybko napisać ?

Został mi: Teleport z wymaganym levelem - czyli, aby teleportować się na inne kordy/mape musisz mieć odpowiedni level.

Opublikowano

Jakim itemem ma być różdżka i gdzie ma TP jaki warp itd

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Najlepiej, jakby to było jakieś obłożenie wymaganym level na Permission. A jeżeli się nie da, no to wolałbym, żeby naciśnięcie przycisku teleportowało na inne kordynaty, a jeżeli nie miałbyś odpowiedniego levelu, to po prostu pisałby jakiś tam tekst.

Opublikowano

DA się, da ;D Tylko nie wiem czy ma to być otwierane inventory czy komenda czy klikanie itemem o jakiejś nazwie np "tp do zamku"

I czy masz już jakiś skrypt na wbijanie exp i lvl ? bo nw  czy robić mam od  zera i jak ma być osiągany level (exp) ? Zabijaniem kogoś czy kopaniem czegoś?

Opublikowano

@up

Masz TSa ? Łatwiej będzie wytłumaczyć ?

Generalnie chodzi mi o to, że zdobywanie Expa jest z mobów i questów, typowe MMORPG. Skrypt na wbijanie Lvl i Exp jest zbędny z tego względu, że tak czy siak, level na dole widać, a exp widać w BoardScore, chyba, że umiesz napisać, takie coś, co by dawało możliwość ustalenia ilości wymaganego expa na level, to już wgl. byłbaby bomba.

Bardziej stawiam na przycisk, tak jak ButtonWarp tylko z wymaganym levelem na teleport. Nie chce, żeby zabierał Exp i level, tylko, że jak odczyta, że level jest osiągnięty po prostu przeteleportuje.

@editM

W sumie może też być na komendę, jak Ci wygodniej.

Opublikowano

nie wiem czy da się na przycisk ;) Raczej tak 

jeżeli chcesz coś w skrypcie mieć na level wystarczy kilka zmiennych i sprawdzanie czy zmienna gracza (czyli lvl) jest taka jaką wymaga linijka i dalej przepuści komendę ;0 Oczywiście jest też potrzebna linijka ze zmienną expa aby jakoś mógł gracz wbić lvl. Aktualnie ja tworzę skrypt na dungeony (dla mpcforum) (pod skyblocka), że za kopanie cobla/stone otrzymuje się expa i za jakiś level tepa na ustawione miejsce komendą ;)

edit@@

Zadania też robić w skrypcie? o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...