Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście MODY-SV-RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka zagralibyście na serwerze minecraft.Survivalovy RPG z nutką wojen frakcji. Z ciekawą faułą i questami ?

MODY:

RUINS

DAMAGE INDICTATORS

TREECAPILITATOR

TF

HARVEST CRAFT

BACKPACK

IRONCHEST

CUSTOM NPC

INVENTORY TWEAKS

SHIPS MOD

JAMMY FURNITURE

BATTLETOWERS

METALLURGY 3

WEAPONMOD

LYCANISTETMOBSCOMPLETE

KEITHY UTILS

CRAFTGUDIE

jak myślicie jakie mody waszym zdaniem dodać lub wyrzucić ? 

może znacie jakieś ciekawe pluginy ?

dodatki:

Nowym system monetarny

skille

lepszy, ciekawszy  rozwój postaci

dodam że mody są gotowe i skonfigurowane czekamy tylko na wyór hostingu i maszyny i rozpoczniemy ETE jak najszybcie, tak aby do wakacji serwer już STAŁ oficjalnie.

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Opublikowano

a co byście wyrzucili lub dodali  :) ?

tak paczka autorska a launcher zobaczymy czy bedzie to potrzebne aczkolwiek na tę chwile serwer jest w 100% skonfigurowany w 1% są gotowe questy i fabuła w 10% są gotowe ważniejsze lokacje

sygnatura.png

Opublikowano

o jaki kolor Ci chodzi ?

sygnatura.png

Opublikowano

gotowe, zapraszam 23 maja od godziny 17:00 godziny 21:00 Pierwsze BETA TESTY , w których sprawdzimy stabilność i optymalizacje serwera Waros RPG.

Około 20 maja dam tu link do osobnego tematu. ZAPRASZAM !

sygnatura.png

Opublikowano

Właśnie mamy dylemat bo w tym momencie questy  mamy na NPC CUSTOM ,ale są zbyt powtarzalne, mieliśmy autorski mod na zadania i system RPG lecz nie działał on tak jak ccieliśmy i wniósł kilka bugów i musieliśmy porzucić własny projekt na questy , zaciekawiłeś mnie tym hardcore quest... jeżeli jest ktoś kto ogarnia ten mod może sie zgłosić.

sygnatura.png

Opublikowano

Oczywiście zagrałbym i to z ekipą... Tylko interesuje mnie jak to wyjdzie czy dużo osób będzie grało i czy serwer będzie plynnie działał... Ale najbardziej mnie denerwuje to że będe musiał pobrac wasz Launcher z modami a tego nikomu sie nie chce robić....

Opublikowano

Oczywiście zagrałbym i to z ekipą... Tylko interesuje mnie jak to wyjdzie czy dużo osób będzie grało i czy serwer będzie plynnie działał... Ale najbardziej mnie denerwuje to że będe musiał pobrac wasz Launcher z modami a tego nikomu sie nie chce robić....

launcher dopiero zaczynamy pisać, na pewno będzie on sam pobierał paczke z modami i nie będzie ona ważyć te 700mb będzie ważyć mniej o to się nie bójcie na czas pobierania to ędzie góra 15 minut , więc spokojnie będziecie mogli posiedzieć np. na fb czy podyskutować na mpc :)...myśle że z płynnością w FINAL VERSION nie będzie prolbemu o maszynna będzie mocna uciągnie maksymalnie 90 graczy ,aczkolwiek sloty  będą ograniczone do około 60 miejsc. Jeżeli będzie potrzeba by je zwiększyć to zwiększymy :)

Jeśli będzie czuć tą nutkę RPG to chętnie zagram :)

na mapce z FINAL VERSION gdy już sie logujesz pachnie "ERPEGIEM", my wam udostępnimy tylko 1 lokacje z głównej mapy na BETE , wkleiliśmy my ją po prostu do innego świata :), uważamy że nie ma potrzeby grać na głównej mapce , bo później w FINAL VERSION nie było by tego zaskoczenia i ciekawego zwiedzania świata...mianowicie będziecie grali teraz w krainie "Nowy Świat" , jak tam trafiliście i innych rzeczy  dowiecie się od NPC  ;)

do zobaczenia na Waros ! 

sygnatura.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie lubię serwerów RPG, w których powatrza się zawsze to samo. PPodchodzisz do NPC, wpisujesz komendy, dostajesz info, zbierasz, wracasz do npc, oddajesz itemy, dostajesz wynagrodzenie i tak w kółko. Mody tylko obciążą serwer. JA OSOBIŚCIE bym nie zagrał.

Pomogłem? Daj lajka! Z góry dzięki!

Opublikowano

Nie lubię serwerów RPG, w których powatrza się zawsze to samo. PPodchodzisz do NPC, wpisujesz komendy, dostajesz info, zbierasz, wracasz do npc, oddajesz itemy, dostajesz wynagrodzenie i tak w kółko. Mody tylko obciążą serwer. JA OSOBIŚCIE bym nie zagrał.

zagraj ,dlatego polubisz nasz serwer :) nie jesteśmy powtarzalni, w niczym, ;)

nasze questy nie polegają na tym by tylko bić lvla, raczej skupiamy się na ciekawych wątkach no głównie właśnie na wątku głównym ale o tym narazie cii :D

Jak RPG to może mod UltimateRPG ?

o ile się nie myle to UltiamateRPG to nie mod a mod pack ;) chcemy zachować nie powtarzalność, dlatego skorzystamy z kilku nowych modów :)

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...