Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Może tak nowy dział na tym forum?

S0L1D3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko!

Od dawna nurtuje mnie myśl, że osoby, które chciały/chcą/chciałyby o coś spytać odnośnie programowania/pisania pluginów do Minecrafta to w dziale "Zarządzanie serwerem" ich wątki były/są/byłyby ignorowane przez większość użytkowników. Dlaczego?

Otóż problem na pomocy im i małej popularności wątków jest w jednym pluginie, a mianowicie pluginie "Skript".

Nawet sami możecie zauważyć, iż prawie co drugi temat jest problemem lub pytaniem dotyczącym skriptu.

A więc proponuję stworzenie nowego działu w kategorii "Minecraft" o nazwie "Minecraft- Pluginowanie"!

Jestem przekonany, że takie rozwiązanie na pewno wpłynęłoby na jakość serwerów, nie byłyby one już takie łatwe lub po prostu źle wykonane.

Zapewne też, spopularyzowałoby to bardziej pisanie pluginów na polskiej scenie pisania ich oraz wycofałoby (Przynajmniej w połowie) "skrypty".

Osoby, które chcą podzielić się swoją wiedzą będą mogły od razu pomagać innym w pisaniu pluginów, dodatkowo pluginy polskie mogłyby się polepszyć, ponieważ przy pomocy bardziej zaawansowanych programistów, ci mniej zaawansowani będą mogli pisać jeszcze bardziej rozwinięte pluginy.

Taki dział dla niedoświadczonych i początkujących byłby po prostu zbawieniem, od razu mogliby się dowiedzieć (Po napisaniu wątku, oczywiście) jak nazywa się taka zmienna, jak pobrać to, jak ustawić tamto itd.

Dział nikomu by nie zaszkodził, a raczej na odwrót, ponieważ mógłby on przyciągnąć więcej użytkowników piszących w Javie pluginy ogólnie na forum. Raczej mało jest forum, na których można sobie pomagać właśnie odnośnie takiej sprawy.

Sądzę też, że w funkcjonowaniu całego MPCforum nic by się nie stało i tak maszynę macie z pewnością dobrą :)

Mam nadzieje, że przynajmniej część użytkowników poprze mój pomysł, bo jak dla mnie jest on naprawdę dobry, a tym którym nie spodoba się pomysł proszę mnie nie hejtować, ponieważ ja naprawdę chcę pomóc innym osobom.

PS: Jeżeli pomysł jest do kitu, po prostu to powiedzcie, a nie hejtujcie.

PPS: Za wszelkie błędy językowe przepraszam. Po prostu nie jestem polonistą.

Pozdrawiam

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...