Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno telefonu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zmienić sobie telefon. Telefon musi być z androidem, budżet wynosi około 750 zł (jak lekko przekroczy to nic się nie stanie)

Telefon chcę nowy i ma on służyć do rozrywki :P Żeby gierki się nie zacinały.

Nie znam się na telefonach, więc mi doradźcie.

Sony Xperia L ~ 725 zł - ma on 1 GB RAM i dwurdzeniowy procesor 1 GHz

Alcatel OT-7041D POP C7 ~ 490 zł ma 0.5 GB RAM i czterordzeniowy procesor 1,3 GHz

Telefon tańszy o 220 zł, a ma o wiele lepszy procesor. Czyżbym płacił tylko za firmę?

Czy może jest tak jak z procesorami w kompie z AMD i Intel, Intel ma mniej GHz, a jest wydajniejszy?

Doradźcie mi jakiś telefon :P

Opublikowano

Czemu dajesz mu linki do telefonów, które nadal są w Chinach? Wiesz jak wygląda kupno takiego i jakie dodatkowe koszty możesz ponieść? 

Co do tematu, poszukaj sobie np. Xperii T używanej, wg. mnie telefon bardzo dobry. ;)

Nówki też znajdziesz, ale rzadko. Ew. Xperia J, też miałem z nią styczność.

Galaxy SII też może Ci się spodobać.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Czemu dajesz mu linki do telefonów, które nadal są w Chinach? Wiesz jak wygląda kupno takiego i jakie dodatkowe koszty możesz ponieść? 

Co do tematu, poszukaj sobie np. Xperii T używanej, wg. mnie telefon bardzo dobry. ;)

Nie są w chinach, sprzedają z polski.. Jakie dodatkowe koszty? O czym mowisz..

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Nówki też znajdziesz, ale rzadko. Ew. Xperia J, też miałem z nią styczność.

Galaxy SII też może Ci się spodobać.

To już xperia l lepsza od J.. 

Sam myślałem na xperia l albo motorola moto G

cooltext533881936.gif

cooltext533883725.png

cooltext533880270.gif

Opublikowano

no ja mowie, ten sgs 3 bedzie najlepszy w tej cenie. 

Okej, chyba się skuszę na ten telefon, tylko czemu raz ten telefon kosztuje 699, a drugi raz 999 zł?

Nie lepiej by było fizycznie kupić ten telefon, a nie przez internet? Gdzie potem reklamację składać albo coś.

I w każdym sklepie: neonet, rtv agd kosztuje 1000 zł

Opublikowano

Okej, chyba się skuszę na ten telefon, tylko czemu raz ten telefon kosztuje 699, a drugi raz 999 zł?

Nie lepiej by było fizycznie kupić ten telefon, a nie przez internet? Gdzie potem reklamację składać albo coś.

I w każdym sklepie: neonet, rtv agd kosztuje 1000 zł

przeciez wiadomo, ze w takich sklepach kosztuje drożej. Znajdź na allegro za te 700-800 zł z gwarancją i uzytkownik musi meic tez duzo pozytywów, gwiazdek itp. itd. Nie kupuj od jakiegos juniora..

1373637009-U477327.png

Opublikowano

@Royal6, Czytaj aukcje DOKŁADNIE. Uwierz mi, że coś o tym wiem ;) . Jak coś im nie pójdzie, to będziesz musiał dopłacać,

wysyłać papiery, dowody kupna, etc. Koszty zwiększą się nawet o 300-400zł, a czas oczekiwania nawet do dwóch miesięcy.

Będą na pewno otwierać paczkę w celu sprawdzenia zawartości; jeżeli sprzedający poda inną cenę, to Ty też będziesz miał przez to problemy.

A to się często zdarza, bo oni są cwani i jak podadzą dość niską wartość to nie płacą czegoś-tam. 

Telefon też może wcale nie dojść, przez co stracisz 90 dni (bo po tylu paczka jest uznawana jako zaginiona).

Chociażby ten fragment świadczy o tym, że telefo nie jest w Polsce:

W przypadku zamówienia kilku sztuk towaru, koszt wysyłki należy uiścić za każdą z osobna. Przesyłki nadawane są z zagranicy dlatego niestety nie mamy możliwości zmiany podanych kosztów. Sprzedawcy pobierają opłaty wysyłkowe od każdej sztuki, niezależnie czy zostaną wysłane w jednej paczce, czy osobno.

Towar wysyłany jest od Sprzedawcy, mającego swoją siedzibę w Singapurze, tj. poza obszarem Unii Europejskiej. W ramach obowiązującego prawa podatkowego, koszty podatku VAT (23%) oraz cła (np. w przypadku telefonów 0%), spoczywają na Kupującym!!!, jako importerze przedmiotu zamówienia.

W życiu nie kupujcie prosto z Chin.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...