Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kośc,Pamięć RAM.

kysy21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak jak w temacie , chodzi mi ... czy jest różnica między Kością Pamieci Ram , A Pamięcią RAM  czy to jest to samo ? Koleś od komputerów powiedział mi żebym dokupił kość RAM , kupiłem pamiec RAM a to myślałem że jest większe , a to jest takie małe jakby . Chodzi o to że w komputerze tam gdzie jest Kość ram są takie jakby 2 wejścia , w jednej mam kośc ram a w drugiej na tą drugą . Tylko jak pisałem ta pamięć ram jest mniejsza i jest szerokością taką jak połowa tej Kości Ram i wejdzie na jedną połowę tylko . Ale w tym problem że gdy ona jest w środku ( ta kupiona pamięc RAM ) komputer się nie włącza .. Tzn. włączy się ale nic nie ma na monitorze , ani nie da się wtedy komputera wyłączyć , tylko muszę z prądu ... A jak ją wyciągnę to się włącza normalnie ... Na allegro jak wpisałem Kości RAM 1GB to są takiej wielkości jak ta co mam od początku , ale jest też inna która wygląda jak ta co kupiłem ... HELP ME ..

Opublikowano

Pewnie zly DDR/inne opznienia.

Pamieci ram nie kupuje sie pod kolorek ale pod DDR oraz opoznienie!

Tera to ja polecam je zwrocic. Sciagnac program cpu-z zakladka RAM i zobaczyc jaki typ masz ;_;

graphic.png
Opublikowano

@UP

Chodzi o to ze kupil pamiec laptopowa i dlatego jest o polowe mniejsza i tytaj pisze xD

Najpierw sprawdz programem cpu-z jaki masz typ pamieci ram (DDR, DDR2, DDR3) i wtedy kup dokladnie ten sam typ pamieci. Jak mozesz to zwroc do sklepu tam gdzie brales ta laptopowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...