Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaki za 4800 pz?

Bartollinix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 20 poziom i chcę kupić jakiegoś champa za 4800 pz.

Podoba mi się Cassiopeia, Ezreal, Lee Sin, ewentualnie Riven.

Kogo polecacie kupić? Nie muszą to być te postacie, które podałem wyżej.

@Edit

Posiadam: 4800 IP
Zależy mi na: Czymś podobnym do Cassiopeia, Ezreal, Lee Sin, ewentualnie Riven.
Preferuję: Lubię grać postaciami typu Katarina

Opublikowano

Jak lubisz grać assasynami to polecam Ci LeBlanc. Kosztuje ona 3150 ale jest aktualnie w top 3 najlepszych postaci na mida.

Opublikowano

Jak lubisz grać assasynami to polecam Ci LeBlanc. Kosztuje ona 3150 ale jest aktualnie w top 3 najlepszych postaci na mida.

Wolałbym się zastanowić nad postaciami, które wyżej wymieniłem, co do LeBlanc to może też kupię, ale to kiedy indziej, teraz zamieżam kupić jakiegoś chempiona za 4800.

Poważnie się zastanawiam nad Lee Sin, Cassiopeią i Ezrealem, ale nie mogę się zdecydować.

Dodam jeszcze, jeżeli ktoś chce wymienić postać spoza tych co wymieniłem, to ta postać musi być koniecznie pod AP.

Opublikowano

Mam 20 poziom i chcę kupić jakiegoś champa za 4800 pz.

Cassiopeia, Ezreal, Lee Sin, ewentualnie Riven. za 4800 pz.

Jak takie coś słyszę to aż szkoda mi się tych postaci robi, kaśka eziek lee i rivka, byli kiedyś chempionami za 6300pż, wtedy ich kupiłem i widzę że nadal dają sobie radę ale nie dziwie się, że coraz mniej osób gra tymi postaciami.

Ale do rzeczy, osobiście polecam ci jak lubisz grać takimi postaciami jak Katarina, to Classiopeia nie jest dla ciebie, ponieważ u katariny masz pasywkę która nam mówi, że jeżeli zabijemy przeciwnika wszystkie skila skrócą czas odnowienia umiejętności o 15sec. dzięki czemu możemy spamować z shunpo (e) i innych skili, jedynym problemem jest r, bo jeżeli nie zabijemy to mamy kiche i trzeba defować aż do odnowienia ulta.

Classiopeia ma bardzo dobry polk jeżeli chodzi o jej (e) (sr ale nie pamiętam jak się nazywa) bo jeżeli otrujemy to możemy spamować z (e) po 0.5 sec, jednak ma to swój minus ponieważ classiopei wtedy jest potrzebny kielich (chyba kielich aghne) lub blue z jungli, dlatego też classiopeia ma swoje plusy i minusy, bardzo fajnie działa pasiv classiopei ponieważ stackuje nam słuch i jeżeli dobrze pamiętam to zmniejsza ilość potrzebnej many, jest to bardzo przydatne na coś takiego jak Dragon, albo Baron lub w teamfight gdzie zestunujesz wszystkich z ulta. Jednak na alei, przeciwnik zacznie uciekać a na małym lvl tak dużo many się nie ma.

Myślę, że objaśniłem postacie AP, co do Lee sina, Riven, Ezrael, są to postacie budowane pod AD, więc myślę że nie ma sensu nimi grać skoro lubisz postacie AP, co do pytania polecam ci postacie:

1. Katarina
  2. Kennen
  3. Annie
  4. Zyra
  5. Diana
  6. Lissandra

3 ostatnie postacie są za 6300 pż

Opublikowano

Cassiopeia, Ezreal, Lee Sin, ewentualnie Riven. za 4800 pz.

Jak takie coś słyszę to aż szkoda mi się tych postaci robi, kaśka eziek lee i rivka, byli kiedyś chempionami za 6300pż, wtedy ich kupiłem i widzę że nadal dają sobie radę ale nie dziwie się, że coraz mniej osób gra tymi postaciami.

Ale do rzeczy, osobiście polecam ci jak lubisz grać takimi postaciami jak Katarina, to Classiopeia nie jest dla ciebie, ponieważ u katariny masz pasywkę która nam mówi, że jeżeli zabijemy przeciwnika wszystkie skila skrócą czas odnowienia umiejętności o 15sec. dzięki czemu możemy spamować z shunpo (e) i innych skili, jedynym problemem jest r, bo jeżeli nie zabijemy to mamy kiche i trzeba defować aż do odnowienia ulta.

Classiopeia ma bardzo dobry polk jeżeli chodzi o jej (e) (sr ale nie pamiętam jak się nazywa) bo jeżeli otrujemy to możemy spamować z (e) po 0.5 sec, jednak ma to swój minus ponieważ classiopei wtedy jest potrzebny kielich (chyba kielich aghne) lub blue z jungli, dlatego też classiopeia ma swoje plusy i minusy, bardzo fajnie działa pasiv classiopei ponieważ stackuje nam słuch i jeżeli dobrze pamiętam to zmniejsza ilość potrzebnej many, jest to bardzo przydatne na coś takiego jak Dragon, albo Baron lub w teamfight gdzie zestunujesz wszystkich z ulta. Jednak na alei, przeciwnik zacznie uciekać a na małym lvl tak dużo many się nie ma.

Myślę, że objaśniłem postacie AP, co do Lee sina, Riven, Ezrael, są to postacie budowane pod AD, więc myślę że nie ma sensu nimi grać skoro lubisz postacie AP, co do pytania polecam ci postacie:

1. Katarina
  2. Kennen
  3. Annie
  4. Zyra
  5. Diana
  6. Lissandra

3 ostatnie postacie są za 6300 pż

Katarinę mam już dawno kupioną, nawet skina mam.

Zyrą kilka razy grałem i mi się spodobała. Co do reszty, to nie miałem okazji zagrać.

Co do Ezreala to wydaje mi się, że jest pod AP. Bardziej mi chodziło o podanie postaci za 4800 niż inne.

Co do Kennena, to jest teraz w rotacji i będę miał okazję sprawdzić czy mi odpowiada.

Leona

Możesz się trochę więcej rozpisać na temat tego chempiona, dla czego warto akurat go kupić?

st za te 4800 i jest teraz w rotacji, co jest plusem, bo mogę go przetestować i wydać opinię, czy podoba mi się i czy go powinienem kupić.

Opublikowano

Katarinę mam już dawno kupioną, nawet skina mam.

Zyrą kilka razy grałem i mi się spodobała. Co do reszty, to nie miałem okazji zagrać.

Co do Ezreala to wydaje mi się, że jest pod AP. Bardziej mi chodziło o podanie postaci za 4800 niż inne.

Co do Kennena, to jest teraz w rotacji i będę miał okazję sprawdzić czy mi odpowiada.

Możesz się trochę więcej rozpisać na temat tego chempiona, dla czego warto akurat go kupić?

st za te 4800 i jest teraz w rotacji, co jest plusem, bo mogę go przetestować i wydać opinię, czy podoba mi się i czy go powinienem kupić.

Ogólna rozpiska Bohaterów:

450:                  

1. Ashe        
  2. Garen
  3. Kayle
  4. Master Yi
  5. Nunu
  6. Poppy
  7. Ryze
  8. Sivir
  9. Soraka
  10. Annie
  11. Warwick

1350:

1. Alistar
  2. Amumu
  3. Cho'Gath
  4. Dr Mundo
  5. Evelynn
  6. Fiddlesticks
  7. Janna
  8. Jax
  9. Malphite
  10. Morgana
  11. Nasus
  12. Singed
  13. Sion
  14. Taric
  15. Teemo
  16. Tristana
  17. Tryndamere
  18. Twisted Fate
  19. Udyr
  20. Veigar
  21. Xin Zhao

3150:

1. Akali
  2. Anivia
  3. Blitzcrank
  4. Corki
  5. Gankplank
  6. Gragas
  7. Heimerdinger
  8. Karma
  9. Karthus
  10. Kassadin
  11. Katarina
  12. LeBlanc
  13. Lux
  14. Miss Fortune
  15. Mordekaiser
  16. Nidalee
  17. Olaf
  18. Pantheon
  19. Rammus
  20. Shaco
  21. Shen
  22. Sona
  23. Twitch
  24. Urgot

4800:

1. Brand
  2. Caityin
  3. Classiopeia
  4. Ezrael
  5. Fizz
  6. Galio
  7. Graves
  8. Irelia
  9. Jarvan IV
  10. Kennen
  11. Kog'Maw
  12. Lee Sin
  13. Leona
  14. Malzahar
  15. Maokai
  16. Nocturne
  17. Orianna
  18. Renekton
  19. Riven
  20. Rumble
  21. Shyvana
  22. Skarner
  23. Swain
  24. Talon
  25. Trundle
  26. Vayne
  27. Vladimir
  28. Wukong
  29. Xerath
  30. Yorick

6300:

1. Aatrox
  2. Ahri
  3. Darius
  4. Diana
  5. Draven
  6. Elise
  7. Fiora
  8. Hecarim
  9. Jayce
  10. Jinx
  11. Kha'Zix
  12. Lissandra
  13. Lucian
  14. Lulu
  15. Nami
  16. Nautilus
  17. Quinn
  18. Rengar
  19. Sejuani
  20. Syndra
  21. Thresh
  22. Varus
  23. Vel'Koz
  24. Vi
  25. Viktor
  26. Voliber
  27. Yasuo
  28. Zac
  29. Zed
  30. Ziggs
  31. Zyra

7800 (chwilowo potem dołączy do reszty za 6300)

1. Braum

Myślę że to ci pomoże w podjęciu decyzji

Bardziej mi chodziło o podanie postaci za 4800 niż inne.

Podałem all postacie, nie tylko te za 4800

ps. Gdyby coś się nie zgadzało proszę pisać na PW

Opublikowano

Riven
+ dash 
+ tarcza
+ aoe stun
+ ult, które daje dmg
+ podrzut z Q
+ brak many/energii 
+ mobilna
+ pasywka
Opublikowano

Riven
+ dash 
+ tarcza
+ aoe stun
+ ult, które daje dmg
+ podrzut z Q
+ brak many/energii 
+ mobilna
+ pasywka

Jeżeli chodzi o riven, to bardzo szybko pada w teamfight, osobiście nie lubię nią grać i jej nie polecam, ale widziałem jak niektórzy ją wymiatali, ale tylko wtedy gdy mieli dobry mid game, jak jakaś riven zlami first i mid game to riven nie będzie już przydatna teamowi. Tatkie jest moje zdanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...