Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy taki kolor wiadomości jest okej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Tworzę swój plugin na firmy, ponieważ robię serwer działkowy (Freebuild) i mam pewien problem :(

Dotyczy on koloru wiadomości.

Nie mogę się zdecydować jakie kolory ustawić.

Aktualnie mam kolory takie:

Wiadomość po wpisaniu /Firma:

post-1033097-0-25625400-1399914166.png

Wiadomość po wpisaniu samego /Firma Zaloz, a nie /Firma Zaloz <NazwaFirmy>:

post-1033097-0-91842400-1399914167.png

Wiadomość po wpisaniu złego argumentu (Wpisanie czegoś, czego nie ma komenda. Np./Firma s1d):

post-1033097-0-73078200-1399914170.png

Więc proszę doradźcie mi, jakie kolory najlepiej powinienem dobrać i przy, których najlepiej tekst by wyglądał.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Mi się bardzo podobają super.

PS:Może zrób takie coś że firma płaci co jakiś czas ileś kasy

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

@Up

Cieszę się, że Tobie kolory pasują :)

Przynajmniej wiem, że znowu aż takiego złego oka nie mam do kolorów :)

PS: Tak, Firmy będą płacić za wiele rzeczy na serwerze, więc trzeba będzie liczyć (Samemu) ile trzeba wypłacić pracownikom i ile zostawić na siebie, oraz jak gospodarować budżetem :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

I może zrób takie coś jak kary np. za handel nielegalny xD

Zrób nowe towary nie tylko te z mc np. marycha

Chodzi mi oto że płaci się podatek czy coś za teren który się posiada

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

@Up

Chcesz pomóc, to pomóż mi z serwerem :), a nie rób spamu tutaj :)

@ALL

Pomożecie w wyborze tego koloru?

Mimo oceny UIUN_ i tak nie wiem, czy ten kolor pasuje..

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Okej!

Dziękuję wam za ocenianie!

Ustaliłem, że zostawię je tak jak jest :)

A jak sądzicie, czy ten sam styl będzie pasować do wiadomości typu: Teleport do siedziby Twojej Firmy został ustawiony na koordynatach:

x, y, z?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Okej!

Dziękuję wam za ocenianie!

Ustaliłem, że zostawię je tak jak jest :)

A jak sądzicie, czy ten sam styl będzie pasować do wiadomości typu: Teleport do siedziby Twojej Firmy został ustawiony na koordynatach:

x, y, z?

Jak ustawisz takie same kolorki, to tak. ;)

8372383248.png
Opublikowano

Kolorki jak najbardziej pasuja ;)

I zrobilbym to tak:

" Teleport do siedziby Twojej Firmy został ustawiony na koordynatach:

100, 100, 100 "

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

@Up

Że koordynaty zapisać kolorem zielonym?

Planowałem je zapisać czerwonym, ale sprawdzę jak to będzie wyglądać w Minecrafcie.

Teleport do siedziby Twojej Firmy <NazwaTwojejFirmy> został ustawiony na koordynatach: x, y, z.

(Cały tekst na zielono, nazwa Firmy, którą stworzyliśmy na niebiesko, a koordynaty teleportu na czerwono.)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

Ale do których tekstów i w jakich miejscach?

Osbiście podoba mi się mój styl :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Teleport do siedziby Twojej Firmy <NazwaTwojejFirmy> został ustawiony na koordynatach: x, y, z <-- pogrubione i podkreślone z takim kolorkiem fajnie wygląda ^_^

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

@Up

To BĘDZIE serwer Freebuild bardziej nastawiony na działalność handlową.

Jeżeli się uda gracze będą tworzyć rynek i prawdopodobnie dodam/y plugin na WallStreet. (Tablice, z cenami tego, czy tamtego, które będą się zmieniać w sklepikach graczy <3), aczkolwiek sądzę, że jest to mało prawdopodobne, żeby na serwerze wykształciło się właśnie coś na wzór WS :)

@ALL

Dzięki za opinie!

Niedługo zapytam was o następne dopasowanie kolorów, ponieważ były to tylko trzy wiadomości!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

To BĘDZIE serwer Freebuild bardziej nastawiony na działalność handlową.

Jeżeli się uda gracze będą tworzyć rynek i prawdopodobnie dodam/y plugin na WallStreet. (Tablice, z cenami tego, czy tamtego, które będą się zmieniać w sklepikach graczy <3), aczkolwiek sądzę, że jest to mało prawdopodobne, żeby na serwerze wykształciło się właśnie coś na wzór WS :)

@ALL

Dzięki za opinie!

Niedługo zapytam was o następne dopasowanie kolorów, ponieważ były to tylko trzy wiadomości!

jest jakaś prezentacja tego serwera? chętnie bym obserwował.

Jeżeli Ekonomia będzie rozbudowana i kompatybilna ,i kokosów zarabiać nie będziemy z pewnością zagram :)

3302m3QuoH.png

Opublikowano

@Up

Kolory dalej ustawiać na taki "styl"?

Kolego, ja się staram to zrobić tak, żeby odwzorować życie typowego przedsiębiorcy/pracownika/bezdomnego :)

Kokosy (Możliwe, ale mała szansa), zarabiać będą mogły tylko potężne firmy, o ile takowe wyrosną na moim serwerze.

(Nie jest to jakiś hiper super czadowy serwer z super budowlami, ale miasto będzie. Gracze będą sami kupywać działki, większe lub mniejsze i to co na nich się będzie zależeć będzie od was. (Np.: Dom, biuro, fabryka(Np. Mieczy lub kilofów, oczywiście wcześniej trzeba będzie wykupić pozwolenie na produkowanie Mieczy lub kilofów), Budynek całej firmy. itd itp)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@close

Temat do zamknięcia, ponieważ się wyczerpał cały :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...