Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pytanie dotyczące Komend CMD (WierszPoleceń).

dawidp70

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące CMD (WierszaPoleceń) postaram sformułować pytanie dokładnie.

Chciałbym dodać pełne uprawnienia do komputera za pomocą CMD.Tylko jest problem ten komputer jest komputerem szkolnym i na nim nic nie możesz robić, tylko wchodzić do Przeglądarki,CMD,Paint.Cmd uruchamiam poprzez opcję Uruchom i teraz nasuwa się pytanie jak uruchomić CMD za pomocą administratora (prawy przycisk i uruchom za pomocą administratora) <---- To wiem ale komputer nie daje mi moliwości wykonania tej czynności, więc czy jest komenda na dodanie uprawnień bez uruchamiania CMD za pomocą administratora?(Kiedy wpisuje komendę na dodanie uprawnień:

Odmowa Dostępu.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się znasz to dużo działasz :P U nas w szkole kolega zrobił skrypt batch i cały PC odblokował xD A macie jakąś platformę administracyjną ? Np. Novell 

Opublikowano

Jak się znasz to dużo działasz :P U nas w szkole kolega zrobił skrypt batch i cały PC odblokował xD A macie jakąś platformę administracyjną ? Np. Novell 

Ta, a mój kolega skoczył z Marsa na Ziemię i przeżył. Pokaż skrypt, to uwierzę. Tylko mi nie mów, że kolega to tamto, bla, bla i skryptu nie posiadasz.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Z poziomu CMD mógł się zalogować na admina (znając hasło). Wtedy poleceniem net user uzytkownik * można zmienić hasło. Pokazanie ikon na pulpicie to żaden wyczyn. 

Jak masz gównianego Novela to wyczyn bo masz dostęp do wszystkich dysków sieciowych 

Opublikowano

Ta, a mój kolega skoczył z Marsa na Ziemię i przeżył. Pokaż skrypt, to uwierzę. Tylko mi nie mów, że kolega to tamto, bla, bla i skryptu nie posiadasz.

Skryptu nie dał bo głownie to polegało na stworzeniu pliku *.bat i jakimś ujowym cudem pokazał się "kosz", "mój komputer" i wszystkie dyski sieciowe. Sam w to nie wierzyłem 

ale jak zobaczyłem to się zdziwiłem ogółem my mamy ujowe zabezpieczenia nawet FTP między PC'tami działa, konsolą w oryginalnej windzie da sie zmienić hasło dla administratora bez uprawnienia SU 

Opublikowano

Z poziomu CMD mógł się zalogować na admina (znając hasło). Wtedy poleceniem net user uzytkownik * można zmienić hasło. Pokazanie ikon na pulpicie to żaden wyczyn. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

W szkołach zazwyczaj wystarczy uruchomić system w trybie awaryjnym, znajdziesz tam konto administratora bez hasła. Powinieneś znaleźć. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

To wiem, ale czy da sie to zrobić  z poiomu cmd? w normalnym uruchomieniu komputera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...