Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy podobałby wam się server?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! 

Mam do was pytanie, czy podobał by się wam server na którym by się wykupywało swoje wyspy, i poszczególne wyspy walczyły by ze sobą, nie chodzi mi o frakcje, na wyspie max 4 graczy, był by świat survival żeby zdobyć surke :D

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)

SS:

https://www.google.pl/search?q=wyspy&client=opera&hs=PLE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qOVwU4fIEY_B7Ab7hoGQCQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=916#facrc=_&imgdii=_&imgrc=lUd-wS_XVBuRSM%253A%3B-4He05BS9zJDMM%3Bhttp%253A%252F%252Fj.luxlux.pl%252Fl996%252F8f5c411d0005743d4c9cb5ff%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.luxlux.pl%252Ftag%252Fprywatne-wyspy%3B390%3B284
Opublikowano

Coś ale działki tylko w formie wysp myśle ze byl by to dobry pomysł iz to by trochę odświeżyło serwer z działkami.

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Mogłoby być, unikatowy to by był serwer :) Może byś dodał że każda wyspa ma prywatną kopalnię?

Tak, tylko jest to narazie "idea" ponieważ nie mam funduszy na założenie serva ;)

Opublikowano

Coś ale działki tylko w formie wysp myśle ze byl by to dobry pomysł iz to by trochę odświeżyło serwer z działkami.

To będzią takie wojny między wyspami i świat z surowacmi, tylko boję się o to że ktoś wpadnie do tego tematu i skradnie pomysł :/

Opublikowano

Tak lekko urozmaicony FreeBuild z nutką skyblocka, mi się pomysł podoba, zobaczymy jak z strefą techniczną.

Opublikowano

Świetny pomysł . Myślę że wypali i  jak najbardziej zagram . Kiedy przewidujecie otwarcie serwera ?

Długo czasu jeszcze, bo nic jeszcze nie ma :/

Opublikowano

Cześć!

Powiedz mi ile planujesz mieć slotów na otworzenie serwera i opisz dokładniej (Czyli, bardziej szczegółowo) mechanikę serwera.

Jeżeli dobrze opiszesz.... Masz sponsora :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Ok opisze :)
No więc, narazie ze 40 slotów (wersja 1.7.2) (jeżeli będzie cały zapełniony to więcej) rodzisz się na spawnie ( jakieś questy żeby kasy zdobyć) gdy juz masz kaske kupujesz wyspe, zbierasz surowce żeby zbudować jakąłś fortece, armaty, bronie itp (będą skrypty na to) Napadasz inne wyspy ze swoimi sojusznikami,przejmujesz je, zabijasz innych na innych wyspach, zdobywasz unikatowe bronie Bawisz się ! :D no to mniej więcej tak to wygląda :) a i jeszcze dodam że będą klasy tzn. Możesz być np. Ninja, wojownik, zwiadowca, paladyn, wampir, dzungler, mag, tank, rybak (niektóre klasy są dla vipa i s-vipa ) :)

Opublikowano

Cześć!

Dosyć fajny pomysł, lecz jeżeli chcesz serwer zrobić za pomocą pluginu "Skript", to ja ze sponsoringu niestety odpadam.

Skrypty pogorszą działanie serwera, i jeżeli ja miałbym stworzyć/zasponsorować taki serwer (Za pomocą Skriptów), to musiałbym dwa razy mocniejszą maszynę kupić, a że jeszcze swoje serwery chciałbym dorzucić do sieci, to istną fortunę musiałbym wydać..

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Cześć!

Dosyć fajny pomysł, lecz jeżeli chcesz serwer zrobić za pomocą pluginu "Skript", to ja ze sponsoringu niestety odpadam.

Skrypty pogorszą działanie serwera, i jeżeli ja miałbym stworzyć/zasponsorować taki serwer (Za pomocą Skriptów), to musiałbym dwa razy mocniejszą maszynę kupić, a że jeszcze swoje serwery chciałbym dorzucić do sieci, to istną fortunę musiałbym wydać..

Co racja to racja ;)

Sam skript wpier... więcej niż 10 pluginów.

A co do tematu to wypali ;)

Opublikowano

@UpUp

Kolega chyba przesadził, aczkolwiek Skrypt (Nawet jeden, może Ci troszeczke na serwerze popsuć), a na dodatek ciągną więcej RAM'u (Stawiałbym na 2x więcej pamięci zużytej niż w pluginie), bo Skript (Plugin) musi przerobić dany kod na kod Javovy i dopiero wtedy serwer może ze skryptu skorzystać.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@UpUp

Kolega chyba przesadził, aczkolwiek Skrypt (Nawet jeden, może Ci troszeczke na serwerze popsuć), a na dodatek ciągną więcej RAM'u (Stawiałbym na 2x więcej pamięci zużytej niż w pluginie), bo Skript (Plugin) musi przerobić dany kod na kod Javovy i dopiero wtedy serwer może ze skryptu skorzystać.

Ok dzięki za objaśnienie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...