Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radar 1.6.6

Xmms

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nowy temat, gdyż podobne o tej tematyce mi w niczym nie pomogły. 

Znalazł ktoś może adresy do (radaru) aktualnej wersji 1.6.6? 

Byłbym wdzięczy o ich udostępnienie a jeśli nie, to w jaki sposób można je znaleźć,

proszę o podanie sprawdzonych metod (korzystając z CE)

Dziękuję.

Opublikowano

Są 3 sposoby możesz znaleźć adres team i śledzić adresy z którego jest obliczany następnie w memory view zmienić odpowiednie parametry(chodzi o zmiany następujące podczas przełączania spec a team gry)

drugi sposób to minimapa (niestety nie wiem jak ją zrobić) udało mi się ją włączyć (wtedy widzisz tylko swoich i flagi). Trzeci sposób jest chyba najprostszy ale serwer go wykrywa, stworzyłem już pod to bypass(anty anty cheat). Nie dam ci adresów ale niedługo być może dziś udostępnię hack. Co będzie SniperLine, Radar, Bypass Radar, NoStartUp, NoRecoil, No Bink, NoMoveAcc(Nie uwierzycie ale siedzi pod 11 adresami) RadarMinimap(No enemy), WeaponsMenuInGame, Qucknife, SuperKnifeSpeed, Kontrola grawitacji ale to się wam chyba nie przyda.

Opublikowano
do tego najnowszego soldata 1.6.7 rc1

Proszę bardzo :)

Jak to znalazłem? Otóż najpierw znalazłem adres drużyny w której jesteśmy byte:00a05d90.

Ten adres łatwo znaleźć, bo wystarczy zmieniać drużynę i skanować pamięć.

Potem w cheat engine sprawdziłem co uzyskuje dostęp do tego adresu.

Jako, że byłem w teamie numer 1 to po kolei zmieniałem te wszystkie wartości 5 z porównań na wartość 1 np:

00539A7B - 80 BB 20C10000 05 - cmp byte ptr [ebx+0000C120],05

zmieniałem na:

00539A7B - 80 BB 20C10000 01 - cmp byte ptr [ebx+0000C120],01

Dlaczego wartość 5? Bo to jest ID widza. Widz widzi na radarze wszystkich przeciwników i właśnie ten fakt wykorzystałem.

I zmieniając tak te 5 na 1 sprawdzałem czy widać przeciwników na radarze - przy okazji znalazłem gdzie jest pokazywanie nicków na ekranie.

Jak znalazłem które "porówanie" jest odpowiedzialne za wyświetlanie graczy na radarze to wystarczyło przejść do jego kodu ( opcja "show disassembler") i skok który jest po tym porówananiu znopowałem.

To wszystko

Obecnie po trochu piszę cheata do soldat :

przechwytywaniesb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...