Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w założeniu farmy cashmakerów od 0 dla początkujacego.

Nikczemniuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako, że jestem nowy to na wstępie się przywitam :)

Gram w tibie od kilku lat, zawsze uczciwie i bez bota ale jako, że męczy mnie powoli sytuacja biegających wszędzie cashmakerów a cipsoft zdaje się nic sobie z tego nie robić postanowiłem, że może jak też się pobawię w bocenie i wyciągnę z tego jakiś profit.

Chciałbym założyć od 0 farmę 10 może więcej botów na osobnym laptopie. Jako, że w temacie botów nie mam żadnej wiedzy chciałbym byście mi doradzili jak się do tego zabrać.

Oto jakie mam oczekiwania:

-Chciałbym by bot działał na tyle dobrze, że na starszej generacji i5 da radę bez problemów uciągnąć naście postaci jednocześnie, -Zależy mi tylko na zdobywaniu gotówki a cashmakerzy to będą knightci.

-Jako, że nie mam w tym żadnej wprawy szczególnie na początku chciałbym mieć możliwość skorzystania z jak największej ilości gotowców.

-Wszystkie postacie będą zaczynać na facc.

Po krótce chciałbym byście mi zarekomendowali mi jakiego bota najlepiej użyć do takiej farmy, może być płatny nie mam z tym problemu o ile cena będzie rozsądna. Ew dodatkowe porady również są zawsze mile widziane.

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano

Gram w tibie od kilku lat, zawsze uczciwie i bez bota ale jako, że męczy mnie powoli sytuacja biegających wszędzie cashmakerów a cipsoft zdaje się nic sobie z tego nie robić 

Żartujesz sobie? Wiesz ile dziennie jest usuwanych kont?...

Praktycznie każdy bot jest dobry i wszędzie na forach jest masa gotowców, kwestia gustu.  Ja robiłem sporo cashmakerów używając BBota i Xenobota.

Przejrzyj sobie aktualne boty, przetestuj i sam zdecyduj.

http://www.mpcforum.pl/topic/1185128-spis-botowcrackowporadnikiprzydatne-tematy-real-tibia/

Opublikowano

Nie mam pojęcia ile jest ich usuwanych dziennie. Jeśli masz jakieś info chętnie posłucham. Wiem tylko, że widzę kilkanaście postaci które bocą od kilku msc bez przerwy i właściwie nic im sie nie dzieje.

Xenobot wydaje sie ok. Pytam poprostu jakie Wy macie rekomendacje jako osoby które już w tym siedzą. Nie chce mi się tracić czasu na testy i domysły jeśli ktoś kto ma doświadczenie jest w stanie mi podać odpowiedź :) Ilu cashmakrerów byłeś w stanie postawić na xenobocie np? I jaki był odsetek banów po powiedzmy 3msc?

Opublikowano

Ja dłużej siedzę w BBocie, na którym stawiałem po 4-6 cashmakerów, na Xenobocie do 3

Ja nie wyłapałem na żadne konto bana, ale uwierz mi dużo jest mass banów w Tibii.

Opublikowano

Jezeli nigdy nie uzywales bota, to xenobot moze byc troche skomplikowany, wiekszosc skryptow z ich oficjalnych strony staje w polowie waypointu, a wiec jestes zmuszony robic samemu.

Jak Ci nie zal takich 30 lvlow to mozesz postawic nawet na tibi auto, jakis miesiac temu bocilem 6 charami na tibi auto jakies 2 tygodnie bez bana, ale mysle ze to bylaba kwestia czasu i delete i tak by poszlo.

Opublikowano

No to używaj BBota, jest dziecinnie prosty i większość skryptów działa. Nawet jeżeli czegoś nie będzie, to zrobienie takiego full afka to kwestia 20 minut i nic w tym skomplikowanego nie ma.

Cashmakerów stawiałem dzień i noc przez 2 miesiące. 

Opublikowano

Lepiej na tibi auto :) wlaczasz gotowe waypointy i samo dziala:)

Używałem TA na słabszym kompie i musze przyznać, że robiła ładne obciążenie w dodatku nie cieszy się jakąś wielką popularnością ponieważ większość sądzi, że łatwo ją wykryć.

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

TA widziałem kiedyś w akcji i nie była zbyt skomplikowana ale właśnie znajomy mówił, że najłatwiej właśnie na niej złapać bana a tego chce uniknąć. On używał jej tylko do skillowania i tam akurat dawała radę bez problemu ale cavebot był beznadziejny :D

Postacie bd stawiane od 0 więc dobrze by było gdyby z tych 10 chociaż 3-5 dobiły do jakiegoś rozsądnego lvla zanim złapią bana.

Czy w bbocie jest opcja np by po 10h bocenia postać się wylogowała sama? Albo np po 10 rundach exp>dp?

Interesowałaby mnie też opcja wysyłania gotówki z expa na inna postać transferem w banku. Jest to możliwe?

Opublikowano

Można ustawić, aby o danej godzinie postać się wylogowała.

Chyba jakoś da radę wysyłać kasę, zrób pierw questa na postmana, a później będziemy się martwić, co dalej :D

TA istnieje już wiele lat i jest przypałowym botem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...