Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instancje - które muszę robić po stronie Asmo?

kubanowak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś mógłby mi napisac jak to jest z instancjami. Chodzi mi o listę tych bez ktorych sie nie obejdzie. Dodam ze gram po stronie asmo

Opublikowano

1. Jaką grasz klasą?

Jaki masz lvl?

Na jaki przedział lvlowy pytasz o instancje? (ogółem czy np. konkretnie end-game)

Grasz solo czy z kimś znajomym?

Opublikowano

1. Gladiator

2. Jak narazie 14

3.ogółem

4.solo ale moge chodzic z randomami xD

I jeszcze chodzi o takie z najlepszymi itemami itp

Opublikowano

Krótko rozpisując:

• Haramel (solo dla questów) od 16lvl;
  • Nochsana Training Camp (grupowe dla expa i questów) od 25lvl;
  • Fire Temple (grupowe dla broni) od 27lvl;
  • Kromede's Trial (solo dla expa, questów i broni) od 37lvl;
  • Steel Rake Cabin (solo dla expa, questów i itemów) od 40lvl;
  • Steel Rake (grupowa dla expa i itemów) od 40lvl;
  • Adma Stronghold / Theombos Lab (grupowe dla expa i broni) od 46lvl;
  • Taloc's Hollow (solo dla expa i questów) od 51lvl;
  • Lower Udas Temple (grupowa dla expa i broni) od 51lvl;
  • Beshmundir Temple (grupowa dla expa, zbroi i broni) od 53lvl;
  • Aturam Sky Fortress (solo dla expa, questów i itemów) od 55lvl;
  • Raksang (grupowa dla expa i itemów) od 56lvl;
  • Rentus Base (grupowa dla broni) od 59lvl;
  • Tiamat Fortress (grupowa dla zbroi i broni) od 60lvl;
  • Steel Rose Cabin (solo dla itemów) od 61lvl;

Na tym kończy się rozpiska instancji na które sądzę, że można pójść z randomami (czasem łatwiej, czasem ciężej). Przedmioty możesz z nich zdobyć lepsze i gorsze. Pominięte (jak Draupnir  Cave, Dark Poeta, Udas Temple czy Esoterrace) po prostu zignoruj bo z randomami nie pójdziesz na dobry, pomyślny run. Do Tiamat Fortress będzie Ci ciężko znaleźć grupę bo ludzie po prostu już nie farmią tych instancji z różnych względów ale możesz próbować. Do samego TFa potrzebujesz dobrego eq by Ciebie wzięli.

Dalej nic nie rozpisywałem bo są to min:

• Runadium (6 osobowa dla end-game broni/zbroi); 
  • Katalamize (12 osobowa dla end-game broni/zbroi/wingów);
  • Rune Shield Tower (6 osobowa dla end-game broni/wingów);
  • Steel Wall Bastion (24 osobowa dla najlepszych end-game broni oraz APków, HPs i medali);

Nie zrobisz ich z zwykłymi randomami, z lfg. Nie masz co próbować też dopóki nie zrobisz porządnego eq.

Niektórych takich jak Tiamat Hideout nie opisuję bo bez ustawionego premade nie masz nawet co podchodzić do wejścia. Niektóre pominąłem ponieważ nie uznałem ich za warte farmienia na czasy 4.5, a do całej reszty potrzebujesz np. fortów przejętych w Katalamie.

Nie wspomniałem też o Dredgionach od 46lvl (przediały 46-50, 51-55, 56-60) oraz Bridge PvP (61-65) bo są one podstawą na które musisz chodzić czy chcesz, czy nie by mieć AP na jakiekolwiek potrzeby typu Greater Stigmy.

Całość Ci rozpisałem na przyszłość więc nawet jeśli czegoś nie rozumiesz to pytaj i co najważniejsze zapisz sobie gdzieś linka bo będziesz mógł wracać do tego jeśli nie będziesz wiedział co robić lub gdzie pójść na instancje.

Opublikowano

Gdy wciśniesz "G" pojawia Ci się lista legionowa na której widzisz poza nickami, klasami, levelami, lokacjami domów, aliasami również lokację gdzie dany gracz się znajduje. Jeśli widzisz, że np. jest w Pandemonium to możesz do niego napisać na szepcie z pytaniem czy może nie chciałby pójść z Tobą na instancję. Jeśli ktoś jest w jakiejś instancji to raczej nie będzie mógł pójść właśnie w tej chwili na inną. Zawsze też możesz zapytać na czacie legionowym z komendy gdzie każdy kto chce to może zaaplikować.

Opublikowano

Ok dzieki jak cos sb przypomne to napisze. A poza tym w Aionie mi chodzi tylko o PvP więc Dredgiony i Bridge pvp to jest jak najbardziej najlepsza zabawa :D aha i zmienilem postac i klase na rangera czyli zostaje tak samo te instancje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...