Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Runy, przedmioty i zbroje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. To temat dla kreatywnych osób :P Co mogę dodać jako runy, przedmioty, zbroje, czary etc? Na razie mam:

* Rezerwacja slotów VIP (To akurat nie czar xD)

* Kamikaze (Eksplodujemy siebie, moc wybuchu to 30, koszt 5 tnt)

* Zawieszenie broni (Gracz z rangą vip posiadający odpowiednią runę może wyłączyć globalnie pvp na 30 sekund).

Czekam na Wasze propozycje :D

Opublikowano

Kiedyś miałem artefakty na serwerze (pisane w skrypcie), np.:

- Buty Szybkości (szybkie bieganie + wysoki skok)

- Amulet życia (większa ilość życia)

- łuk teleportacji

- Vampiryczny miecz (wysysa życie przeciwnikowi)

i inne. :)

Opublikowano

W formie amuletów?

niewidzialność to amulet wysokie skakanie to buty a teleportowanie to różdżka ;)

936131400425106482086.png
Opublikowano

klasy postaci, dajmy na to że jesteś magiem (hipotetyczna klasa) dostajesz jakieś amulety, moce itp, woj dostaje mocną zbroje i miecz, i tak dalej

to zawieszenie broni jest urojonym pomysłem

Opublikowano

Arl, chciałem unikać klas.

uniknij, zrób coś w stylu zdobywania przedmiotów, że jak ktoś chce mieć itemki dajmy maga to żeby je zdobyć wybiera sobie questa gdzie są takie itemki 

Opublikowano

Hm, czy to jest dobry pomysł, by każdy miał te samo eq?

Niech będzie taka lekka rywalizacja, bo nowicjusz niczym nie będzie się różnił od zaawansowanego gracza.

Możesz dodać "EXP-a" dla graczy, by mógł tworzyć (craftować), czy też zdobywać amulety/artefakty i inne.

Tak jeszcze, mógł byś dodać jakiś płaszcz niewidzialności, by był tak lekko przezroczysty (efekt niewidzialności w scoreboardstats).

Opublikowano

albo np dla nowicjuszy może być expiarka na mobach a dla osoby która zdobędzie dany poziom to musi już zabijać graczy :) 
Kacki serwer zakładasz? 

Opublikowano

Expiarka odpada ponieważ gracz zaczyna grać z 5 serduszkami a potem co piąty lvl dostaje jedno serduszko. Może mieć max. 100 lvl (Ten z exp).

//Tak, zakładam :)

Opublikowano

to zrób coś na podstawie swoich potworów coś w stylu bossów i na początek dostaje się mapę z zaznaczonymi bosami i musimy po nich chodzić zdobywać przedmioty i można też napotkać gracza i z nim zawalczyć :)

Opublikowano

Tak szczerze to miał być survival + itemy, magia, nie rpg więc coś takiego mi nie pasuje w 100%, ale coś z tego wykorzystam :)

Opublikowano

Co do nowicjuszy, ludzie którzy zaczęli by gre miesiąc po starcie nie mieli by cienia szans coś ugprać przy graczach zaawansowanych

Opublikowano

Tak szczerze to miał być survival + itemy, magia, nie rpg więc coś takiego mi nie pasuje w 100%, ale coś z tego wykorzystam :)

dlatego te bossy by były dobre, kiedyś znałem plugin na własne potwory/bossy i było by to ciekawe rozwiązanie ^^ jak by powstało takie coś to z pewnością bym wrócił do mc :)

Opublikowano

np: chodzenie po wodzie, wysokie skakanie, poziomy dla potwórów (tym wyższy poziom np: zombiaka tym jest trudniejszy), poziomy gracza, czyli np: od danego poziomu gracz będzie mógł scraftować dany item np: od poziomu 8 gracz będzie mógł zrobić diaxowy miecz. Poziomy można byłoby zdobywać kopając np: kobla lub zabijając potworki.

oraz teleportowanie się czyli chodzi mi o to, że jak wyrzucimy enderpearl to na 10 sekund staniemy się nie widziali oraz od miejsca gdzie wyrzuciliśmy enderperłe będzie efekt (teleportowania endermana) mam na myśli "dymki"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...