Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EZ W DZISIEJSZEJ LINII

TuFu x33

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Dobry adc, bo ma escape. Radzi sobie jak najbardziej, na początku może wydawać się manożerny, ale gdy umie się go wykorzystywać wcale taki nie jest. Niezła ulta no i pasywa. Pod attack speed wystarczy trinity force, reszta to blood, whisper infinity buty i ga :).

5jJNSGS.png

Opublikowano

Ezreal obecnie waha się w tier 2-3 ponieważ wyprzedzili go tacy adkaro jak lucian, twitch, jinx, graves czy caitlyn. 

Pickuje się go gdy enemy team może łatwo sfocusować adkaro, jego E jest jak drugi flash.

tsundere_signature_by_notmi-d59jat8.png

Opublikowano

Jest dosyć słaby.

ADC tacy jak Lucian,Jinx,Vayne,Tristana  zdecydowanie są lepsi w early jak i w late.

Tak, tak, tak... Kolejny expert.

Aktualnie mainuje Eza na adc jak i midzie. Na pewno nie jest to adc pokroju Luciana czy Jinx, on po prostu opiera się na poke, asu z pasywki i ulcie którego wystarczy odpalić w dobrym momencie. Jak dla mnie jeden z lepszych adc, nieraz na 3 lvlu po prostu supp sie wbija, ty się tam teleportujesz, Q i Ult a potem tylko podobijać Q i autoatakami.

Opublikowano

Ezreal to jeden z moich ulubionych picków na jinx , rozwalam ją kilkoma Q i W!

Epicki.. Niestety nikt już nim nie gra

no trudno :(

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

@up Na 3 lvl sie wbijasz i 'ult'. Ty masz ulta na 3lvlu, inni tak nie maja, dlatego uwazaja go za slabego adc

Ult jest opcjonalny, chodzi mi generalnie o combosa na 3, razem z suppem.. Zwykłe przejęzyczenie ot co.

Opublikowano

Ez to aktualnie jeden z najgorszych adc, w late game z każdym innym adc przegra. Nienawidzę eza.

?

Ez wlasnie jest pod late xD Wiec gramy w inne gry.

Ez jest viable ale trzeba nim umiec grac, jak dobrze pokujesz w early to linia wygrana. To tylko i wylacznie zalezy od twoich umiejetnosci.

Oczywiscie moze sa teraz lepsi adc na bota ale ez nie rozni sie od nich duzo.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

?

Ez wlasnie jest pod late xD Wiec gramy w inne gry.

Ez jest viable ale trzeba nim umiec grac, jak dobrze pokujesz w early to linia wygrana. To tylko i wylacznie zalezy od twoich umiejetnosci.

I jeszcze napisz, że taki ez w late game ma jakiekolwiek szanse z dravenem, vayne, sivir, lucianem to uznam, że rzeczywiście gramy w inne gry ;p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

I jeszcze napisz, że taki ez w late game ma jakiekolwiek szanse z dravenem, vayne, sivir, lucianem to uznam, że rzeczywiście gramy w inne gry ;p

Full build ez vs full build sivir

Sivir robi Q ez unika zbija tarcze sivir z W, Q,Q, R Oh WLASNIE WYGRALES.

Ale jak jest sie brazem to nie umie sie tego zrobic. Gralem ezem duzo razy i taki draven to pestka jak ma sie trinity.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

EZ to jeden z lepszych ADC w tej chwili... Main'uje Ez'a, Vayne, Draven'a i jakoś najlepsze KDA mam Ezreal'em, ok. 6.9, także jak umiesz grać, to nikt Cię na nim nie zatrzyma. Po prostu jest nie do zabicia na linii, na mecz padam 2/3 razy pomimo licznych gank'ów. Także wystarczy go ogarnąć i można Carry'ować gry. 

Wiesz, jego "e" jest bardzo dobre na tego typu ADC... Po prostu jeżeli Vayne włączy ult'a, ty przeskakujesz za ścianę i gówno może Ci zrobić. Jeżeli nie nakarmisz Draven'a w early to w late nie będzie aż tak silny... Masz Poke z "Q" + Trinity, poza tym twoje "Q" ma większy zasięg od jego AA... Nie daj się dogonić a wygrałeś. Co do Sivir, to kolega wyżej napisał

h6IduA1.png

Opublikowano

Skoro ez jest takim wyśmienitym adc czemu na lcs nim nie grają ? Może dlatego, że jego q można unikać a nie stać w miejscu?

Nikt nie powiedzial ze jest wysmienity...

Ez jest dobry tylko i wylacznie jak:

1. dostanie hiper feeda

2. gra trwa 45min

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Ez to aktualnie jeden z najgorszych adc, w late game z każdym innym adc przegra. Nienawidzę eza.

Zależy też pod buildy, zwykły adc jest pod poke z Q i w late rzeczywiście wysiada ale np. Z blue buildem jest na odwrót.

Skoro ez jest takim wyśmienitym adc czemu na lcs nim nie grają ? Może dlatego, że jego q można unikać a nie stać w miejscu?

No to chyba ktoś tu nie ogląda Lcs.
Opublikowano

Full build ez vs full build sivir

Sivir robi Q ez unika zbija tarcze sivir z W, Q,Q, R Oh WLASNIE WYGRALES.

Ale jak jest sie brazem to nie umie sie tego zrobic. Gralem ezem duzo razy i taki draven to pestka jak ma sie trinity. 

?

Ez wlasnie jest pod late  xD Wiec gramy w inne gry.

Hahahhahahahahahahah hamburgera poprosze, co za typ. Zrob teemo pod ad to wygra z ezem. Czego ez unika q sivir a sivir nie unika q eza? W porownaniu z innymi adc w lategame team gra 4v5, bez cb.

3d8b54f471ac3645gen.png

Moja sygna:

http://img341.imageshack.us/img341/1362/betternerfireliasig.png

Kiedyś były czasy gdzie wszyscy byli równi, a teraz modek wysokość sygny 400 a dla szaraków 200 pozdro frajerzy!

Opublikowano

Uważam , że lepiej grać nim na "środkowej alei" ponieważ ma spory dmg a co do adc mam trochę inne zdanie to jest bardziej postać , która ma na celu poke ^^ czyli obijanie wroga z np "Q" i "W" 

Czemu tak sądzę ? Gdyż ez'a buduję się pod AD (bez szybkości ataku "Poza mc3") nie wyleczy się szybko w np. TeamFight jak dla mnie jest to postać która ma na celu zrobić jak największy dmg na raz (ez ap ulti )

W roli adc bardzie polecam Vayne,Graves,Varus coś w tym stylu ;) a na mid'a owszem polecam sam gram xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...