Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zainstalować shadery?

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, czy są jakieś rodzaje tych shaderów? Chodzi mi poprostu o wode, cienie itp, i jak je zainstalować?

Tak, żeby udżwigneło GTX 550 ti, 8 GB RAM i mam jeszcze 30 modów.

Opublikowano

Instalujesz minecraft forge'a -> odpalasz grę z forgem -> do folderu mods (w .minecraft) wrzucasz moda na shadery. Same shadery pobierasz albo osobno albo w paczkach co jest bardziej wydajne (google -> paczka shader'ów minecraft <twója wersja>).

Opublikowano

Mam forge, bo mam modyfikacje, czyli wystarczy tylko wrzucić do folderu "mods", tak?

EDIT:

Robie wszystko według tego poradnika:

http://skyblock.pl/index.php?/topic/7034-poradnik-paczka-shaderow-162-dla-lepszych-i-slabszych-kompow/

I mi keinett crashuje, tak, że odpala mi sie świat i przez 1 sec. widze pasek ekwipunku, reszta wszystko czarne, a potem wywala ;/

Dobra, shadery działają na czystym minecrafcie, mam pytanie, z jakimi modami shadery nie działają? Czy są takie? Gram na modach, co gra rezi.

Opublikowano

ponawiam pytanie - czy shadery gryzą się z jakimś modem?

Tak, z wieloma

Opublikowano

Mam mody reziego - która modyfikacja się gryzie? Wtedy, gdy są jakieś nowe światy, moby? A może z dynamic lights?

Zainstaluj shadery na czysty i wgrywaj po 1 modzie, zobacz kiedy się sypnie.

Opublikowano

Rzyczu ma złośliwe programy adware, więc dla mnie to jest lipa, wiem jak zainstalować shadery, ale nie działają mi jak mam mody -.- i nie wiem co zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...