Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Nidalee v LeBlanc

WiktoriaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obydwie postacie wymagają opanowania, więc jeśli nie grałaś to radzę zaczekać na nie w rotacji a teraz odkładać PZ :) 

Ale jeśli koniecznie musisz to Nidalee - ale to coś więcej niż rzucić dzidę.

Wystarczy że trafisz na jakiegoś smurfa/dobrego gracza i nic nidalką nie zrobisz.

LeBlanc podobnie, trzeba ogarnąć combo.

Oolecam za tę cenę Akali, nie trzeba ogarniać żeby robić damage ;)

Tylko że to hybryda - jeden minus.

Opublikowano

Wszystko zależy od team comp'u twojej drużyny.

Nidalee = poke, poke i jeszcze raz poke, ale musisz mieć w teamie dobry disengage (np.zyra). 

LeBlanc = twój teamfight polega na wbiciu w adc/apc przeciwnika i i szybkim odwrocie za twój front line, poczekanie na combo i znowu. (combo trzeba ogarnąć ale poprawne wykonanie gwarantuje śmierć przeciwnika)

Lb lepsza na gry na niższym elo/ dywizji. Ponieważ tam mało kto czeka z teamfightem na to aż przeciwnicy będą obici, tylko ładują się na chama. Wyżej jedna jak i druga postać grywalna.

fantazjalogos.jpg

Bywalec
Opublikowano

Le Blanc lepsza moim zdaniem, bo ma combo, świetny escape. Nidalee to poker, nie jest nią łatwo zabić do 6 jak ktoś umie grać przeciwko niej. Lb natomiast na 2 lvl zabiera przeciwnikowi 1/2 hp na 2 lvl z ok. 40 ap. Lepsza do carryowania.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Heh. To nie jest tak ,że ja nie potrafie ogarniać postaci szybko się ucze i dla mnie nie ma różnicy czy grałam jakąś postacią czy nie.

Jestem aktualnie w Bronzie II i musze znaleźć jakiegoś midlanera ,który będzie carrować gre.Wszystkie inne postacie mam i dobrze mi się nimi gra.Chodzi mi o to jaka postać będzie po prostu łatwa i wydajna i ,której często nie zbanują na mojej dywizji.

QL4A4Sf.png

Opublikowano

Z tych dwóch bardziej LeBlanc.

► LeBlanc

+ Slow/Stune E.

+ 'Flash' W.

+ Tones of Damage.

+ Po 6 ciężka do złapania.

+ W Team Fighcie combuje enemy ADC/Mid.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Ja sam osobiscie gram nidale i jak dla mnie jest dobra. Troche poćwicz poke i miazga. Jedyny minus to farma do 6lvl i pamietaj ze tygrys nie jest tylko do ucieczki i gonienia :) On tez ma dmg i to calkiem spory.

Opublikowano

Nidalee:

-przemiana w panterkę

-harass

-wysoki,można powiedzieć że ogromny DMG

-heal

-mechanizm escape

Opublikowano

Z tych dwóch bardziej LeBlanc.

► LeBlanc

+ Slow/Stune E.

+ 'Flash' W.

+ Tones of Damage.

+ Po 6 ciężka do złapania.

+ W Team Fighcie combuje enemy ADC/Mid.

Dokładnie, również polecam LeBlanc. Jednak, na rankedach jest często banowana.

Nidalee ma tą dzidę, tylko co z tego, jeżeli trafiać nie będziesz + przeciwny team robi MR i niewiele tą dzidą zabiera się :p Dawno nie widziałam Nidalee pod ad (chyba pod AD robiło się ją na topa).

Opublikowano

LB  fajne combo zbierasz adc na takowe. Nidale jest za cienka w uszach, zobaczcie ile osób teraz używa scryptów typu "evade" ... po za tym jedna dzida w teamfightcie w tanka i może uciekać -.-.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...