Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZgłośCo dokupić aby zwiększyć fpsy w grach?

adrian2211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie: Mój sprzęt: 
Ram:DDR3 2GB 
Grafika:Intel® HD Graphics 763MB 
Procesor:Intel®Pentium® CPU P6100 2.00GHz 
Chodzi mi o to żeby zwiększyć fpsy w grach typu lol bo mam po 20-30 fps na minimalnych.Mam system windows 7 64bit. A chyba bym musiał mieć 32 bit czy to coś zmienia? I powiedzcie co zrobić, dokupić? Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Czemu nie ulepszać laptopa nowy komputer kupie dopiero za pół roku oczywiście stacjonarny ale mój kolega ma laptopa którego sobie sam trochę porobił i ma teraz na maxywalnych ustawieniach okło 700fps 16gb ramu itp. Ja bym nie chciał tak dużych osiągów lecz by "utargał coś".

A jeżeli mam nic nie dokupywać to czy istnieje jakiś sposób na podkręcenie fps?

Opublikowano

Lepiej już zbieraj na kompa stacjonarnego, tego lapka się nie opłaca ulepszać. A widziałeś że ma 700FPSów? (chyba w MineCraft hehe)

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Dołożenie pamięci ram da bardzo mało, albo i nic.

A prócz zmiany ramu i dysku w laptopie najczęściej nic nie da się zrobić. Tak samo tu nie zmienisz karty graficznej a z procesorem może być różnie.

Lecz na pewno te zmiany nie mają sensu bo koszt będzie duży a przyrost wydajności mały.

Laptop nie służy do gier tylko do biura i multimediów.

Po za tym porównywanie jakiegoś laptopa którego nie zna się dokładnych parametrów do swojego którego też dokładnie nie znasz, nie ma żadnego sensu.

Prócz tego możesz napisać w jakie gry grasz i jakie chcesz by lepiej działały.

Opublikowano

Gram w gry typu lol cs

A i pytanie czy mógłby ktoś z was się rozejrzeć za jakimś w miarę dobrym sprzętem na którym gry tego typu dawały by radę ?

Opublikowano

W jakim przedziale cenowym?

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...