Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy serwer HardSkyblock wypaliłby?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, kiedyś zadawałem takie pytanie, jednak nikt mi nie chciał odpisać, więc piszę jeszcze raz ale z nowszymi wiadomościami :)

Serwer HardSkyblock (tak sam sobie taki tryb wymyśliłem xD) polegałby na tym, że aby zdobyć cokolwiek na naszą wyspę, trzeba by się trochę namęczyć.

Gra by była utrudniona, między innymi craftingi zostałyby zmienione, aby np. zrobić diament, będzie trzeba go scraftować inaczej, niż kiedykolwiek.

Oczywiście nasz trud zostałby wynagrodzony walkami PVP, nagrodami i eventami :)

Może opiszę wam co by było na serwerze:

- 40 slotów, myślę, że jak na serwer skyblock raczej wystarczy.

- ItemShop na stronie nie wyglądałby tak, że wszystko można kupić za pieniądze, raczej byłyby tam vipy,svipy i jakieś dodatki. Oczywiście wszystko by szło na serwer, aby np. powiększyć sloty bądź dodać ramu, albo go przedłużyć aby istniał dłużej :)

- eloSkyBlock, pewnie zapytacie co to by było, eloSkyBlock to inaczej zwykłe elo z różnych serwerów hardcore. eloSkyBlock będzie zdobywać się poprzez kopanie kamienia, tworzenie przedmiotów, bądź za eventy :) eloSkyBlock da możliwość craftowania różnych bloków, oraz niektórych itemów!

- ItemShop w grze, w nim będzie można kupować niektóre itemy, potrzebne do craftowania itemów, bądź rozwijania naszej wyspy, itemy będzie kupować się za walutę w grze! :)

- Może napiszę wam skąd będzie zdobywać się ową walutę. Aby zdobyć walutę można będzie skorzystać z dwóch opcji: 1. Wymieniać eloSkyBlock, bądź druga opcja: Sprzedawać itemy z gry!

- Walki PVP będą dzielone na dwie kategorie: pierwsza to taka, gdzie każdy może wejść, i bić się z innymi, druga zaś kategoria, to walki PVP, tylko na eventach, będzie można się zapisać i walczyć o itemy przeciwników, oraz o nagrodę za event!

- A zapomniałbym napisać wam, jak będzie wyglądała sprawa z pluginami, na serwerze będą autorskie pluginy, oczywiście, trafi się gdzieś skrypt, bo to nie zawsze się chce robić jakiś plugin, gdzie w skrypcie można go zrobić w minutkę :) Mam nadzieję że nie razi was to :)

- Autorski generator kamienia, tak, będzie można zrobić generator kamienia! Oczywiście można zrobić go normalnie w grze, jednakże jak ktoś by chciał alternatywę, to może zrobić właśnie automatyczny generator kamienia w swojej wyspie! :)

Myślę że to tyle. Jeśli wam się serwer spodoba, napiszcie posta oraz napiszcie swoje pomysły, które chcielibyście na serwerze!

Ode mnie to tyle! Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Nie wymyśliłes sam, bo już parę mies temu pisałem o HardSkyBlocku. Jak chcesz robic harda to pod żadnym pozorem rang typu VIP, SVIP, najlepiej wogóle bez itemshopu.

Opublikowano

Nie wymyśliłes sam, bo już parę mies temu pisałem o HardSkyBlocku. Jak chcesz robic harda to pod żadnym pozorem rang typu VIP, SVIP, najlepiej wogóle bez itemshopu.

Nie nolifie na mpc forum 24/7, co do VIP, SVIP nie będą one dawały itemów, tylko jakieś przywileje na serwerze, w itemshopie nie będzie można kupować itemów, jedyny item shop z itemami to ten który będzie na serwerze za walutę w grze.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie nolifie na mpc forum 24/7, co do VIP, SVIP nie będą one dawały itemów, tylko jakieś przywileje na serwerze, w itemshopie nie będzie można kupować itemów, jedyny item shop z itemami to ten który będzie na serwerze za walutę w grze.

Pozdrawiam :)

To chociaż nie pisz że coś wymyśliłes. Powtarzam. Nawet jak VIP nie ma itemow to i tak na HARDZIe wszyscy powinni byc równi. Jak na starym dobrym hc premium.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...