Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WorldOfTanks - Serwer Emulator

PepeQmt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :) Od pewnego czasu pracuje nad prywatnymi serwerami, postanowiłem udostępnić te pliki, może ktoś dołączy do mojego dev teamu ;) Póki co mam zrobiony authserver, i mały początek gameserver(o bitwach nawet nie ma jeszcze co myśleć ;P) Możecie tu dyskutować itp, jutro udostepnie link do githuba bo dzisiaj jestem strasznie zmęczony.

Emulator ten napisałem w javie więc jak ktoś się na tym DOBRZE zna może się do mnie zgłosić, również poszukuje osób które znają na sniffowaniu i analizowaniu pakietów, dodatkowe osoby na pewno się przydadzą

Opublikowano

Nie grę w grze, porostu pliki serwerowe z niczego :D Bazowane na analizie pakietów klient-serwer

Opublikowano

Tak, priv serv. Sztuka polega na tym żeby zrozumieć o czym dokładnie mówią wszystkie pakiety odbierane/wysyłane na linii klient-serwer, a potem na podstawie tego i informacji o mechanice gry udostępnionej przez WG napisać pliki serwerowe od zera i zrobić serwer prywatny. @PepeQmt2 powodzenia!

Opublikowano

Nie ma szans czegoś takiego zrobić. WoT jest zbyt złożoną grą. Pomęczysz się z tym chwilę i zobaczysz ;)

Opublikowano

Zgadzam się z Juri ale nie zniechęcajmy go :D Może sobie poradzi.

Nie możliwe. Mógłby zrobić kolejną podróbkę, ale nie byłaby podobna do WoT'a. Za dużo rzeczy dzieje się po stronie serwera.

Do tego WG nie dałoby zrobić innej gry, na tym samym kliencie. 

Opublikowano

Na pewno nie jedni już wpadli na Twój pomysł, ale do tej pory nie ma żadnego prywatnego serwera.

Potrzebowałbyś naprawdę dużo ludzi, które się znają na tym, a sam nic nie zdziałasz.

Moim zdaniem to jest nie osiągalne no, ale życzę Ci powodzenia. ;)

Opublikowano

Tak 

Weź pod uwagę jaki sztab ludzi pracuje po stronie WG.

A ty to sam kombinujesz.

Bez szans.

imetin_logo.png

Opublikowano

@Juri. Po stronie serwera są wszystkie mechanizmy gry: spotowanie, fizyka, strzelanie, penetracja, obrażenia, takie tam... @slafcio Sztab ludzi w WG odpowiada w dużej mierze za klienta(co mamy już gotowe), wymyślanie nowych czołgów, balansowanie ich itp. itd.. Oprócz tego nie potrzeba też optymalizacji na setki tysięcy graczy naraz i takie tam. @Juri. WoT nie jest aż tak złożony pod względem serwera - pewnie ot, nieco wzorów, silników fizycznych i takich tam. Jest po prostu poskładany tak żeby rozgrywka była złożona. A oprócz tego nie musi być wszystkich rzeczy które są w normalnym WoT, np. Wojen Klanów.

Opublikowano

@Juri. Po stronie serwera są wszystkie mechanizmy gry: spotowanie, fizyka, strzelanie, penetracja, obrażenia, takie tam... @slafcio Sztab ludzi w WG odpowiada w dużej mierze za klienta(co mamy już gotowe), wymyślanie nowych czołgów, balansowanie ich itp. itd.. Oprócz tego nie potrzeba też optymalizacji na setki tysięcy graczy naraz i takie tam. @Juri. WoT nie jest aż tak złożony pod względem serwera - pewnie ot, nieco wzorów, silników fizycznych i takich tam. Jest po prostu poskładany tak żeby rozgrywka była złożona. A oprócz tego nie musi być wszystkich rzeczy które są w normalnym WoT, np. Wojen Klanów.

Balans czołgów też dzieje się po stronie klienta. Wystarczy zmienić coś po stronie serwera i np. hellcat będzie miał 300mm pancerza, bez żadnej zmiany wizualnej.

Bardzo długo zajęłoby napisanie od 0 wszystkich mechanizmów, a co dopiero przez początkującego codersa.

Opublikowano

stworzenie prywatnego serwera nie jest problemem od strony technicznej , 

za to koszt utrzymania , oraz aspekty praw autorskich wykluczaja istnienie czegos takiego. Był chiński Project Tank , ale po kilku dniach zostal zablokowany przez WG 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

stworzenie prywatnego serwera nie jest problemem od strony technicznej , 

za to koszt utrzymania , oraz aspekty praw autorskich wykluczaja istnienie czegos takiego. Był chiński Project Tank , ale po kilku dniach zostal zablokowany przez WG 

Jak robi to firma - owszem. Jak robią to gracze, w formie małych serwerków dla znajomych to WG może im zniżkami but wypucować ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...