Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek z lol'em

Symmetry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Zacząłem ostatnio przygodę z ową grą. Bardzo lubię grać strzelcami, na dolnej lini i postaciami ze środka. Kupiłem Akali, bardzo mi się podoba i Ashe, jest całkiem spoko. Możecie podać lekkie wskazówki, jak grać strzelcami i jak grać mid'erami? Jakie postacie kupić następne, chodzi o łatwych bohaterów na dolną i środkową linie? Prosiłbym o jeszcze jedno, wskazówki "JAK NIE GRAĆ W LOL'A". Najlepsze odpowiedzi nagrodzę plusikem. ;)

Szukam smurf'ów do zagrania w lol'a.

Mój nick: Symm3try, pozycja mid/top.

Serwer: EUNE.

Opublikowano

moze najpierw jak nie grać- nie trolluj, nie walcz o jakąś linie z typem, co pisze np mid or feed, jak to sie mowi, glupszym ustąp, poprostu idz na linie ktora jest wolna. nie wylaz z gier, popsujesz gre kolegom i sobie przy okazji, nie feeduj, czyli nie umieraj celowo dla przeciwnikow, staraj sie grac pasywnie zwlaszcza na agresywnych przeciwnikow,

jak grac; pomagaj swoim sojusznikom, nawet gdy wczesniej miales z nimi ostrą wymiane slow, niech zobaczą kto tu jest prawdziwym graczem, pisz gj za dobre akcje a slabe akcje lub bledy sojusznika zignoruj pisząc ze to nic, niema znaczenia, dobrze chciales, z czasem sam zopbaczysz jak to jest z graniem, staraj sie byc dobrym graczem, bo polacy to strasznie nie lubiani gracze w lolu.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

NAJWAŻNIEJSZE - NIE WYZYWAJ NIKOGO

NAJLEPIEJ TERAZ ZDECYDUJ SIĘ CO DO JEDNEJ ALEI I ZBIERAJ POSTACIE ORAZ UCZ SIĘ GRAĆ GŁÓWNIE NA NIEJ 

:)

Opublikowano

Dzięki, może ktoś jeszcze się wypowie?

Opublikowano

moze najpierw jak nie grać- nie trolluj, nie walcz o jakąś linie z typem, co pisze np mid or feed, jak to sie mowi, glupszym ustąp, poprostu idz na linie ktora jest wolna. nie wylaz z gier, popsujesz gre kolegom i sobie przy okazji, nie feeduj, czyli nie umieraj celowo dla przeciwnikow, staraj sie grac pasywnie zwlaszcza na agresywnych przeciwnikow,

jak grac; pomagaj swoim sojusznikom, nawet gdy wczesniej miales z nimi ostrą wymiane slow, niech zobaczą kto tu jest prawdziwym graczem, pisz gj za dobre akcje a slabe akcje lub bledy sojusznika zignoruj pisząc ze to nic, niema znaczenia, dobrze chciales, z czasem sam zopbaczysz jak to jest z graniem, staraj sie byc dobrym graczem, bo polacy to strasznie nie lubiani gracze w lolu.

Nie zgodzę się z tym. Takim osobom za wszelką cenę nie powinniśmy pozwolić na zajęcie linii, którą chcą, bo będą tak robić w każdej grze, aż w końcu stanie się to dla nich normalnością. Osobiście się nie spotkałem z taką osobą, ale jakbym spotkał to na pewno bym nie odpuścił.

Co do tematu to tak jak koledzy powiedzieli, nie przeszkadzaj innym w grze i baw się dobrze. Jak już zaczynasz się wkurzać o słabe akcje członków drużyny albo coś w tym stylu to odpal sobie muzykę, zrób przerwę od gry na jakiś czas. Nie zaczynaj po czymś takim następnej gry, bo będziesz wszystkich wyzywał za byle co, a to jedynie demotywuje i stresuje drużynę do działania.

fanboy19_eune_121_1_logo.png

Opublikowano

Może ktoś jeszcze? Wszystkie odpowiedzi nagradzam plusem. :)

Opublikowano

Musisz być twardy. Pisanie mid or feed jest korzystne, ale musisz dobrze grać na midzie. Jeśli ktoś rónież nie ustąpi idź na double mida. Łam metę. Musisz patrzeć co przeciwnicy biorą na linie i staraj się zepsuć linię wrogowi. 

Opublikowano

Po pierwsze, samokontrola wymagana w tej grze. Bez tego nawet nie masz co zaczynać, jeżeli masz być agresywny, od razu odinstaluj tą grę, bo to nie rozwiązanie. Lepiej spróbować się dogadywać z ludźmi, ale jak wiem z doświadczenia, w internecie to każden jeden noob :/

Jak nie grać? Nie grać agresywnie kiedy padasz. Nie wyzywać w grze, a co bardziej w lobby, bo typ weźmie troll picka i po grze.

Jak grać? Mainować jedną linię, aż do skutku, słyszałem, że w diamencie najważniejszy jest adc, to dla Ciebie lepiej bo pisałeś, że lubisz nim grać. Gdy go wyćwiczysz tak, że będziesz pro elo, to spróbuj też na innych liniach swoich sił, bo jak chcesz grać rankedy to musisz umieć też grać coś w zapasie.

W tej grze, bardzo ważna jest FARMA! Czyli zdobywanie jak największej ilości potworków. Pamiętaj, że jak ktoś ma 15/0 i 50 farmy, a Ty masz 0/5 i 300 farmy, to wygrasz Ty, bo farma to łatwy hajs.

Staraj opracowywać jakieś swoje unikalne taktyki, bo te znane raczej już łatwo skontrować. Łam metę, czyli graj np. double adc, czy jak ktoś wyżej pisał, double mid.

// Jak byś nie znał któregoś z pojęć, napisz, z pewnością ja albo ktoś inny Ci wyjaśni.

Take it easy my friend

Opublikowano

Z łatwych postaci na mida polecam lux / morgane a na bota ashe, cait.

Co do samej gry:

1. Pamietaj ze nie zawsze musisz zabic, czasem lepiej dac komus uciec na low hp ( musi cofac i stracic farme ) niz go gonic i pasc razem z nim

2. Jesli padniesz na danej lini z 2 razy i przeciwnik ma przewage 2 killi graj defensywnie zeby nie dac mu juz wiecej

3. Skup sie na smokach / turretach nie killach

4. Czesto uzywaj pingow zeby pokazac druzynie co chcesz zrobic

5. Nie wyzywaj innych

6. Jezeli ktos przegrywa linnie napisz mu grzecznie zeby gral defensywnie

7. Kiedy skonczy sie faza liniowa nie zapominaj dalej farmic

8. Jesli cie stac kup zawsze przy cofnieciu chociaz 1 warda

9. Nie graj tylko jednej pozycji bo na rankedzie mozesz na nia nie pojsc :)

Opublikowano

Lux łatwą postacią? Praktycznie same skillshoty xD Ja polecam Annie na start:)

Pamiętaj nigdy nie odpuszczaj osobom, które po tym, gdy Ty napiszesz np. "mid" napiszą "No, I go mid"(oczywiście w blind pickach, a nie rankedach), ale o tym ktoś już pisał:)
Jeśli wiesz, że wróg nie ma potów/sustainu, a Ty dysponujesz postacią bez many/z łatwym(i bezpiecznym) harrash'em(np. ziggs) staraj się go obijać i zmusić do wycofania się.

Teraz jedna z najważniejszych rzeczy:
NIGDY nie poluj na fraga za wszelką cenę - jeśli wróg ma ~200 hp, a Wy macie po około 7. lvl'u to nie próbuj na siłę go zabijać, gdyż bardzo często skończy się to tym, że:

1) Stracisz sporo farmy i nie zabijesz.

2) Stracisz sporo farmy i jungler Cię zabije.

3) Stracisz sporo farmy, zabijesz i jungler Cię dobije;d

Nie zaczynaj meczu, jeśli wiesz, że nie będziesz w stanie ugrać go, jeśli ktoś będzie mógł Cię tak zdenerwować, że będziesz musiał wyjść, jednak jeśli grasz z kumplami i wiedzą oni jaki masz charakter(tutaj opisuję sytuację u mnie) to lepiej wyjdź na 3-15min i wróć do meczu próbując grać dobrze, niż graj na siłę i trać nerwy oraz oddawaj golda wrogom(ja to stosuję na jungli, gdy mi counter jungli, najczęściej jeśli nie wyjdzie przez laga/buga, albo niezapowiedzianie dostanę mega rage'a;d).

Aha jeszcze jedno.

NIGDY, ale to NIGDY nie graj posiadając internet w Orange, a jeśli nie masz wyboru to zawsze podpisuj umowę w salonie i nigdy nie zgadzaj się na oferty dzwoniących konsultantów(pisze to niezadowolony klient, 3 lata temu ping ~35, teraz ~70 w międzyczasie zwiększyli mi umowę(i prędkość neta) do 2Mb/s, żeby po podpisaniu umowy na 10Mb/s zmniejszyć prędkość do ~1,3Mb/s) - to nie płacz, tylko ostrzeżenie takich osób są dziesiątki, setki, a może nawet tysiące;D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Temat do zamknięcia. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...