Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nierówny sygnał z wifi.

szwinguś

Pytanie

Opublikowano

A więc coś mi się pierdoli z internetem. Problem polega na tym, że gdy jesteśmy oboje podłączeni pod router to dla mnie net śmiga normalnie (router jest w moim pokoju ok. 3m ode mnie), lecz u niej przycina i lata, zrzędzi mi, zawraca dupę. Siostra grzeje dupe za ścianą obok i gdy mam wyłączony laptop internet to u niej jest wszystko w porządku. Mój laptop Lenovo G585 (Ubuntu), jej Lenovo G580 (Win 8) a router TP-Link TL-WR740N który kupiłem około 5 dni temu, gdyż wcześniejszy rozłączał nas co 3 minuty - byłem u nich (usługodawcy) w lokalu, sprawdzili coś tam u siebie i powiedzieli że router się pierdoli bo wysyła czy tam traci za dużo pakietów. Internet rzekomo 32mb/s. Kabel idzie od gniazdka rozdzielającego (w jednym kabel od internetu w drugin kablówka).

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop siostry ma dopiero miesiąc, a problem się pojawia tylko wtedy, gdy jestem podłączony do routera.

Gdy mój laptop jest wyłączony to u niej wszystko działa dobrze.

Opublikowano

Jak wygladaja te problemy z polaczeniem?

Zrozumialem to tak, ze internet sie przycina, lata i zawraca ci dupe.

Moze wina lezy w zlej konfiguracji DHCP? W jaki sposob ty laczysz sie z routerem (przez WiFi, czy przewodowo)?

ㅈㅈ.

Opublikowano

bleh.. mieszkam obecnie tylko z siostrą i oboje mamy swoje własne laptopy które są połączone bezprzewodowo z routerem. wifi działa u mnie normalnie (zawsze), lecz u niej przycina jak mam włączony laptop (np. wolno bofurują się filmy). Gdy mam wyłączony laptop internet działa u niej bez zarzutów. Myślę, że bardziej to objaśniłem.

Opublikowano

to raczej wina sprzętowa karty wifi w laptopie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...