Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromne ilości miedziaków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć
Dzisiaj zbiłem moją skarbonkę z miedzianymi monetami, zważyłem monety i okazało się, że mam ich prawie 5 kg. Macie jakieś pomysły co zrobić z takimi pieniędzmi?

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Przelicz i pójdź do jakiegoś lokalnego sklepu spożywczego. Tam zawsze jest zapotrzebowanie na takie rzeczy. Ja uzbierałem jakieś 40 złotych i bez problemu wymienili.

Opublikowano

1. policz
2. zważ
3. sprawdź cenę miedzi
4. jeżeli masa*cena > ilości w zł to sprzedaj na miedź jeżeli nie to wymień

wipek.pl

Opublikowano

Oddaj na złom, czy gdzieś tam. Dostaniesz więcej niż wartość monet. Podobno jak oddasz 100 zł w jedno groszówkach masz 133zł .

Opublikowano

A oddawanie pieniędzy na złom nie jest karalne?
Nie żeby coś, ale uważaj, żeby nie znalazł się jakis życzliwy, który by to zgłosił...

Opublikowano

A oddawanie pieniędzy na złom nie jest karalne?

Nie żeby coś, ale uważaj, żeby nie znalazł się jakis życzliwy, który by to zgłosił...

Mi również wydaję się, że to jest nielegalne, pisali niedawno o tym.

Przynajmniej na złomie mają nie przyjmować tego, ale nie wiem jak jest w rzeczywistości.

Opublikowano

W skupie złomu ci nie przyjmą ofc, ale kiedyś pisali o jakiejś firmie czy coś skupującej drobne monety, 10zł za kilogram.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W skupie złomu ci nie przyjmą ofc, ale kiedyś pisali o jakiejś firmie czy coś skupującej drobne monety, 10zł za kilogram.

Zależy to już od właściciela skupu.

Myślę, że bardziej by się opłacało oddać na złom bo 1kg miedzi = 20 zł więc masz 100 zł.

A to że teoretycznie nie mogą skupować pieniążków to teoretycznie, przecież oni mają tony tego, co za problem zmieszać 5kg pieniążków z toną drutów miedzianych ?

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Przetop i sprzedaj na złomie ; d ew posklejaj je i zrób coś z nich ciekawego ; d albo wymień w monopolowym na alko ; D

Chcesz kupić konto do Steam z CS go bądź innymi grami albo wypasiony Origin z FIFA 14 i innymi ? Luknij w moje tematy na giełdzie.

Konta sprzedaje także przez allegro ! ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...