Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działają symlinki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, ze nie dzialaja mi symlinki. 

W kazdym folderze mam symlinki do data i locale ( do game nie mam symlinkow, bo mam caly plik w kazdym katalogu )

i teraz w locale/poland mam plik forkedmapindex.txt ( czy jakos tak ), w common-->locale tez mam poland, a gdy odpalam jakies ch, to mam caly czas taki blad w syserr:

SYSERR: May 10 20:26:25 :: LoadSetting: [iNIT_FORKED] Do not open file (locale/poland/forkedmapindex.txt)
SYSERR: May 10 20:37:22 :: LoadSetting: [iNIT_FORKED] Do not open file (locale/poland/forkedmapindex.txt)

Zna ktos rozwiazanie mojego problemu?

Ps. CHMOD = 777 --- na cale pliki serwerowe

x

Opublikowano

Tak, tylko to nie w tym jest problem, problem jest w tym ze nie dzialaja mi symlinki. Jak jest symlink do game, to pisze "./game not found"

symlinka tworze tak : [jestem w katalogu ch1] ln -s /usr/home/mt2/share/game game

Moze ktos mi z TYM pomoc?

x

Opublikowano

chyba wiem lepiej gdzie mam pliki serwerowe. Tak samo mam zlokalizowane na VBOX i tam wszystko dziala, a na VPS nie chce.

przerzucając pliki musisz zrobić nowe symlinki, to, że wrzucisz całe game to nic nie da, ale skoro jesteś mądrzejszy to po co założyłeś ten temat?.... Podałem przykładowe ścieżki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...