Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu Tak Laguję Na Multi?

MrKongo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu jak wbijam na multi to mi tak laguję ze nie moge nikogo zabić ;( jak jestem na strzelnicy to pięknie wszystko a jak na multi to zaras laguję (mam na niskich)

ROBIĘ BO LUBIE!

Opublikowano

Obstawiam, że masz za słabego kompa. Ja na starym komputerze mam tak samo: na strzelnicy wszystko ok, a w grze 20 lub mnie FPS'ów.

5nq9.jpg

Opublikowano

Sprecyzuj znaczenie słowa "laguję", niektórzy używają je zamiennie z "klatkuję" (czego robić się NIE powinno).

Co do lagowania... podczas meczu twój komputer łączy się z serwerem, co z racji twojego powolnego łącza może trochę trwać. Z kolei na strzelnicy komputer nie musi się łączyć z serwerem gdyż wszystko obliczane jest na komputerze (nie ma innych graczy)

Jeśli chodziło ci o klatkowanie... gra na "multi" jest znacznie bardziej wymagająca (komputer musi wysyłać, odbierać, analizować informacjie i do tego zajmować się renderingiem innych postaci i elementów mapy). Strzelnica graficznie jest bardzo prostym pomieszczeniem. Nie znajdują się na niej żadni gracze (oprócz ciebie), więc twój komputer jest w stanie wyrenderować znacznie więcej klatek (FPS).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...