Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

60 fps

syfmaker

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Moze ktos mi wytlumaczyc dlaczego mam 60fps w grach ? Np, gram w mount and blade warband, dam settingsy na low = 60fps, dam settingsy na ultra = 60fps. Tak samo jest w inncyh grach typu LoL i bf4.

Sprzet : i5 4670 3.4ghz

geforce gtx 760 2gb

8gb ram 1600mhz

Windows 7 Home Premium 64 bit.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to chyba dobrze że masz 60 fps, tak?

powinno byc 80-110 naprzyklad w LoL'u i tak jest, bo byla opcja na sychronizacje. Lecz niestety w innych grach tej pieknej opcji niema, i jeszce problem jest taki ze mi monitor dziwnie mruga.

Opublikowano

ale nie rozumiem po co ci +60 fps.. jak do gry wystarczy 30-40 fpsów :x wyłącz w sterownikach synchronizacje pion.

60 fps na low, 60 fps na ultra high, gdzie tu logika, ja wiem ze 60fps + nie robi duzej rozniczy ale wole miec te 110 fps i bo to zawsze cos jest ;p

+, wiesz moze dlaczego podczasz wylaczonej sychronizacji pionowej, monitor mruga ?

Opublikowano

no to jak chcesz mieć więcej fpsów to wyłączy synch. pion. różnicy nie zobaczysz, jedynie liczba ci podskoczy.

spoko spoko, to tego to dotarlem juz, tylko monitor mi mruga podczasz grania :(

Opublikowano

Oczywiście miej na uwadze że jeśli karta graficzna nie utrzyma 144FPS to taki monitor jest zbędny?

Po obejrzeniu paru testów na necie i zobaczeniu jak płynnie wygląda 60Hz vs 144 jest gigantyczna różnica, ciężej będzie Ci wrócić do 60Hz oraz jak będą dropy fps'ów będziesz się tylko irytował.

Nie ilość a jakość się liczy, wg. mnie nie obejdzie się przy nowszych grach bez zmiany GPU. Jesli chcesz pograć na ultra w 144 fps'ach.

Bach. Tyle w temacie.

PS. dobry wybór :D.

graphic.png
Opublikowano

Oczywiście miej na uwadze że jeśli karta graficzna nie utrzyma 144FPS to taki monitor jest zbędny?

Po obejrzeniu paru testów na necie i zobaczeniu jak płynnie wygląda 60Hz vs 144 jest gigantyczna różnica, ciężej będzie Ci wrócić do 60Hz oraz jak będą dropy fps'ów będziesz się tylko irytował.

Nie ilość a jakość się liczy, wg. mnie nie obejdzie się przy nowszych grach bez zmiany GPU. Jesli chcesz pograć na ultra w 144 fps'ach.

Bach. Tyle w temacie.

PS. dobry wybór :D.

Ja zdaje sobie z tego sprawe ze tym wieksza rozdielczosc to tym mniejsze fps, wylaczylem virtual synch, i widze 80 fps na high, poniewaz no te fps dropy na ultra sa. niema duzej rozniczy pomiedzy ultra a high imo wiec jak monitorek przyjdzie do 60 ef pe esow powinno wyciagnac

Opublikowano

W takim razie po chuj Ci za przeproszeniem 144Hz jak nawet kurwa połowy tego nie wykorzystasz -.- .

Aż się czerwony zrobiłem, myśl po co wydawać 1500zł gdzie mogłeś sprzedać swoją 760 do tego dokupić 770/780 (używane na gw.) i kupić sobie 122Hz..

Nie dość że miło to i przyjemnie. A teraz ciach 144Hz na 60 i gdzie tu jest sens?

Będziesz widział więcej FPS ale co Ci z tego? Jak dropy będą tragiczne a po czasie nie grywalne dla Cb bo oko się przyzwyczai..

Za 1500zł mogłeś mieć IPS 24" z świetnymi kolorami i opóźnieniem 5ms.. I nie była by to wypalarka do oczu jak budżetowe IPS tylko coś porządnego.

graphic.png
Opublikowano

W takim razie po chuj Ci za przeproszeniem 144Hz jak nawet kurwa połowy tego nie wykorzystasz -.- .

Aż się czerwony zrobiłem, myśl po co wydawać 1500zł gdzie mogłeś sprzedać swoją 760 do tego dokupić 770/780 (używane na gw.) i kupić sobie 122Hz..

Nie dość że miło to i przyjemnie. A teraz ciach 144Hz na 60 i gdzie tu jest sens?

Będziesz widział więcej FPS ale co Ci z tego? Jak dropy będą tragiczne a po czasie nie grywalne dla Cb bo oko się przyzwyczai..

Za 1500zł mogłeś mieć IPS 24" z świetnymi kolorami i opóźnieniem 5ms.. I nie była by to wypalarka do oczu jak budżetowe IPS tylko coś porządnego.

chodzi o to ze ja od kolegi kupilem uzywany za 30 funtow, czyli okolo 155zl, az on sobie kupil i uzywa telewizora czy cos tam. Powod dlaczego tak tanio ? Dlatego ze on niema co z tym zrobic a w wielkiej brytani jak cos jest uzywane to, to spada o 80% z ceny. Niema sie co denerwowac. Sorry ze ci tego info nie napisalm ja tylko chcial pokazac specy itd.

Opublikowano

Mieszkam od 4 lat w GB i jakoś nigdy nie widziałem żeby ceny spadły o 80%, przeważnie to przyrost na ebayu z Ameryki widzie o 33%.

Mniejsza o to, wymień z czasem karte na coś mocniejszego i zobaczysz moc 144Hz.

PS. Chyba samemu się skusze po wakacjach na 1 :D.

graphic.png
Opublikowano

Mieszkam od 4 lat w GB i jakoś nigdy nie widziałem żeby ceny spadły o 80%, przeważnie to przyrost na ebayu z Ameryki widzie o 33%.

Mniejsza o to, wymień z czasem karte na coś mocniejszego i zobaczysz moc 144Hz.

PS. Chyba samemu się skusze po wakacjach na 1 :D.

No moze przeszadzilem z 80% no ale spada. Nie rozumiem dlaczego mi taka oferte zlozyl, nie dopytywalem sie ani nic, ale mi to i tak dobrze wychodzi, ponad 240 funtow mam off za darmo. Karty nie wymienie bo ja dopiero dostałem mojego kompa wczoraj, jedynie co moge w nastepnym miesiacu zrobic to wlozyc 1 kostke ramu 16gb i tyle ;p. Narazie sie staram rozwiazywac inne problemy z tym komputerem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...