Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja

ChmieLee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem ponieważ ostatnio zmodernizowałem sobie komputer i często w grach mam spadki klatek i nie wiem czym to może być spowodowane, tu daje specyfikacje:

Procesor : AMD FX-8320 X8

Grafika Radeon 7850

Ram: 4 gb

Płyta główna: MSI 970A-G43

Opublikowano

Battlefield 4, 3 ulta, wysokie

CoD ghost niskie

w sumie to większość tych nowszych gier na wysokich i ultra

Nie dziw się. Nie graj na ultra przy takim sprzęcie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Obstawiam że ten "buldożer" nie nadąża bo nie oszukujmy się AMD się do gier wymagających nie nadaje

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

To jeszcze o niczym nie świadczy to że w wymaganiach masz napisane Wymagane 4GB RAM to że masz tyle to nie znaczy że pograsz na FHD na ultra. Ale nie spełniasz wymagań BF 4 wymagane 8GB RAMu :P

EDIT: CoD Ghost Wymagane 6GB RAM i co dalej twierdzisz że spełniasz wszystko ??

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Offtopic: A mam pytnie, wszyscy ciągle piszą ze amd do gier sie nie nadaje. Według mnie gdyby nie amd to intel zdrożeje. Ja zakupiłem wczoraj 2 kompa amd <1200zł> i jestem zadowolony...<dla siorki, ale testuje :D>

Topic: Daj na średnie.Nie patrz na wymagania, zwykły fake. według tego na 8600gts pogram w btf4...

Opublikowano

Tak

Opublikowano

Chyba właśnie to jest wina ramu, odpaliłem sobie bf 3 na ultra i menadżer zadań i było że użycie ramu 98% ale tylko jak ktoś ciepnie granaty czy w coś czołgiem strzeli.

Opublikowano

A mam pytnie, wszyscy ciągle piszą ze amd do gier sie nie nadaje. Według mnie gdyby nie amd to intel zdrożeje

Wiem że intel by zdrożał bo to byłby jedyny producent procków. Chodziło mi bardziej o to że AMD nie będzie tak wydajny w grach jak Intel

Chyba właśnie to jest wina ramu, odpaliłem sobie bf 3 na ultra i menadżer zadań i było że użycie ramu 98% ale tylko jak ktoś ciepnie granaty czy w coś czołgiem strzeli.

Możesz zmniejszyć zużycie RAMu wyłączając zbędne programy takie jak Skype/GG/Steam/Origin

Pomogłem? Daj LIKE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...