Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mało się ruszam, jak na wfie mam biec na 1km to mam lekki problem. Dlatego chcę zacząć biegać prawie codziennie, żeby wyrobić kondycję. Tu moje pytania: po jakim mniej więcej czasie zauważę jakieś efekty? W sensie, że będę się wolniej męczył itp.

I jak w ogóle zacząć? Ile biec? ;_;

1387126731-U1018598.png

Opublikowano

Zależy od organizmu, jeden szybciej leczy kondycję a drugi wolniej. Ważne jest też aby serce było w dobrym stanie bo jeżeli nie jest to też wpływa na kondycje(w miarę zdrowo się odżywiać i nie być wkurwionym 24/7). Jeżeli ten 1 km to dla Ciebie lekki problem to zacznij właśnie od niego a potem spróbuj 2 km 3, 4, 5, 6 i z czasem zwiększaj ich liczbę. Możesz podczas biegania słuchać muzyki na słuchawkach jeżeli lubisz, niektórym to pomaga. Ważne są także chęci i nie poddawanie się.

Opublikowano

Poszukaj sobie jakiegoś treningu interwałowego, czyli że biegasz danego dnia np. 5 razy po 4min biegu przeplatane z 2min marszu. I biegaj co drugi dzień, zwłaszcza jak budujesz sobie dopiero formę.

1567846744.png
Opublikowano

Biegnij tak abyś dał radę przebiec np.: 5 km z jak najmniejszą ilością przystanków. Ja tak zaczynałem. Biegam 3 razy w tygodniu po jakieś 10 km i nawet zadyszki nie czuję. Jak chodzisz na siłownię to nastaw sobie na bieżni bieg w dość szybkim tempie przez 30 minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...