Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shen?

OnLay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w dzisiejszej mecie odpada,daje tarcze z ulta i ma taunta ale w late to duzo nie da. jest tankowaty,ale ma 0 dmg i kazdego 1v1 przegra,chociazby nie wiem co robil :-) wiele toperow moze go zmiazdzyc do zera

baner.png

Opublikowano

Na topa polecam Renektona oraz Jaxa. Problem w tym, że Jax obecnie jest często banowany ^^

"When a mirror speaks, the reflection lies"

seth_rollins_signature_by_itsjackson-d6c

Opublikowano

Można go picknąć bo dobrze działa na Renektona. Typ powyżej napisał, ze useless w late.. no kurwa a jaki tank jest usefull i robi tons of dmg w late? Przecież Renekton jest dużo gorszy od Shena w late bo może tylko MPCforum'ować enemy adc ale nie obroni swojego bo czym? Stunem?   Shen ma mocnego shielda i to pomaga.

Shen w late wypali ulta w swojego adc/apc i to daje dużo w ujj niżeli krokodyl co sobie pomacha tym wachlarzem.

Opublikowano

Na topa polecam Renektona oraz Jaxa. Problem w tym, że Jax obecnie jest często banowany ^^

A renekton nie?

Shen to wielka krowa ,ale nie robi dmg dużego ,lecz to jest normalnie krowa ,a jak jeszcze ma  thormaila to dobrze. Ale są lepsze picki np.shyvanna może mieć 5,3k hp 260 armora i 130 resistów i robić dmg z botrka ,thormaila ze skili samych ma bardzo dużo dmg ,w formie smoka z W :>

Większość toperów 1 vs 1 z nią przegrywa.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Można go picknąć bo dobrze działa na Renektona. Typ powyżej napisał, ze useless w late.. no kurwa a jaki tank jest usefull i robi tons of dmg w late? Przecież Renekton jest dużo gorszy od Shena w late bo może tylko MPCforum'ować enemy adc ale nie obroni swojego bo czym? Stunem?   Shen ma mocnego shielda i to pomaga.

Shen w late wypali ulta w swojego adc/apc i to daje dużo w ujj niżeli krokodyl co sobie pomacha tym wachlarzem.

nie wiem o czym mowisz,renekton to nie jest full tank :-) nie wiem,moze go budujesz pod 6 warmogow,ale po zrobieniu hydry albo jakiegos black cleaverka robi miazge w kazdej fazie gry,troche slabnie w late :-) i owszem, STUNEM da sie obronic swojego adc,nie wiem o czym ty mowisz :-) pozatym ma double dasha, heala z ulta :-) podsumowujac,wybrales zly przyklad bo renekton w late zarowno potrafi byc tankowatym jak i zrobic dmg

baner.png

Opublikowano

Shen ogólnie dobry jest. Wbija siew TF, każdego tauntuje i potem np wbija sietaka katarina i penta kill. Jeżeli grasz 5 vs 5 rankedy drużynowe to np shield morgany na katę+ult shena na katę i katarina ma +3k hp i dodatko tarczę, któa blokuje all CC więc jest nie do zabicia.

Opublikowano

nie wiem o czym mowisz,renekton to nie jest full tank :-) nie wiem,moze go budujesz pod 6 warmogow,ale po zrobieniu hydry albo jakiegos black cleaverka robi miazge w kazdej fazie gry,troche slabnie w late :-) i owszem, STUNEM da sie obronic swojego adc,nie wiem o czym ty mowisz :-) pozatym ma double dasha, heala z ulta :-) podsumowujac,wybrales zly przyklad bo renekton w late zarowno potrafi byc tankowatym jak i zrobic dmg

No to pozdrawiam poziom twoich enemy skoro dają się tobie zestunować i ogólnie obijać. Bo ja Ryzem, Kha'Zixem czy innym late'owym ścierwem mówie tankowi - SPIERDALAJ.

Już lepiej picknąć na topa Ryze'a, który nie dość, że jest tankowaty bo z dobrym buildem to ponad 3000hp i 200 armora/110 mr to robi dmg za trzech jak nie za czterech.

Co zrobisz krokodylkiem na Rajza? będziesz tulił towera i ssał fiuta dla junglera by Ci gankował tyle zrobisz a do late nie dożyjesz a Ryze to szaleje w mid/late a czasem early.

Opublikowano

Shena poleciłbym Ci jedynie do teampayów,tzn gier 5 na 5 lub ewentualnie duo,poniżej platyny 1 jest on ryzykownym pickiem w soloq,bo niewiele zdziałasz ze słabszą drużyną niż przeciwna.Najpewniejsze i najmocniejsze picki na topa to xin,ryze,jax,trynda,shyvana.

Opublikowano

Na bardziej zaawansowanych przeciwników nie polecam, co prawda jeżeli jest w dobrych rękach to jego ult czasami mocno wzmacnia w tf.

49yxrs.png

Opublikowano

Według mnie shen jest dobrym pickiem na topa ale to już zależy od tego jak bardzo ogarniasz jego mechanikę. Grając przeciwko yasuo, riven nie miałem z nimi żadnego problemu. Wystarczyło właściwe używanie umiejętności i złożyć odpowiednie itemy.

Opublikowano

Shen jest slaby?Tak zrozumialem kontekst tej rozmowy ;x.Caly czas dostajesz od niego q i to wkurwia obija caly czas z tego q potem jungler przychodzi i dajesz taunta i gg na topie bo shenem nie da sie przegrac lane .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...