Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

klawiatura

KimAhYoung

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam drobny problem z klawiaturą, otóż nie chce działać po włączeniu komputera, muszę go restartować i dopiero wtedy zaczyna działać, nie wiem o co chodzi... (klawka jest pod PS2) jakieś pomysły?

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak, mam 7, zaraz sprawdzę i dam edit

@ zrobiłem, ale czy to coś dało nie wiem :P zobaczę jutro jak przyjdę ze szkoły, jak poleży te kilka godzin wył.

@ chyba działa :P dzięki za pomoc, można zamknąć

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Co wy pierdzielicie, że USB > PS2? Ja gram w StarCrafta i kodzę na starym Compaqu RT235BTW. Jedyny jej minus, to złe rozmieszczenie klawiszy F1 - F12, są zbyt wysoko. 

Wejdź w menadżera urządzeń, odinstaluj klawiaturę, zrestartuj PC, po pierwszym uruchomieniu system powinien sam znaleźć i zainstalować sterowniki (zakładam, że masz Windowsa 7/8).

ㅈㅈ.

Gość kamil40013
Opublikowano

W tych czasach klawiatura PS2 ?

W BIOSI'e poszukaj opcji na temat klawiatury PS2. Powinno się, ją tam włączać.

P.S
Zainwestuj w klawiaturę USB :)

Opublikowano

Jak się szuka na oślep to tak jest..

zara palne edita i Ci pokaże, chociaż mam inny bios to będziesz miał coś podobnego.

Uja takiego wała bateria mi padła. A tak btw. nie masz może dołączonej przełączki do tej klawiatury na PS2? Powinieneś mieć PS2 na USB, a jak nie masz skocz do komputerowego 5zł może będzie kosztowała i sprawdź czy pomoże xD.

graphic.png
Opublikowano

człowieku po co mi klawa za (ile jest najtańsza mechaniczna, 200? 300zł?) skoro mi wystarczy taka która będzie miała podświetlenie, niskie klawisze i będzie można wciskać 3-4 klawisze jednocześnie  o.O

poza tym nie mam tyle kasy  <_<

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

taa wiem, ale na chwile obecną bardziej potrzebuje monitora niż klawki, ta jeszcze sie trzyma

w biosie? to by było bez sensu, jeżeli po resecie się włącza, ale zaraz pogrzebie

@ nic nie znalazłem, o ile wgl coś takiego tam jest :P jedyne co znalazłem związaniego z klawką to wybudzanie kompa z trybu uśpienia  xD

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...