Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Skrypt trollowy na crash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jest to mój pierwszy temat na jakimkolwiek forum więc mam nadzieję że nie popełnię żadnego błędu i proszę o wyrozumiałość. Nie byłem też pewny czy powinienem ten temat pisać w tym dziale.

Tak czy siak jestem początkującym (nawet bardziej niż początkującym xD) programistą i chciałem się "pochwalić" moim pierwszym skryptem który jako tako jest godzien uwagi. Wiem że jest bardzo krótki, ale dłuższego nie dało się napisać(ze względu na jego przeznaczenie). Tak czy siak jest to skrypt na "crash" serwera, to znaczy po wpisaniu komendy /crash pokazuje się autor (czyli ja :D) wersja oraz argument jaki należy dodać aby "crash" wywołać. Działa on w prosty sposób:

-wyrzuca wszystkich graczy z serwera z powodu "Jakis idiota wpisal /crash" xD,

-odczekuje sekundę (dałem to tak na wszelki wypadek),

-i na koniec wyłącza serwer.

Jedyną permisją jest "crash".

command /crash [<text>]:
description: &6&l&ocrash 
	trigger:
		if player have permissions "crash":
			if arg is "serwer":
				execute console command "stop Jakis idiota wpisal /crash"
			if arg is not set:
				send "&4&l-------&6&lby ziemniaczek320&4&l-------" to player
				send "&4&l-------------&6&lv.1.0&4&l-------------" to player
				send "&3/crash serwer &6&l- &4&lcrashuje serwer" to player
		if player don't have permissions "crash":
			if arg is "serwer":
				execute console command "kick %player% brak uprawnien"
			if arg is not set:
				send "&4&l-------&6&lby ziemniaczek320&4&l-------" to player
				send "&4&l-------------&6&lv.1.0&4&l-------------" to player
				send "&3/crash serwer &6&l- &4&lcrashuje serwer" to player

Jak widzicie kod jest bardzo prosty wręcz banalny.

Proszę tylko w przypadku gdy ktoś będzie wklejał go na serwer proszę nie zmieniać linijki z autorem. Jeżeli ktoś w jakiś sposób go "ulepszy" to jeśli chce proszę dodać sobie gdzieś sobie linijkę typu "edited by xxx", dzięki temu ja nadal będę autorem skryptu, a ten kto chciał go dostosować do własnych potrzeb także zostanie doceniony :D.

Mam nadzieję że opinie będą pozytywne, i proszę nie zapominać że jest to mój pierwszy skrypt.(W domu mam jeszcze jeden lepszy ale aktualnie jestem poza domem więc udostępnię go później i będę go też aktualizować).Na koniec jeszcze dodam że może on zastąpić komendę /stop dzięki czemu serwer będzie zabawniejszy :D

Przed chwilą nieco zmieniłem kod ponieważ było parę bugów.

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Opublikowano

Nie podoba mi się, dlaczego? W Skrypcie można komuś wywalić mincrafta, a wrzucanie z serwera przez Essentialsa, no pomyśl...

Można inaczej.

loop all player:
    kick loop-player due "Jakis idota wpisal /crash"

Tak samo z "kick %player% brak uprawnien"

kick player due "Brak uprawnien"

By scrashować serwer, można go zastopować, lub wyłączyć wszystkim minecrafty (jest wiele na to sposobów).

Opublikowano

jak już pisałem jestem nawet bardziej niż początkujący i o loop wiem tylko tyle że jest więc proszę czytaj ze zrozumieniem ale dziękuje za podpowiedź bo nawet nie wiedziałem że można w inny sposób wyrzucać graczy w skrypcie niż za pomocą essentiala. Więc jeszcze raz dzięki i postaram się  zaktualizować skrypt :D

Dix'u ja u siebie parę razy próbowałem poprawić ten kod w taki sposób jak ty piszesz ale albo robię coś źle albo to naprawdę mi nie działa. Jak byś mógł to pokaż w jakim miejscu dokładnie powinienem podmienić kod bo już kilka razy próbowałem i nic nie działa.

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...