Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy.

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzała. Mam taką dziwną sytuację. Znaczy nie dziwną. Od razu z góry zakładam, żeby wypowiadały się tylko osoby poinformowane, albo posiadające jakieś potwierdzenie linki czy coś takiego. Albo własną historię.

Zdałem prawo jazdy w poniedziałek, zostałem zarejestrowany jako kierowca w bazie danych. Nie mam jeszcze prawa jazdy, ale ta rejestracja jest. Czy jak będę jeździł tylko z tym zaświadczeniem, że zdałem prawko to grozi mi coś poważnego? Jak to wygląda?

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Strzała. Mam taką dziwną sytuację. Znaczy nie dziwną. Od razu z góry zakładam, żeby wypowiadały się tylko osoby poinformowane, albo posiadające jakieś potwierdzenie linki czy coś takiego. Albo własną historię.

Zdałem prawo jazdy w poniedziałek, zostałem zarejestrowany jako kierowca w bazie danych. Nie mam jeszcze prawa jazdy, ale ta rejestracja jest. Czy jak będę jeździł tylko z tym zaświadczeniem, że zdałem prawko to grozi mi coś poważnego? Jak to wygląda?

Przy kontroli czeka Cię mandat w wysokosci 500zł za brak uprawnień. Jeśli jechałbyś już po odbiór prawa jazdy(gdy prawko czeka już do odbioru w urzędzie Miasta lub Starostwie - zaleznie od miejsca zamieszkania), to mandat wyniósłby 50zł. O dacie uzyskania uprawnień nie decyduje data zdania egzaminu, tylko data zatwierdzenia decyzji(zakończenie postępowanai administracyjnego) w Wydziale Ruchu Drogowego. W Polsce JESZCZE nie funkcjonuje żadna baza kierowców. Poświadczeniem uprawnień nadal jest dokument.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

a nie grozi mi żaden kurator lub coś innego?

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Lepiej nie ryzykuj. Żadne zaświadczenie przy braku prawa jazdy nie uprawnia Cie do kierowania pojazdem. Jeżeli już zdałeś i zgłosiłeś się do starostwa, składając wniosek o wydanie prawa jazdy, to teraz wystarczy poczekać około 10 dni.

Jeśli jesteś niepełnoletni i nie masz uprawnień, może Cie czekać (ale nie musi) sąd rodzinny w jakiejś poważniejszej sytuacji.

Opublikowano

a nie grozi mi żaden kurator lub coś innego?

Nie. Ani kurator ani nic. Tylko pamietaj, że jak wlepią Ci za brak uprawnienm, to ktoś będzie musiał zabrać Ciebie i samochód :)

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Tą kartką, którą dostałeś od egzaminatora, o wyniku pozytywnym możesz się podetrzeć. :)

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Lepiej nie kombinuj i spokojnie poczekaj na prawo jazdy, bo przekombinujesz i zamiast zyskać korzyści, to jeszcze Ci je zabiorą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...