Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zintegrowana grafika vs plaga fps

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy są jakieś szanse na to abym pograł normalnie przy obecnej wersji na 20-30 fps'ach? Głównie to chodzi o same spadki, mogę wręcz powiedzieć wręcz o katastroficznych spadkach fps. Samego wota uruchamiam przez drugą kartę graficzną nvidi. 

Spróbowałem wszelkich sposób z tego forum jak również z innych forum dot. wota. Programy jakie zostały użyte przez ze mnie to m.in WOT Tweaker oraz Tweater Plus, Ccleaner, Malwarebytes, EFR Cleaner, defragmentacja na bieżąco...

Wszelkie ustawienia wymuszone na wydajność, wyłączone wszelkie procesy, priorytety na maksa.

Oto mój "złomek" z tamtego roku...

Windows 7, 64 bity SP1
Procesor Intel Core i5-2450M CPU @ 2.50GHz
RAM 8 GB
Karta graficzna GeForce GT 520M
Indeks wydajności(od 1,0 do 7,9) wynosi 5,9'
Szybkość neta ponad 20mb/s (w nocy nawet w porywach do 60)

Macie jeszcze jakieś sposoby?
Bo ja widzę tylko jeden - kupno nowego PC'ta LUB odpuszczenie gry gdyż i tak kilka wersji po zmianie kompa będzie trzeba by zmienić na lepszego..
Opublikowano

Ja napisałem do Suportu i wcale nie mam nadziei że coś pomogą ale niech wiedzą, ile osób ma obecnie problemy z FPS-ami. Im więcej takich zgłoszeń tym może bardziej cos z tym zrobią.. Ja sobie odpuściłem grę na kompie domowym ale na szczęście mam laptopa służbowego na którym mi WOT chodzi całkiem fajnie. Jakbym nie miał to lipa... Pewnie bym sobie grę odpuścił na jakiś czas...

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Niestety, skopali optymalizację a boje się wiedzieć co się stanie z przyjściem Havoka. Ja tam mam dobrego kompa(60 fps na max detale)(i nawet na starym laptopie pięknie chodziło, na minimalnych), ale szkoda mi tych wszystkich ludzi którzy teraz przez WG grać nie mogą.

Opublikowano

Ale to jest naprawdę droga do pozbycia się masowo graczy. 

Dziwne jest też to, że podczas odliczania czasu do rozpoczęcia bitwy FPS utrzymują się przy 60, ale jak się rozpoczyna bitwa nagle wielkie BOOM i fps blisko 20-25. Przy bezpośrednim starciu to już zbyt wielkie ryzyko jest bo moje fps utrzymują się przy ~ 5 do 10 fps co w normalnych warunkach oznaczają 1-2 sekundowe ścięcia. 

Chyba, masowe wysyłanie listów do supportu powinno coś wskórać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...