Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy S3 nie otrzyma Androida 4.4 KitKat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety potwierdziły się najgorsze obawy użytkowników Samsunga Galaxy S3 - telefon nie otrzyma aktualizacji do najnowszego Androida 4.4 KitKat. Kilka dni temu serwis Sammobile udostępnił wyciek, na temat tego, jakie telefony otrzymają aktualizację do KitKata. Listę zamieszczam poniżej.

1399576077-U867857.jpg

Jak widać na liście aktualizacji nie ma Galaxy S3. Dla całkowitej pewności serwis poprosił Samsunga o potwierdzenie tej informacji. Niestety, jest to prawda.  Odpowiedź Samsunga w tej sprawie publikuję poniżej.

[b
In order to facilitate an effective upgrade on the Google platform, various hardware performances such as the memory (RAM, ROM, etc.), multi-tasking capabilities, and display must meet certain technical expectations. The Galaxy S3 and S3 mini 3G versions come equipped with 1GB RAM, which does not allow them to effectively support the platform upgrade. As a result of the Galaxy S3 and S3 mini 3G versions’ hardware limitation, they cannot effectively support the platform upgrade while continuing to provide the best consumer experience. Samsung has decided not to roll-out the KitKat upgrade to Galaxy S3 and S3 mini 3G versions, and the KitKat upgrade will be available to the Galaxy S3 LTE version as the device’s 2GB RAM is enough to support the platform upgrade.

Co ciekawe Galaxy S3 LTE oraz model amerykański otrzyma tą aktualizację. Rozumiem, że ma więcej pamięci RAM, ale w końcu KitKat jest zoptymalizowany pod 512 MB, a Samsung sam sobie zaprzecza. Czytając dokument można stwierdzić, że problem jest problem z TouchWizem i aplikacjami systemowymi, a odpowiedź dotyczy ilości RAMu. Coś mi tu nie gra.

Niestety jest to prawie pewne, że telefon nie otrzyma aktualizacji. Jednak jednego jestem wręcz pewien - po krótszym lub dłuższym okresie czasu użytkownicy XDA "przetransportują" KitKata z wersji LTE na wersję normalną ;)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Sugerując, że z upkiem Samsung przeportuje funkcje z s4/5 a nie chcą zeby ten touchwiz lagował to poprostu go nie wypuszczają sknery :p

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Sugerując, że z upkiem Samsung przeportuje funkcje z s4/5 a nie chcą zeby ten touchwiz lagował to poprostu go nie wypuszczają sknery :P

Właśnie to nie chodzi o lagowanie. TouchWiz na S5 ma bardziej minimalistyczny interfejs, przez co działa po prostu lepiej. Na S3 działał by lepiej niż dzisiejszy TouchWiz. Ja myślę, że oni po prostu chcą żeby kupić ich nowy telefon. Bo czego mogą chcieć innego?

Opublikowano

S3 LTE dostanie.

"problem z TouchWizem i aplikacjami systemowymi, a odpowiedź dotyczy ilości RAMu. Coś mi tu nie gra.". Co w tym dziwnego? Nikt nie płakał, jak One X nie został aktualizowany. Poza tym, jest CM 11, więc jest 4.4, tyle, że nie oficjalny.

Opublikowano

S3 LTE dostanie.

"problem z TouchWizem i aplikacjami systemowymi, a odpowiedź dotyczy ilości RAMu. Coś mi tu nie gra.". Co w tym dziwnego? Nikt nie płakał, jak One X nie został aktualizowany. Poza tym, jest CM 11, więc jest 4.4, tyle, że nie oficjalny.

Właśnie to, że S3 nie minęły jeszcze dwa latka, a Samsung zawsze aktualizuje aktualizował do 2 lat. Dodatkowo dziwne wytłumaczenie. W dokumencie tłumaczą się problemami ze zrobieniem nakładki, a publikują odpowiedź na temat ilości RAMu. Po prostu mieszają, próbując zachęcić do kupna S5/S4.

Wiem, że jest CyanogenMod. Bardzo fajny jest, ale poczekam jeszcze troszkę i na 100% się przerzucę. Po prostu zawsze czekam do końca wsparcia.

Opublikowano

Właśnie to, że S3 nie minęły jeszcze dwa latka, a Samsung zawsze aktualizuje aktualizował do 2 lat. Dodatkowo dziwne wytłumaczenie. W dokumencie tłumaczą się problemami ze zrobieniem nakładki, a publikują odpowiedź na temat ilości RAMu. Po prostu mieszają, próbując zachęcić do kupna S5/S4.

Wiem, że jest CyanogenMod. Bardzo fajny jest, ale poczekam jeszcze troszkę i na 100% się przerzucę. Po prostu zawsze czekam do końca wsparcia.

Sam fakt, że aktualizowano go od 4.0. Dla mnie sporym zaskoczeniem jest aktualizacja wersji z LTE.

Opublikowano

Ja mam na to wszystko wywalone, bo mam KitKat'a na moim S3 Mini.  :D

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...