Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kilka pytań o Riven

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1-co o niej myślicie ?(chodzi o gre nią)

2.Warto kupić

3.Jest pod AD czy pod AP ?

4.Jakie combo

Jeżeli odpowiadasz to odpowiedz na wszystkie pytania.

Opublikowano

1. Jak ją ogarniesz, to jest dobra. Może dużo zrobić.

2. Jak grasz często topa i chciałbyś się nauczyć, to tak.

3. AD

4. Po każdym skillu robisz auto atak, żeby aktywować pasyw. Pamiętaj o pasywce, masz dodatkowe obrażenia.

Nie używaj od razu Q, Q, Q tylko Q, atak, Q, atak, Q atak, W, atak, E, atak i tak na okrągło. Używasz pasywki, a na 18lvl masz te wszystkie skille prawie bez cd.

343731479829004887779.png

Opublikowano

1 - Ja uwielbiam nią grać , jest takim typowym fighterem, potrafi wbić się sama nawet w 5 , raz się tak walnęło Quadra, 5 zabił :< 1 vs 1 prawie każdego zjedzie. Moim zdaniem jest naprawdę dobra, nadaje się na 3 linie , takie jak Mid, Top, i na Jungle nie jest taka zła. Także super escape ma, 3x odskoki , e , jak ktoś Cię dopadnie to stun i dalej uciekasz.

2 -  Moim zdaniem tak.

3 - Ona jest pod ad

4 - Ja polecam takie ( nazywają je " Kombem Śmierci " ) Używasz ulta, stun , aa , Q , aa , Q , aa, Q, aa i na końcu używasz jeszcze raz ulta. Do zmaksymalizowania obrażeń , co każdy użyty skill uderzasz AA .

Opublikowano

Widzę, że zaczynasz. Stun to jest ogłuszenie. Używasz stuna i w zależności od rodzaju (obszarowe/na jednego bohatera) ogłuszasz go.

To znaczy, nie może się ruszyć, użyć skilla - nic. Po prostu jest ogłuszony na określony czas.

Opublikowano

Czekaj jak by to wytłumaczyć , stun to jest takie jakby ogłuszenie na np. 1 sekundę , jak dobrze pamiętam stun Riven właśnie tyle ma. W trakcie tej 1 sekundy przeciwnik nic nie może zrobić , o ile go zestunujesz .

Opublikowano

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Ulti to nie jest konieczna i niezbędna umiejętność do walki. Rób tak jak Ci mówiłem i z dobrym buildem i farmą i w zależności od przeciwnika, powinieneś móc to dobrze ugrać. Jak ktoś Ci flashnie, czy coś innego - możesz użyć ulti. Ale też możesz gonić za pomocą Q i E, jest to przydatne. ;)

Trochę nie odpisywałem, bo był błąd na forum.

Opublikowano

No to co pisał up7 ? Co mam czekać i się napieprzać 110 s by użyć ulta na koniec ?

Człowieku farmisz, a wbitkę robisz jak masz ulti...

Odnośnie postaci:

- podrzut z Q
- AoE stun
- dash + tarcza
- ult
- mobilna

Build: The Brutalizer, Tiamat, składasz całe BT, kończysz Hydre, kończysz Yoummuu's, Last Whisper, GA/Banshee i itemek sytuacyjny
Opublikowano

No to co pisał up7 ? Co mam czekać i się napieprzać 110 s by użyć ulta na koniec ?

włączasz ulta to uruchamia się dodatkowe obrażenia od ataków, a jeśli jeszcze raz go użyjesz (ma określony czas trwania) to wyrzuca z siebie 3 ostrza w okreslonych kierunku

Człowieku farmisz, a wbitkę robisz jak masz ulti...

Odnośnie postaci:

- podrzut z Q
- AoE stun
- dash + tarcza
- ult
- mobilna

Build: The Brutalizer, Tiamat, składasz całe BT, kończysz Hydre, kończysz Yoummuu's, Last Whisper, GA/Banshee i itemek sytuacyjny

pierwszy brutalizer, bt bo stakuje sie na riven, potem lw, dopiero potem mozna hydre bardz yoummu skladasz black clevera, zależnie też czy grasz z butami czy nie, wiele osób nie gra, ja jak wygrywam to nie biorę butów, ostatni na pewno ga

Opublikowano

aresorek, ile jeszcze zalozysz bezsensownych tematow?

Może zakładać tyle, ile potrzebuje. Od tego jest forum, tu się pomaga tym, którzy oczekują wsparcia na temat danej rzeczy.

Widać, że ten gracz nie jest jeszcze doświadczony i nie grał każdym championem, dlatego też pyta się o pomoc. Nic w tym dziwnego.

Topic: Na Riven raczej preferuję hydrę, zamiast krwiopijcy. 

Chociaż jest nowym graczem i może zapominać o aktywowaniu jej, to krwiopijca będzie dobrym przedmiotem. (Nazwy polskie, bo zaczyna to pewnie ma taką wersję).

Opublikowano

aresorek, ile jeszcze zalozysz bezsensownych tematow?

Będe zakładał tyle bezsensownych tematów ile będe chciał i nic ci do tego i już jesteś zgłoszony!

Dzięki wszystkim za odpowiedź

Opublikowano

Może zakładać tyle, ile potrzebuje. Od tego jest forum, tu się pomaga tym, którzy oczekują wsparcia na temat danej rzeczy.

Widać, że ten gracz nie jest jeszcze doświadczony i nie grał każdym championem, dlatego też pyta się o pomoc. Nic w tym dziwnego.

Topic: Na Riven raczej preferuję hydrę, zamiast krwiopijcy. 

Chociaż jest nowym graczem i może zapominać o aktywowaniu jej, to krwiopijca będzie dobrym przedmiotem. (Nazwy polskie, bo zaczyna to pewnie ma taką wersję).

popierdoliło ci się w bani

riven stakuje na bt, przeczytaj dobrze wszystko zanim pierdolniesz gafę, hydrę możesz składać na np. shyvanę czy renektona pusherów, którzy cie pushują i tyle, na resztę bt ze staków.

Opublikowano

1-co o niej myślicie ?(chodzi o gre nią)

2.Warto kupić

3.Jest pod AD czy pod AP ?

4.Jakie combo

Jeżeli odpowiadasz to odpowiedz na wszystkie pytania.

1. Uwielbiam. Ma taką mobilność, możliwości ruchu, różnorodność rodzaji budowania, że można nią zrobić wszystko. Mój ukochany i moim zdaniem najlepszy champ w grze.

2. Oczywiście.

3. Czyste AD

4. E,Q,Autoatak,W,Autoatak,Q,Autoatak,Q.

Co do budowania to ja robię tak. Na początek mieczyk +3 poty dla sustainu, potem jak najszybciej hydrę + buty (Jakiekolwiek). Potem, jeśli niszczę topa to lecę dale w AD i buduję BT, jeśli natomiast mam problemy to zbieram black cleavera dla hpów i armor penów.

Później już różnie, last whisper, frozen mallet, GA. Budujesz sytuacyjnie. Ja ostatnio testowałem riven na kryty z IE na drugim itemie i była całkiem niezła :D

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

brutalizer to core item na riven, a nie dla hpów

Zależy. Na brązie/silverze nie myślą o armorach więc lecisz w czyste AD, hydra i niszczysz. Na wyższych pewnie bardziej się przydaje.

A poza tym hydra pozwala na jeszcze większe pushowanie co czyni riven po prostu kombajnem i dzięki jej mobilności jest idealna do splitpushowania.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

riven nie jest splitpusherem

poza tym hydre buduje sie kiedy trafiasz na pushera, a tak stakuje się ją na bt

btw. to ta sama zasada co na zedzie, brutalizer to core item na riven i na zedzie, 1 item jaki sie sklada.

armor pene + cd

Opublikowano

Riven ma fajne combo. A i jak walisz z Q to rób tak: Q, base, Q, base Q, base. Za każdym Q masz większy dmg z base'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...