Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum - studia - praca.. Geodeta..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 15 lat. Chcę iść do technikum na profil technik geodeta. Rodzice mi tak doradzili, byłem na dniach otwartych, spodobało mi się. Poczytałem trochę w internecie i się martwię, że nie będzie pracy, gdy skończę technikum i studia... Po 4 letnim technikum, mam zamiar iść na studia na kierunek geodezja i kartografia.. O to, czy w technikum sobie poradzę to się nie martwię. W 3 gim będę z matematyki na koniec roku miał prawdopodobnie 5 :) A na geodezji najwięcej jest z matematyki. Proszę Was, doradźcie mi czy warto iść w tych czasach na geodetę? Czy po technikum mogę już zacząć coś pracować? Chcę bardzo iść na geodete i na studia, jednak martwię się o pracę...

Opublikowano

Ten zawód jest typowo żeby dalej się uczyć, nie tak jak w budowlance, że nauczą Cię układać cegły w technikum czy zawodówce i od razu idziesz do pracy.

Opublikowano

Tak, wiem xdd i chce na studia iść, ale czytałem na necie trochę o geodezji i podobno już teraz nie jest ten zawód taki dobry, jakbył dawniej.. Podobno nie ma pracy teraz..

Opublikowano

Z opowiadań słyszałem, że szybka, łatwa i dosyć dobrze płatna robota. Geodeci się cenią.

Opublikowano

Tak, wiem xdd i chce na studia iść, ale czytałem na necie trochę o geodezji i podobno już teraz nie jest ten zawód taki dobry, jakbył dawniej.. Podobno nie ma pracy teraz..

Przecież tak można powiedzieć o prawie każdym zawodzie. Rynek pracy zmienia się z miesiąca na miesiąc. :)

Opublikowano

Jak ogarniasz dobrze matematykę, masz zamiar iść później na studia w tym kierunku, to polecam.
Po takim techniku, na studiach o tym profilu będzie Ci o wiele łatwiej. Jeśli chodzi o pracę, to
jeżeli masz łeb na karku też nie będziesz miał większych problemów :)

Opublikowano

Geodezja jest teraz bardzo obleganym kierunkiem, ale także bardzo trudnym, sama na architekturze krajobrazu miałam trochę geodezji i pojęcia są niesamowicie trudne do zrozumienia, praktyka świetna, tylko trzeba ogarniać kąty :D. Nie jest prawdą, że nie miałbyś pracy w tym kierunku po studiach, bo dobry geodeta jest wszędzie potrzebny a nawet kilku, chociażby za granicą, jeżeli chcesz iść na ten kierunek dodatkowo musisz mieć pasję do nauki języków jak i matematyki i fizyki, obowiązkowo musisz zdać rozszerzoną matmę tak samo jak na architekturę, również polecam Ci ten kierunek, jednakże w tym przypadku musisz potrafić rysować, w sumie w geodezji także, sporo planów do zrozumienia, ale naprawdę świetny kierunek. Po technikum możesz spróbować się zatrudnić do jakiejś firmy budowlanej, zobaczyć jak pracuje geodeta etc, jednakże wątpię, aby Cię od razu zatrudnili na te stanowisko, na pewno będziesz mógł się zatrudnić w firmach w których będziesz mieć praktyki ale tam byś musiał się wykazać wiedzą jak i chęcią do pracy i masz już z górki :). Jakbyś chciał wiedzieć więcej o tym kierunku, pisz pw ;_;

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Ok, dzięki bardzo wszystkim :) Rozmawiałem dzisiaj z moją nauczycielką matematyki i ona również doradzała mi geodezję. Mówiła mi, że sobie poradzę. 9 lat nauki w mojej obecnej szkole, nie uczyłem się nic, a wychodzę z 5 na koniec roku :) Także poradzę sobię na pewno, bo zacznę się uczyć. Temat do zamknięcia i jeszcze raz dziękuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...