Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 banalne pytania

hubert231231231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie:

1)Jaka broń mi polecacie najpierw kupić (mam 3 poziom)? Czy może jednak mam aktualnie zosatwić sobie M16A1?

2)Jak zmniejszyć lagi? Mam ping "o jedną kreskę gorszy" od najlepszego, dobrze się gra w max 8 osób i strzela na dłuższe odległości ale gdy zaczynają koło mnei ludzie skakać i strzelać to nic nie trafiam przez małe ale denerwujące lagi. Proszę nie pisać kup lepszy sprzęt bo tego nie zrobię. TAK CZYTAŁEM PORADNIKI lecz niestety jestem zielony w komputerach pod tym względem więc te wasze czyszczenie, ADcleaner itp czy jakoś tak jest dla mnie czeskim filmem. Wytłumaczcie to jak najprościej (tak jak 7 letniemu dziecku). Oczywiście mam wyłączone gg, skype, przeglądarki internetowe itp bo to dla mnie logiczne. Dodam też, że format dysku odpada ponieważ nei chcę tego robić i poza tym niedawno był formatowany oraz nie jest zawalony prawie wcale.

Sory za brak składni ale szybko pisałem

Opublikowano

Polecam ak-74u to naprawdę zajebista broń! Jest tania, nie ma wymagań poziomowych i wymiata.

pc_Rodgerr.png
Już 3-cie lato z MPC Forum

Opublikowano

1. Polecam Ci M4A1 - dokup celownik i powiększony magazynek.

Wejdź w shop potem "customazine" u góry wybierz ten karabin i zrób wszystko na 3 level.

2.To zależy od neta, nic Ci nie dadzą poradnik.

A i te lagi jak skaczą koło Ciebie to mam to samo, taki urok tej gry (mam 4 kreski, więc to wina gry)

Opublikowano

Ja rownież polecam M4A1, jest to dość fajna broń na gługie odległości, a ak-47 to juz tym trzeba umieć grać na dalekie odległości :)

Co do lagów to nie zalezy czy masz załadowany komputer ( ja mam caly dysk C zaladowany i polowe dysk D ) lecz zalezy od internetu jak to wyzej napisał.... Ale jak masz 4 kreski to nie powinno być lagów .. Ja zazwyczaj mam 5 czyli zielone, ale czasem mam 4 i woule lagów

Opublikowano

Ja rownież polecam M4A1, jest to dość fajna broń na gługie odległości, a ak-47 to juz tym trzeba umieć grać na dalekie odległości :)

Co do lagów to nie zalezy czy masz załadowany komputer ( ja mam caly dysk C zaladowany i polowe dysk D ) lecz zalezy od internetu jak to wyzej napisał.... Ale jak masz 4 kreski to nie powinno być lagów .. Ja zazwyczaj mam 5 czyli zielone, ale czasem mam 4 i woule lagów

Raczej 4 kreski, bo więcej się nie da :P

1g7k3rz.jpg

Opublikowano

Raczej 4 kreski, bo więcej się nie da :P

1g7k3rz.jpg

Mój błąd :P Ale wlasnie o to mo chodziło :)

Opublikowano

Jeśli masz stary, słaby sprzęt to optymalizowane gry na nic się nie zda :) pomimo tego, że ca nie ma dużych wymagań to leciwe koputery nie dają rady. Miałem taki sam problem. ; prędkość łącza masz w zupełności wystarczającą.

Opublikowano

Kupiłem juz ak-47 wiec m4 narazie nie kupuję

No komputer stosunkowo mam bardzo stary (bo ponad 9 lat) lecz wszystko poza obudową było wymieniane w ciągu ostatnich 2-3 lat. Zoabczymy jak będę sobie radził. Też zaczynacie strzelać pierwsi, widzicie jak krew wypływa z gościa więc bankowo trafiacie, a on zaczyna skakać was bierze na 2 strzały?

Opublikowano

Tylko prosze nie myl ak 47 z ak 74 u, ak 74 u jest to o wiele wygodniejsza broń na krótkie i średnie dystanse

pc_Rodgerr.png
Już 3-cie lato z MPC Forum

Opublikowano

1. Zbędne programy oraz urządzenia wejścia/wyjścia.

Powyłączaj niepotrzebne programy startowe które zmniejszają nam wydajność komputera i szybkość internetu.

konfiguracja-systemu.jpg

Jeżeli chcecie zobaczyć co zżera wam najwięcej, sprawdźcie w menadżerze zadań, a później usuńcie tą usługę/program z programów startowych.

Jednak należy to robić ostrożnie, ponieważ niektóre usługi są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania komputera.

W moim wypadku największą porażką jest Pando Media Boster i jeżeli macie to na komputerze, usuńcie go z programów startowych !

Program jest potrzebny niekiedy do gier, ale jeżeli gra go potrzebuje to go sama włączy, a gdy jest włączony nieustannie zabiera nam troszkę internetu.

Klikamy Klawisz Windows + R i wpisujemy "msconfig" po czym przechodzimy do zakładki "Uruchamianie" bądź "Usługi" gdzie wyświetla nam się lista elementów startowych, gdzie wyłączamy te zbędne, które tylko sprawiają, że nasz komputer jest wolniejszy. 

Tam odznaczacie niepotrzebne programy startowe, na koniec klikacie przycisk OK. 

Przykładowe niepotrzebne usługi:

- Windows Search (wyszukiwarka w starcie)

- spoolsv.exe (drukarka) jeżeli nie mamy drukarki.

- TabletPC (usługa tablet, gdy macie dotykowy monitor)

- Windows Update (jeśli nie chcecie aktualizacji)

Jeśli ktoś ma z tym problem, wystarczy dać w komentarzu screen, a ja pomogę !

Jeżeli naprawdę macie słaby komputer, podczas gry z procesów w menadżerze zadań powinniście wyłączyć:

- pulpit (explorer.exe)

- windows defender

- anty-wirus

- Java update

- Google update

- Adobe update

- Windows Media Center

- Komunikatory

- Fax

- Windows Live

- TabletPC

- Pando Media Boster

- Wszystkie otwarte okna

Ostatnio zauważyłem tez temat gdzie skutkiem lagów był proces BlackCipher.aes.

U mnie to nie powoduję większego spadku, ale jeżeli wy zauważyliście w menedżerze zadań ubytki z tego powodu, możecie zmniejszyć priorytet tego procesu bo wyłączyć się go nie da jeżeli chcecie pograć.

Ostatnim krokiem który zmniejszy ilość naszych procesów jest wyjęcie wszystkich niepotrzebnych urządzeń wejścia/wyjścia np. Pendrive, dysk CD i inne.

3. Ustawienia w grze.

Combat_Arms_graphics_settings.png

Najlepiej powyłączać wszystkie efekty, ale dla przyjemności gry włączył bym krew (blood efect) i smugi po pociskach (view flare), ponieważ to znacznie ułatwia grę.

Antyaliasing = 0x, a rozdzielczość taką jak mamy na monitorze.

Jeżeli po zmienię rozdzielczości gra będzie się zacinać, zmięcie ją na inną korzystniejszą dla karty graficznej.

Na koniec, jeśli chcesz usuń antywirusa to na pewno Ci komputer przyspieszy..

76561198090890807.png

Opublikowano

@up "TAK CZYTAŁEM PORADNIKI lecz niestety jestem zielony w komputerach pod tym względem więc te wasze czyszczenie, ADcleaner itp czy jakoś tak jest dla mnie czeskim filmem. Wytłumaczcie to jak najprościej (tak jak 7 letniemu dziecku)."

Tylko prosze nie myl ak 47 z ak 74 u, ak 74 u jest to o wiele wygodniejsza broń na krótkie i średnie dystanse

mój błąd;/ pomyliłem właśnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...