Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostaniesz połączony z serwerem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam włączony serwer, lecz jak loguje się do gry pokazuje mi się "Zostaniesz połączony z serwerem" i tak jest ciągle, jak już wyłączę serwer to pisze "Błąd połączenia z serwerem"

co mam zrobić?

Opublikowano

Mam taki sam problem na plikach nieśmiałego, sprawdzałem kilka razy serverinfo, w maszynie "sysinstall" I mam wszystko dobrze ustawione i nadal nie działa ;d

Opublikowano

Musisz zmienić pong po stronie serwera i klienta. Po stronie serwera musisz wejść przez filezille do plików serwera, potem do usr/home/game i wyciągnąć plik game na pulpit, otworzyć w notepad, potem wyszukać (ctrl+f) kodu 1234abcd5678efgh, obok niego powinien być kod testtesttesttest, musisz go zamienić na to 1234abcd5678efgh i zapisać, po czym znowu w filezilli plik game, który przed chwilą edytowałes wkleić do katalogu chanel1, chanel99, share i db, oczywiście musisz nadać im prawa 777. A po stronie klienta musisz otworzyć plik metin2.bin notepadem i zmienić ten kod testtesttesttest na ten 1234... Ewentualnie masz złe ip w rootach, które powinieneś mieć z końcówką 100 :) Mam nadzieje, że pomogłem. Przepraszam za chaotyczny sposób pisania, gdyż pisze z telefonu ledwo żyjąc :)

Opublikowano

Musisz zmienić pong po stronie serwera i klienta. Po stronie serwera musisz wejść przez filezille do plików serwera, potem do usr/home/game i wyciągnąć plik game na pulpit, otworzyć w notepad, potem wyszukać (ctrl+f) kodu 1234abcd5678efgh, obok niego powinien być kod testtesttesttest, musisz go zamienić na to 1234abcd5678efgh i zapisać, po czym znowu w filezilli plik game, który przed chwilą edytowałes wkleić do katalogu chanel1, chanel99, share i db, oczywiście musisz nadać im prawa 777. A po stronie klienta musisz otworzyć plik metin2.bin notepadem i zmienić ten kod testtesttesttest na ten 1234... Ewentualnie masz złe ip w rootach, które powinieneś mieć z końcówką 100 :) Mam nadzieje, że pomogłem. Przepraszam za chaotyczny sposób pisania, gdyż pisze z telefonu ledwo żyjąc :)

każdy szanuje twoją wypowiedź ale to co napisałeś to kompletne bzdety. Jakim cudem wrzucać game do ch1 ch99 share i db? W którym poradniku to przeczytałeś bądź kto Cię tego nauczył? wgl ty każesz mu wyszukiwać pong, który według twojej wypowiedzi jest taki sam w game i w bince a chyba o to chodzi żeby był zgodny. Jeżeli nie może się połączyć to oznacza to, że pong się różni serwerowy od klientowego więc go nie wyszuka.

Opublikowano

O ile sie nie mylę w chanel1 i chanel 99 oraz jeszcze w jakimś folderze powinien być plik game, bo jak u mnie go brakowało to nie mogłem połączyć sie z serwerem, a co do pongu to napisałem, żeby wyszukał albo taki albo taki, bo jeżeli po stronie serwera ustawił 1234... to w bince w kliencie może już taki być lub może być testtesttesttest, możliwe, że sie gdzieś pomyliłem ale była późna godzina a ja byłem po całym dniu zmęczony, zresztą nie ma ludzi idealny i każdemu może sie zdarzyć popełnić błąd :) Miałem długą przerwę przy serwerach, dlatego musze sobie wszystko przypomnieć :) Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...